• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovülasyon ve LH

pinkywish

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
645
Puanlar
303
Kızlar selam. 30 yaşındayım ve 6 aydır bebek deniyoruz ancak henüz gerçekleşmedi. Her ay neredeyse yumurtlama döneminde tek taraflı ağrılarım oluyor ve dr kontrolünde de yumurta büyüttüğümü görüyoruz ama ovülasyon testlerinde hiç pozitif yakalayamıyorum. Salı günü (2 gün önce) doktor kontrolünde yine 14mm yumurtam gözüktü. Ve 2 gündür şeffaf yumurta akı şeklinde akıntım var. Özellikle bugün sabahtan bu akıntı çok yoğundu. Ancak 2 gündür akiam 7-8 gibi test yapıyorum (Labioquick kaset test) ve aşırı silik çizgi görüyorum sadece. Bu akıntı ve folikül büyütme sürecinin ne kısmında genelde pozitif yakalıyorsunuz. Erken ya da geç test yapıyor olabilir miyim? Bu konuda tecrübesi olanlar yazabilir mi? Bir de ovülasyon sonrasında regle kadar lekelenmem oldu bir kaç ay, doktor problem görmedi ama benim kafamı kurcalıyor. Sanki hamiliğe engel olan kısım yumurta büyütmek değil de, reglin ikinci yarısı gibi hissediyorum. Benzer durumlar yaşayıp ovülasyon testinde pozitif görenler, testi nasıl yapmam gerektiği ile ilgili öneri verebilirse çok sevinirim. Testler aşırı silik çıktığı için fotoğraf eklemeye gerek duymadım.

Testleri kullanmadan önce en az 2 saat sıvı alımını kesmen gerekiyor tutulmuş idrarla testi yapmam gerekiyor. günün herhangi bi saatinde yapabilirsin sabah ilk idrar hariç ve aksm 22 den önce yapman lazım 22 de sonra ve sabah ilk idrarla yapılan testler doğru sonuç vermeyebilir.bazen geç bazen erken yumurtlaybiliyoruz testlere devam et canım pik olana kadar

gündüz işte olduğum için mecburen eve geldiğimde (6-8 arası) yapıyorum. çok su içiyorum gün içinde ama test öncesi 2-3 saat sıvı almamaya özen gösteriyorum. başka neyi yanlış yapıyor olabilirim :(

Son düzenleme:
dongulerin kac gun? Kacinci gunden kacinci gune kadar yapiyorsun testleri?
8-9 aydır döngülerim baya uzadı pco yüzünden. 35-40 gün arası. 3 ay boyunca regl bittikten sonra sonraki regle kadar her gün yaptım ve hiç pik görmedim. 2 aydır da ovülasyon belirtilerini hissettiğimde, ya da doktor yumurta büyümüş, bu haftayı iyi değerlendirin dediğinde yapmaya başlıyorum. bu ay henüz 2 gündür yapıyorum ama ovülasyonu kaçırmadığıma eminim. çünkü salı günü, doktor 14 mm ve hala yumurta büyütme aşamasındasın dedi ama çarşamba ve perşembe iki gündür silik çıkıyor. ovülasyonun akıntı vs gibi diğer belirtileri var. merak ettiğim, pik bu belirtiler ile aynı zamanda mı görülüyor yoksa sonrasında mı geliyor?

kuzum normalde bunlar aslında evet pik olmaya yakın gordugumuz belirtiler kitaplara göre ama yeni o ay yediğim içtiğin düşündüğün her şey döngünüzü etkiliyor yani. Ben geçen ay bütün ovulasyon belirtilerini 13. Gün itibariyle gördüm ki testim de 15. Gün pike yakın çıktı ok dedim doğru zaman sonra testi yapmaya devam ettim ama 24. Gün yumurta aki gibi bir akıntı gördüm ve o gün asıl pik gördüm. Ki ben pcos da değilim. Ama değişiyor yani. Bu ay 16. Gün oldu hala pik değil ama yine bütün ovulasyon belirtilerim var akintisi agrisi batması vs ama yok yani

kuzum normalde bunlar aslında evet pik olmaya yakın gordugumuz belirtiler kitaplara göre ama yeni o ay yediğim içtiğin düşündüğün her şey döngünüzü etkiliyor yani. Ben geçen ay bütün ovulasyon belirtilerini 13. Gün itibariyle gördüm ki testim de 15. Gün pike yakın çıktı ok dedim doğru zaman sonra testi yapmaya devam ettim ama 24. Gün yumurta aki gibi bir akıntı gördüm ve o gün asıl pik gördüm. Ki ben pcos da değilim. Ama değişiyor yani. Bu ay 16. Gün oldu hala pik değil ama yine bütün ovulasyon belirtilerim var akintisi agrisi batması vs ama yok yani

çok teşekkürler cevabın için 🩷 o zaman test yapmaya devam edeyim ben en iyisi

Back
X