Sizinle sürecimiz ayni ilerliyor gibi o yüzden görünce hemen yanıtlamak istedim.
Ben de 25 yaşındayım, 2 aylık evliyim ve evlendikten sonra gittiğim muayenede pcos olduğunu öğrendim.
Hep düzenli ve 28. günde bir olan adet döngüm bu evlilik sürecinde yani evlenmeden onceki 3,4 ayda stres ve heyecana bağlı diye düşünüyorum, 35 ve 37 lere çıkmıştı. Evlendikten sonra çok şükür son 2 aydır eskisi gibi tam 28. günde oluyorum. Pcos tanısı koyulduktan sonra doktorum hormon tahlilleri istedi hepsine baktırdık ve hiçbir sorun yok dedi. Folik Asit olarak zoi max verdi onu düzenli kullanıyorum. Ve 1 aylık da demir kullanmamı istemişti onu da kullanıyorum. Sizinle aynı gün benim de pik olmuştu. Ancak doktorum muayene ettiği gün hafif bir akıntı görmüştü bu yüzden bu durumu istemediği için bana mix ovul verdi. Bu da 7 günlük bir ilaç. İlk kullanmaya başladığımda 5. günde adet olduğum için tamamlayamadım. Daha sonra bu ay tekrar başladım. Çünkü gebelikte her ilaç verilemediği için doktorum gebelikten önce akıntıyı çözelim dedi. Benimde 23 Ağustos ve 24 Ağustos günlerim pik olmuştu ama bu ilacı kullandığım için pik günlerini değerlendiremedim. 25. Günde de çatlama oldu ve ilacım bittiği için sadece çatlama gününü değerlendirebildim, sonraki günü de değerlendirdim, bugünü de değerlendirdim. Bende çatlama gününü değerlendirdikten sonraki gece mide bulantısı oldu. Ve bu durum dün gece de oldu bu defa kusmayla sonuçlandı. Göğüs ve kasıklarımda da hassasiyet var ama henüz çok çok erken olduğu için ben gebelik belirtilerine yoramıyorum. Ama tabii nasip bakalım, sizinle birlikte bekliyor olacağız.
Döllenme gerçekleştiyse, embriyonun rahme tutunması için ortalama 6–10 gün gerekir.
Yani en erken 31 Ağustos – 4 Eylül arasında kanda gebelik hormonu (β-hCG) yükselmeye başlar.
İdrar testinde daha güvenilir sonuç almak için adet gecikmesinden sonra yapmak en doğrusu olur.