- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #14.881
merhaba kızlar
bugün adetimin 10. günü , doktora gittim 15 mm yumurtamın olduğunu söyledi. sabah yaptığım ovulasyon testi de ikinci çizgi koyuya yakın çıktı, yarın yaptığım tam koyulaşır tahminimce, sizce bu büyüklükte yumurta çatlar mı? siklusum 25 gün sürüyor yani ovulasyon 11 yada 12. güne denk geliyor ama bu yumurta 10. günde neden hala 15 mm? kafam çok karışık, bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim.
Canım benim de benzer bir durum oldu. Benim siklusum 28 gün sürüyor. Geçen hafta ptsi (siklusumun 10.günü) doktora gittim ve yumurtamın 15mm olduğunu, bu ay deneyeceksek elimizi çabuk tutmamızı, yumurtanın cumartesi (15. gün) gibi çatlayabileceğini söyledi. Bir de ovülasyon testi önerdi. Testin kullanma talimatına göre, test yapmaya siklusumun 12. gününde başladım. 12 günü sabah yaptığımda ilk idrar olmamasına rağmeni test çizgisi kontrol çizgisine göre biraz daha koyu çıktı. Ama aynı günün akşamında (sadece 10 saat sonra) emin olmak için tekrar test yaptım, bu sefer test çizgisi daha silik çıktı. Sanırım LH düzeyi düşüşe geçmişti akşamki teste kadar...
Doktor baktığında 15 mm olan yumurta, 2-3 gün içinde çatlayacak boyuta gelir mi bilmiyorum. Ama cumartesi de dahil olmak üzere bir daha testte çift çizgi göremedim. O yüzden kendi adıma büyük ihtimalle yumurtlamam testin koyu renk çıktığı zamandan hemen sonra gerçekleşti diye tahmin ediyorum.
Bu arada ultrasonların olçümlerinin ultrason cihazına göre milimetrik farklar gösterebileceğini düşünüyorum. Mesela bende kist var. Bir doktora gittiğimde gözümün önünde ölçüm yaptığı halde 35 mm, başka bir doktora gittiğimde 39-40 mm denebiliyor. Sabah ilk idrarla test yapmak da testi etkileyebiliyormuş.
Bence sen her ihtimale karşı hem bugün, hem de iki gün sonra ilişkiye gir. Bir yandan da emin olmak için ovülasyon testine devam edersin.
Sevgiler...