Bu arkadaşın paylaştığını kastetmiştimKızlar günaydın.bakın ne buldum belki yardımcı olur.
Ayda Birden Fazla Yumurtlama
İnsanlar arasında sık yapılan espirilerden biridir. “Üstüme şapka atılsa hamile kalırım!” Önemli olan bu şapkanın bilimsel temelidir. Çünkü uzman araştırmacılara göre, bazı kadınlar ayda bir defa değil, değişik zamanlarda da birden fazla yumurta üretebiliyorlar. Bu nedenle de farklı zamanlarda oluşan yumurtalama döneminin takibi zorlaşıyor.
Yumurtlama Gününüzü Hesaplayın
Rahim ağzındaki sümüksü maddeye rahim ağzı salgısı denilir. Yumurtlamayı izlemenin en iyi yollarından biri de bu salgıdaki değişiklikleri gözlemlemektir. Vajinaya parmak sokularak rahim ağzından bir parça salgı alınarak, iki parmak arasında yoğunluğu ve uzama miktarı kontrol edilir. Adet döneminin başında bu salgı kalın, mat ve uzaması az haldedir. Yumurtlama gününden 1-2 gün önce berrak, kaygan ve elastik durumdadır. Salgıyı parmaklar arasına aldığında kayganlığı hissedilir. İşaret ve baş parmakları arasında bu salgı, parmaklar açıldığında 5-10 cm kadar uzayacaktır. Yumurtlama sonrasında ise rahim ağzı salgısı kaba ve hamur gibi yapışkan hale gelir. Adetten hemen önce çok az salgı vardır ve rahim ağzı neredeyse kuru durumdadır.
Yumurtlamayı gösteren testler
Yumurtlamayı gösteren testler eczanelerde hazır kitler halinde satılır. Her kitin içinde 5-7 adet çubuk bulunur. Bu çubuklara damlatılan kan ya da sürülen tükürük sayesinde Luteinize Edici Hormonun yumurtlamadan hemen önce yüksek olduğu dönem belirlenebilir. Hızlı yükselmeden 24-36 saat sonra yumurta çatlamaktadır. Testte pozitif sonuç alındığında yumurtlama bir sonraki gün olacak demektir. Gebelik isteyenler ertesi gün cinsel birleşme planlanlayabilirler.
Ultrason ile takip
Ultrasonagrafi yardımı ile yumurtalıklardaki yumurtanın büyümesini takip ederek yumurtlama gününü saptamak en başarılı sonucu verir. Genelde gebelikten korunmak isteyenlerin değil daha çok gebelik planlayanların tercih edebileceği bir yöntemdir. Yumurtlama takibine başlangıç günü değişmekle birlikte (genellikle 7. gün) 1-2 gün aralıklarla, foliküllerin büyüklüğü ve yumurtlama olayı takip edilir. Foliküller genellikle 18-20 mm olduklarında çatlarlar.
Tüm kadınlar, yumurtlamadan hemen önce güzelleşir
Kadınlar, yumurtlamadan hemen önce güzelleşiyor! Bu araştırma, Newcastle Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan bir tespit. 48 kadının yumurtlamadan hemen önce ve yumurtlamadan yaklaşık 1 hafta sonra vesikalık fotoğrafları çekildi. Bu fotoğraflar, 260 kadın ve erkeğe gösterildi. Deneklere kadınların hangi fotoğraflarının daha çekici olduğu soruldu.Denekler, yumurtlamadan hemen önce çekilen fotoğraflardaki kadınları daha güzel buldular. Güzel bulmalarına neden olan etkenleri ise dudakların kalınlığı ve rengi, göz bebeğinin büyüklüğü ve cilt rengi olarak belirttiler.
48983
0
0
İslami Forum - Komik videolar Magazin - Oyun - Sağlık - Spor - Teknoloji - Dizi izle - islami forum - tabela
Aa tmm okuyorum çok teşekkürler :)Bu arkadaşın paylaştığını kastetmiştim
Teşekkür ederim sizde görürsünüzz.. ilk net çizgiyi renglimle birlikte 11.gün gördümm , şimdide 15. Günümdeyim bugünde tekrar gördüm değerlendiriyorum bakalım hayırlısı ..Maşallah ne kadar belirgin çıkmış değerlendir mutlaka biz de görebilecek miyiz çift çizgiyi.. Kaçıncı gününde gördün acaba
İnşallah hamilesinizdir ben daha önce bebeğimi kaybettim 2 aylıkken kalbi durdu ara vermiştim o zmn renglimi 10 gün bekledikten snr kan verdim bence brzcık daha sabret :)Kızlar benim bugün regl olmam lazımdı ama olmadım bir haftadır belim ve kasıklarım ağrıyor ama bugün sağ kasığımda ağrı ve batma var sabah test yaptım negatif çok merak içindeyim acaba yarın dr gitsem mi inş regl olmam inş hamileyimdir kanda çıkar belki valla elim ayağım dolaşıyor bu grubun başından beri yazışıyoruz kızlarla bende ovulasyon testi yaptım inş tutmuştur cvp yazın böyle olup hamile kalan var ne yapim sizce???
