Öyle ağrıma gitti ki..

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
53
Merhaba arkadaşlar. Aranızda ailesiyle siyaset hakkında yorum yapan vardır. Eşimle dün oy kullanmaya gidecektik ve eşim annesine uğradı siz gittiniz mı diye sordu. Ben ayakkabilarimi giyiyorum ama net duyuyorum yani. Kullandık dedi kv (kendi hiç birşey bilmez bu konularda kb ne atarsa onu atar)
Eşim de dedi senin aklın fikrin yok mu kendin görmüyor musun birşeyleri dedi. Ne kadar şehit verdik bak daha da verelim istiyorsun dimi dedi. (Burada konu kimin ne oy attığı değil arkadaşlar şimdi kvnin ağzından çıkacak olan laf)
Gayet ciddi bir şekilde demesin mı "banane canım milletin askerinden oğlundan benim oğlum yapmış gelmiş sonuçta"
Kızlar ben mı abartiyorum bilmiyorum.. Ama cok kanıma dokundu. Kardesim asker benim üstelik kendi de biliyor duydugumun da farkinda..
Dakika başı "para verecek bize adam ev hanımını emekli yapacak" diyor. Aklı fikri çıkarda parada. Emekli olmak için bir ev parası yatiracagindan haberi yok tabi. Duysa başar küfürü. Konu kimin kimi tuttuğu değil insanların bu denli bencil olması. O bir anne fakat bir karar çıksa (çıkacağından değil de) size para vereceğiz ama bir ailenin oğlu şehit düşecek dese yemin ederim kabul eder.. Benim o ailelerin acısını yaşamam için ne anne olmama ne oğlumu askere göndermeme gerek var şu an bile uzuluyorum. Kardeşim asker en başta bu bile yeterli anlamam için. Kendi oğlu Şırnak'ta yapmış kadın bir senede yaşlanmış çökmüş resmen yememiş icmemis her gün ağlamış. Bı kere gorememis bir seneye yakın. Ama sanki hiç bunu yaşamamış gibi kimseyi anlamıyor çok bencil ben hala inanamıyorum kusura bakmayın belki abartiyorum ama dünden beri çıkmadı aklımdan buraya yazdım. Eşimin ne dediğini soracaksınız. Eşim kızdı, sen bu ülkede yasamiyon galiba bambaşka bir kafadasin gibi birşey söyleyip çıktı.
Ama benim de ahtım olsun ki Allahım bana oğlan çocuğu verir de onu askere gonderirsem asla ağlayıp üzülmesin o kv. "Sen niye dert ediyorsun sen gönderdin geldi seneler önce bırak ben cekerim oğlumun hasretini sana gerek yok" dicem ki rahatlayacagim..

Evet ben olsam bende nefret ederdim, benimde okuyunca gücüme gitti
Sırf onun gibiler yüzünden bugün bu haldeyiz.
Şimdi daha ağır konuşurdum ama zor tutuyorum kendimi, ben olsam çenemi tutamazdım tartışırdım.

Daha önce yine sadece kendini düşündüğüve hayatımıza karistigi bir mevzudan dolayı bı kaç aydır konuşmuyoruz zaten. Ama bu denli bencil olduğunu bilmiyordum, istemsiz nefret ediyorum..
Böyle bi kadın sadece bu meselede bencil değildir. Her konuda öyledir. İstersen stres topu bile yapabilirsin :KK48:

kızmayın bu kadar cahil ve de çingene kadının teki belliki
kardeşinize de hayırlı teskereler
Cahil ama cahil insan tutumu da parasının kuruşunu da bilmez ya :( işine göre cahillerden.. sağolun :(

Evet ben olsam bende nefret ederdim, benimde okuyunca gücüme gitti
Sırf onun gibiler yüzünden bugün bu haldeyiz.
Şimdi daha ağır konuşurdum ama zor tutuyorum kendimi, ben olsam çenemi tutamazdım tartışırdım.
Genelde eşim yokken kapısını açıyor ve bağıra bağıra laf çarpıyor. Kapılar çelik de değil.. ben söylediğimde ise kapı dinliyor oluyorum. Bu yüzden olsa gerek istemsiz çekiyorum kendimi dibimde konuşsa tepki vermiyorum

Ne bencil bi kadinmis.Sonucta sen de annesin,hic mi uzulmuyorsun o sehit annelerinin haline.Yillar once Aysun kayaci demisti ya benim oyumla cobanin oyu bir mi diye.Ne sinirlenmistim o zaman. Katilmasam da o lafina malesef okuyan dusunen insanla,cahil insanin oyu bir.

Kv gercekden cok insafsiz gercekten cok aci soyledigi söz. Benim ne kardesim ne esim nede oglum askerligini yapacak ama benim icim sizliyor be.
Bana her türlü kaynanaligi yapsaydı keşke de (zaten yapacak ömrü yeterince) bunu yapmasaydi. Benim de en yumuşak karnım bu dayanamıyorum :(
Böyle bi kadın sadece bu meselede bencil değildir. Her konuda öyledir. İstersen stres topu bile yapabilirsin :KK48:
Aah ah arada eşim olmasa.. bazen diyorum ki en nefret ettiğim insan en sevdiğimi doğurmuş ne tuhaf hayat..

Ne bencil bi kadinmis.Sonucta sen de annesin,hic mi uzulmuyorsun o sehit annelerinin haline.Yillar once Aysun kayaci demisti ya benim oyumla cobanin oyu bir mi diye.Ne sinirlenmistim o zaman. Katilmasam da o lafina malesef okuyan dusunen insanla,cahil insanin oyu bir.

Bu konu patlar gibime geliyor.
Ülkemizde menfaatçi insan çok fazla,bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyor.
Söylenecek çok şey varda yeri değil,senin yerinde olsam tahammül edemezdim,allah sabır versin.
Herşeyi bekliyordum da bunu beklemiyordum. Bu kimseden beklenilecek birsey değil ne yazık kı.. sağolun :(

Herşeyini laf yapardım belki ama bu konuda yapmazdım. Kendisi inanılmaz takıntılı ve oğlunu askere gönderirken gelene kadar ölmüşcesine yas tutan bir kadın. Her konuda bencildir ama bu konuda asla derdim :(

O sehit annelerine kurban olsun

Back
X