• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovulasyon

Tamam çok teşekkür ederim 🙏
Progesteron Hormonu:

• Yumurtlama gerçekleştikten sonra çatlayan yumurtanın yerinde oluşan korpus luteum adlı yapı, progesteron hormonu üretmeye başlar.
  • Bu hormon, rahim duvarını gebeliğe hazırlar.
  • Yumurtlamanın gerçekleştiğini doğrulamak için genellikle adet döngüsünün 21. günü civarında (28 günlük döngü baz alınarak, ancak döngü uzunluğuna göre değişebilir) kanda progesteron seviyesine bakılır. Yüksek progesteron seviyesi, yumurtlamanın olduğunu gösterir.

4 aydır yapıyorum ovulasyon hergün aynı saatte bir kere kimyasal gebelik geçirdim sonra da rahim filmi çekildim 3 aydır da göremedim yumurtlama

Bende anlamadım bu işi ya ben en az 4 ay takip yaptım hep bu şekilde çıktı hiç kopkoyu T çizgisi görmedim ben. Yinede o günleri pik sayarak değerlendirdim hiç hamile kalmadım ama o günden tam 14 gün sonra adet oldum. Yani yumurtadan 14 gün sonra adet olunur deniyor ya o doğru diye düşündüm hep

Bende genelde adet zamanımda ağrı çektiğim için o ağrıya dayanabileceğimi düşündüm o yüzden araştırma hastanesinde çektirmeyi düşünüyorum zaten özele para verecek durumumuz da yok şuan
Aynen canım öyle de yaparsın çünkü gerçekten dayanılmayacak bi acısı yok çikolata kistim daha çok ağrı yaptığı için adet döneminde sinek ısırdığı gibi geldi bana

Back
X