Kızlar benim bugün regl olmam lazımdı ama olmadım bir haftadır belim ve kasıklarım ağrıyor ama bugün sağ kasığımda ağrı ve batma var sabah test yaptım negatif çok merak içindeyim acaba yarın dr gitsem mi inş regl olmam inş hamileyimdir kanda çıkar belki valla elim ayağım dolaşıyor bu grubun başından beri yazışıyoruz kızlarla bende ovulasyon testi yaptım inş tutmuştur cvp yazın böyle olup hamile kalan var ne yapim sizce???
Beklerken de stres yapma lütfen başka şeylerle uğraşıp kafanı dağıt stres zarar veriyorCanım inşallah hamilesindir. Bi arkadaşım adeti geçmesine rağmen testte negatifti ve o tarz ağrılar onda da vardı bikaç gün sonra kan verdi ve gebeliğini öğrendik sende bekle bakalım inşallah senin de gebeliğini öğreniriz. Bazen testler bozuk ya da bebiş yeni olduğu için çıkmayabiliyor.
Bence biraz daha bekle kuzum garanti olsun en azindan.ins hamilesindir ama olmasanda üzülme.heriki durumada alistir kendini. Ama inşaAllah karnindadir bebeşinKızlar benim bugün regl olmam lazımdı ama olmadım bir haftadır belim ve kasıklarım ağrıyor ama bugün sağ kasığımda ağrı ve batma var sabah test yaptım negatif çok merak içindeyim acaba yarın dr gitsem mi inş regl olmam inş hamileyimdir kanda çıkar belki valla elim ayağım dolaşıyor bu grubun başından beri yazışıyoruz kızlarla bende ovulasyon testi yaptım inş tutmuştur cvp yazın böyle olup hamile kalan var ne yapim sizce???
Canim şimdi bir daha yaptım test önceki bozuk gibiydi bakabilir misin yumurtlama gunumdemiyim acaba?Test mi bozuk acaba canım bilemedim rengi baya dağılmış başka var mı elinde yapsan bi tane daha
Canim inşallah hamilesindir bende bu ay ilk deniyorum ovulasyon testini rabbim şu mubarek günde dualarımızı kabul etsin inşallahKızlar benim bugün regl olmam lazımdı ama olmadım bir haftadır belim ve kasıklarım ağrıyor ama bugün sağ kasığımda ağrı ve batma var sabah test yaptım negatif çok merak içindeyim acaba yarın dr gitsem mi inş regl olmam inş hamileyimdir kanda çıkar belki valla elim ayağım dolaşıyor bu grubun başından beri yazışıyoruz kızlarla bende ovulasyon testi yaptım inş tutmuştur cvp yazın böyle olup hamile kalan var ne yapim sizce???
Kuzum 3 4 gun bekleKızlar benim bugün regl olmam lazımdı ama olmadım bir haftadır belim ve kasıklarım ağrıyor ama bugün sağ kasığımda ağrı ve batma var sabah test yaptım negatif çok merak içindeyim acaba yarın dr gitsem mi inş regl olmam inş hamileyimdir kanda çıkar belki valla elim ayağım dolaşıyor bu grubun başından beri yazışıyoruz kızlarla bende ovulasyon testi yaptım inş tutmuştur cvp yazın böyle olup hamile kalan var ne yapim sizce???
Daha var sanki canım sen yine de 1 gün dur 1 gün değerlendir ama aklında kalmasın benceCanim şimdi bir daha yaptım test önceki bozuk gibiydi bakabilir misin yumurtlama gunumdemiyim acaba?
Yaa allah sabr versin kuzum benim de 3 ay önce bebeğim öldü 10 haftalıkken aldılar yeni evliyim çok istiyorum tekrar olsun dilerim hepimizin olur inş hamileyizdir buradan yazın kızlar hep iletişim halinde olalım iyi geliyor kafamızı dağıtıyoruzİnşallah hamilesinizdir ben daha önce bebeğimi kaybettim 2 aylıkken kalbi durdu ara vermiştim o zmn renglimi 10 gün bekledikten snr kan verdim bence brzcık daha sabret :)
Başlamış canım ama T Cden biraz daha koyu olmalı ben öyle yakaladım ve kasıklarımda ağrı vardı bekle diyemem belkide yumurtluyorsundur daha koyusuda olacaktır elbet ama riske atma derim ben birliktelik olsun bu zamanlardaCanim şimdi bir daha yaptım test önceki bozuk gibiydi bakabilir misin yumurtlama gunumdemiyim acaba?
Aminn sanada sabır versin.. 3 ay dinlendirdi doktorum bu ay yeniden başladımm hepimizinn olaunnYaa allah sabr versin kuzum benim de 3 ay önce bebeğim öldü 10 haftalıkken aldılar yeni evliyim çok istiyorum tekrar olsun dilerim hepimizin olur inş hamileyizdir buradan yazın kızlar hep iletişim halinde olalım iyi geliyor kafamızı dağıtıyoruz
Evet canım kalanlar akıp gitmiş bunlar doğal şeyler rabbim hayırlsını versin duamız bu ay çok aminnnYa kizlar bisey sorcam.bugün bende cok fazla akinti oldu.hafif sarimsi kokusuz gunluk pedi doldurdu resmen.dün calisma vardi bizim söylemesi ayip acaba kalan spermlermi cikiyor dersinizbilemedim yardimmmmmm
Ne alemdesin canimmValla bende bisi anlamış degilim testten bugunu yarini degerlendircem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?