Bir
0
000
'nden beklenmeyecek kadar saçma bir yorum.
Sırf adı erkek olan erk kişisi, evlenmek için seçme özelliğine sahip tek üstün tür olarak bizi tercih etsin diye beyaz gelinliği giyene kadar kimseyle asla zinhar yatmamali miyiz yani?
Ya kadinin isteği? Arzusu? Evlenmeden önce ten uyumunu,karşı tarafın cinsel becerilerini görmek isteyisi?
Bence sağlıklı bir evlilik için evlilik öncesi aynı evde yaşamak şart.
Benim sevgilimin ülkesinde mesela evliliğin ilk yillari boşanma oranları yüksek olduğu için evlenmeden aynı evde yaşamak herkes tarafından destekleniyor.
Benim çok kalabalık bir arkadaş cevrem var, beraber yaşayıp nikah kiyan da var, nisanliyken akşam 8 olunca 'babam kızar,eve geceyim' diyen de. Gözlemlerime göre evlenmeden önce zaten karı koca gibi yaşayanların evliliği daha az sorunla başlıyor.
Ama nişanlısıyla tatile bile gitmeyen, hep toplu yerlerde bulusan insanlar başlıyor (kk konularinda da çok var) ; kocam çok pis bir insan, kocam nasılsa bitince yikanacagiz diye sevişmeden temizlenmiyor, kocam çoraplarını ortaya bırakıyor, kocam akşamları telefondan basini kaldırmıyor, ten uyumsuzluğumuz var, kocam ön sevişmeye önemsemiyor, kocam erken boşaliyor, vajinusmus oldum, kocam her haftasonu annesine yemege gitmek istiyor...
Yeni evlenen insanlar bir şokla 'ama istediğim bu değildi' modunda kavga üstüne kavga ediyor. En güzel yillari hır gür ile geçiyor. Sonra da diyorlar ki : ay canım,evliliğin ilk yılları çok zor.
Oysa sevgiliyken beraber yaşarsan huyunu suyunu görüyorsun, biliyorsun,alışıyorsun.. kabul edersen evleniyorsun. En azından adam 'değişti' olmuyor.
Fragmanı gördüğün film...
*Konu sahibi, ilk yılınızda da evlenseniz bu adam zaten sizden ayrılmayı kafaya koyduysa durduk yere boşanma davası açacaktı. Sonuçta bu devirde ayrılmak ne kadar normalse boşanmak da o kadar normal ve yaygın. O yüzden oyalandim diye dusunme... Evlensen de yine en güzel yılların ayrıldığın bir adamla gecmis olacaktı.
Üzüntün çok normal. Kimse 12 yıllık bir aşkı, alışkanlığı,arkadaşlığı bitince birden normale dönemez.
Toparlanmak için onerilerim olacak da,ah pandemi...
Hersey biraz duzelince yakın kız arkadaşlarıniza zaman ayirin, tek başınıza tatile çıkın (Tolstoy demiş ki: tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar: ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.)
Mümkünse ilişkiniz yüzünden yapamadığıniz şeyleri yapın. Sizin istediğiniz neye izin vermezdiya da o surat asar diye yapmazdiniz? Onu yapın işte.
Aşk da yeniden karşıniza cikar . 34 çok büyük bir yaş değil. Benim ellili yaşlarda evlenen kaç tane akrabam var:))