Ben de ovülasyon testi ile gebe kaldığımı öğrendim arkadaşlar. Uzun zamandır umut olsun düşüncesiyle burda yazılanları okuyordum. Şimdi ben de mutlu haberi almak isteyenlere umut olurum inşallah:) Detaylarıyla anlatayım sizlere.
Ben 32 yaşında ve tek yumurtalıklı, tek tüplü yeni evli bir kadınım. Özel durumum sebebiyle doktorum evlendiğimde korunmamı, bu yaşlarda hemen çocuk yapmamın doğru olacağını söyledi. Ben de 5 ay korunmadan denedim olmayınca bir kadın doğum uzmanına göründüm ve amh değerimin 0,6 olduğunu tüp bebek için acele etmem gerektiğini öğrendim. Tabi hemen araştırmalara başladık. Tüp bebek merkezindeki doktor "adet döneminden sonra bi hsg çektir bakalım belki tüplerinde sorun vardır" dedi ve çekilmeye gerek kalmadı. Çünkü hamile kaldım.
O ay yumurtlamada döneminde çift çizgi göremeyince , burdaki arkadaşlardan bazılarının adet dönemine de yakın yumurtlama oluyor değerlendirin dedikleri aklıma geldi. Ben de ovülasyon testi yapmaya başladım. Adetime 1 hafta kala günden güne ikinci çizgi daha da koyu olmaya başlayınca, şüphelenip erken gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı. Yani ovülasyon testleri ile de tahmin edebilmek kesinlikle mümkün.
Eki Görüntüle 3046472