ovulasyon testi

sisi87

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2008
43
8
286
38
İstanbul
merhabalar, yaptigim ovulasyon testlerinde hep pozitifi goruyorum. gunde 2 kere bile tekrarladigim oldu. ayni marka testi daha oncede kullandim. sorunu tam olarak anlayabilmis degilim.
daha onde boyle bisey tecrube eden varmidir. sonuclarimi ekledim fotograf olarak da zaten.
simdiden tesekkurler

Eklentiler

• C89B39ED-BD7A-4547-8ECC-AC91E5E8AABB.webp
    C89B39ED-BD7A-4547-8ECC-AC91E5E8AABB.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 114
merhabalar, yaptigim ovulasyon testlerinde hep pozitifi goruyorum. gunde 2 kere bile tekrarladigim oldu. ayni marka testi daha oncede kullandim. sorunu tam olarak anlayabilmis degilim.
daha onde boyle bisey tecrube eden varmidir. sonuclarimi ekledim fotograf olarak da zaten.
simdiden tesekkurler
Hamile olma ihtimaliniz var mı acaba

Belki bu ay yumurtlama olmamıştır. Yani yumurta büyüsün çatlasın ki LH seviyesi düşsün. Daha önceki aylarda her şey normal ilerleyip, bu aya özel böyle gördüyseniz bu ay yumurtanız gelişmemiş olabilir. Yılda 1-2 kere ovulasyon olmaması normal kabul edilir. Sorun sayılmaz. Eğer her ay böyle oluyorsa adetin ilk üç günü dr ziyaret edin. Pkos vb nedenlerde de ovulasyonda bozukluk olunca lh seviyeleri böyle yüksek seyredebiliyor.

Belki bu ay yumurtlama olmamıştır. Yani yumurta büyüsün çatlasın ki LH seviyesi düşsün. Daha önceki aylarda her şey normal ilerleyip, bu aya özel böyle gördüyseniz bu ay yumurtanız gelişmemiş olabilir. Yılda 1-2 kere ovulasyon olmaması normal kabul edilir. Sorun sayılmaz. Eğer her ay böyle oluyorsa adetin ilk üç günü dr ziyaret edin. Pkos vb nedenlerde de ovulasyonda bozukluk olunca lh seviyeleri böyle yüksek seyredebiliyor.
yorum icin tesekkurler
anlamadigim bisey var, eger yumurtlama olmazsa,
test neden surekli pozitif ciksin. negatif cikmasi gerekmez miydi?

yorum icin tesekkurler
anlamadigim bisey var, eger yumurtlama olmazsa,
test neden surekli pozitif ciksin. negatif cikmasi gerekmez miydi?
Bunu nasıl anlatacağımı bilemiyorum :) elimin altındaki internet oldukça yavaş o yüzden tam bilimsel ifadesine bakıp teyit edemiyorum. Kabaca şöyle diyeyim: lh hipofiz bezinden yani beyinden salgılanır ve yumurtalıklarda folikül gelişmeye başlar. Ta ki yumurtalıktan beyne "tamam ben geliştim artık durabilirsin" diye karşı mesaj gidene kadar. Mesajı alan beyin de LH seviyesini düşürür. Ve yumurta özgür kalır. Şimdi eğer ortada gelişen bir folikül yani yumurta yok ise beyne kim "dur artık salgılama" diyecek? O yüzden Lh salgısı bir çeşit cevapsız arama gibi bir şey :) tabii işin içinde başka hormonlar, başka faktörler de var. Ama aşağı yukarı bunun gibi bir şey.

gayet guzel acikladiniz, tesekkurler. Bu acidan bilmiyordum. Regli tarihimi tahmin etmek gerekiyor. Yurtdisindan IVf icin gelecegim ama adet tarihimi asagi yukari bilebilmem lazim. o yuzden bu ovulasyon testine bu kadar taktim acikcasi.

simdiden tesekkurler
Hormon bozukluğu var Lh yüksekliği. Polikistik over var herhalde genelde ozaman olur bu. Yumurtlama max 3 gün sürer Yumurtlama değil bu

gayet guzel acikladiniz, tesekkurler. Bu acidan bilmiyordum. Regli tarihimi tahmin etmek gerekiyor. Yurtdisindan IVf icin gelecegim ama adet tarihimi asagi yukari bilebilmem lazim. o yuzden bu ovulasyon testine bu kadar taktim acikcasi.
Hayırlısı olsun diyeyim :) o zaman bir doktora görünün, size yol gösterecektir. Böyle bir durumda tahmin yapması da kolay değil. Dr ultrason ile bakar ve ona göre bir programlama yaparsınız. Siz gene de bir gebelik testi yapın önce. Belli mi olur. İyi geceler :)

Kızlar selam , testime bakar mısınız ? Bugünü değerlendireyim mi ?

Eklentiler

• 3DAB653C-1CC9-46B4-AC0B-1EC1F30D468D.webp
    3DAB653C-1CC9-46B4-AC0B-1EC1F30D468D.webp
    142,5 KB · Görüntüleme: 73
Back
X