Öyle ağrıma gitti ki..

Benm eşim polis ve ığdırdayız belki hatırlarsınız ığdırda patlama olmuştu ben hiç bu kadar yakın olmamıştım yan apartmandan şehit çıkardık kv niz bi görse bi tanık olsa öle diyemez eşime bişe olmadı ama kahrından hasta oldu arkadaşım düşük yaptı ne demek banane asker polis kim için canını veriyo allah sorsun böyle insanlara yazık gerçekten

Benm eşim polis ve ığdırdayız belki hatırlarsınız ığdırda patlama olmuştu ben hiç bu kadar yakın olmamıştım yan apartmandan şehit çıkardık kv niz bi görse bi tanık olsa öle diyemez eşime bişe olmadı ama kahrından hasta oldu arkadaşım düşük yaptı ne demek banane asker polis kim için canını veriyo allah sorsun böyle insanlara yazık gerçekten
Gün gelir Allah yaşatır öyle anlar insanın halinden birileri.. iş işten geçmiş olur. Tek duam onunla ortak bağda sevdiklerimiz Var Allahım onlardan çıkarmasın. Bunu söylerken bile kızdım kendime hatta Allahım kimseden çıkarmasın bu insanların bir lafı için. Ahirette sorsun hesabini. Ama benim oğlum olmasına gerek yok kızının oğlu var o askere giderken yıllar sonra, ağlarsa eğer onun yakınlarının yanında vurucam yüzüne böyle böyle diyordun hayırdır niye ağlıyorsun diye. Kendi annem yapsa yemin ederim kendi annemden de çekinmem..

Gün gelir Allah yaşatır öyle anlar insanın halinden birileri.. iş işten geçmiş olur. Tek duam onunla ortak bağda sevdiklerimiz Var Allahım onlardan çıkarmasın. Bunu söylerken bile kızdım kendime hatta Allahım kimseden çıkarmasın bu insanların bir lafı için. Ahirette sorsun hesabini. Ama benim oğlum olmasına gerek yok kızının oğlu var o askere giderken yıllar sonra, ağlarsa eğer onun yakınlarının yanında vurucam yüzüne böyle böyle diyordun hayırdır niye ağlıyorsun diye. Kendi annem yapsa yemin ederim kendi annemden de çekinmem..
Ewet allah kimseye yaşatmasın torunu giderken herkesten çok ağlar herkesten çok merak eder

şehit ailelerini anlamak için anne olmaya gerek yok bence.
insan olsan yeterli bir insan da vicdan merhamet yoksa
ondan hiç birşey olmaz ben olsam içeri girer lafımı söylerdim.
allah ıslah etsin öylelerini...

Arkadaşlar konu siyaset değil yapmayın lütfen konu bir insanın bu uğurda sarfettiği cümleler üzerine benim dünden beri üzgün olmam.. Bir vatandaşın ağzından şehitlerimize ilgili bunlar çıkarken lütfen muhalefete çevirmeyin.. Üstelik bu sadece bildikleriniz benim buraya yazdığım bu mantıkta insanlar bu ülkede doluyken bunun tartışmasını yapmayın hiç yeri değil
Kusura bakmayin ama konunuzda apaçık belli oluyor kullandığınız oylar. Bu yüzden konu siyasete kayıyor.

Kaynananiz da bir an boş bulunup söylemiş gibi geldi bana. Yoksa bir insan özellikle bir anne bu kadar duygusuz olamaz.

Kusura bakmayin ama konunuzda apaçık belli oluyor kullandığınız oylar. Bu yüzden konu siyasete kayıyor.

Kaynananiz da bir an boş bulunup söylemiş gibi geldi bana. Yoksa bir insan özellikle bir anne bu kadar duygusuz olamaz.
Böyle bir olaya bakış açınız da benden daha çok ele veriyor sizin siyasi görüşünüzü. Tekrar söylüyorum konu bu değil oradan ne çıkarsa çıksın vatan uğrunda ölen varsa vatandır. Savaşlar bittiği gün dünyanın durduğu gündür zaten. Ama tedbir almak en aza indirgemek diye de birşey var. İki kurus fazla alacak diye üstelik o aldığı kendi parası, kendi oğlum nasılsa gitti geldi diğerlerinden banane ben kazancıma bakarım mantığına tepkim. Bu hakikaten ağızdan bir boşlukla çıkmış cumleyse, bu insan boşlukta olmayan haliyle hiç konuşmasın..

Ya her seçim de hile var demek zorunda mısınız?
Kazanan tarafin nasıl çalışıp didindigini ne zaman göreceksiniz acaba?
E yuh artık ne dim ysk kendi ağzıyla söyledi anayasadaki kararı okuyun anayasa diyor ki 2010 anayasası diyor bakın 2010 dakindden bahsediyorum diyor kiiiii MÜHÜRSÜZZ PUSULAAAAA GEÇERSİZDİİİİİİİİİİİİR diyor ama sandık görevlisnin ricasıyla hadi olsyn napalım denilerek geçerli sayılıyor.. Ha diceksiniz ki şimdi eee daha önce de yapılmış emsali var ama işte 2010 dan önce be canım o.. Okuyun okuyun... Karşıt kanalları da izleyin.. Ben mesela bi en fazla yarım saat izliyorum bazı kanalları siz de yapın korkmayın bile olmaz..

Herşeyi bekliyordum da bunu beklemiyordum. Bu kimseden beklenilecek birsey değil ne yazık kı.. sağolun :KK43:

Herşeyini laf yapardım belki ama bu konuda yapmazdım. Kendisi inanılmaz takıntılı ve oğlunu askere gönderirken gelene kadar ölmüşcesine yas tutan bir kadın. Her konuda bencildir ama bu konuda asla derdim :KK43:
Evlatlar sadece askerde ölmüyo ki,bu kadar büyük konuşanın başına başka bir şey gelir de neye uğradığını şaşırır Allah korusun:KK43::KK43::KK57::KK57::KK57:

Merhaba arkadaşlar. Aranızda ailesiyle siyaset hakkında yorum yapan vardır. Eşimle dün oy kullanmaya gidecektik ve eşim annesine uğradı siz gittiniz mı diye sordu. Ben ayakkabilarimi giyiyorum ama net duyuyorum yani. Kullandık dedi kv (kendi hiç birşey bilmez bu konularda kb ne atarsa onu atar)
Eşim de dedi senin aklın fikrin yok mu kendin görmüyor musun birşeyleri dedi. Ne kadar şehit verdik bak daha da verelim istiyorsun dimi dedi. (Burada konu kimin ne oy attığı değil arkadaşlar şimdi kvnin ağzından çıkacak olan laf)
Gayet ciddi bir şekilde demesin mı "banane canım milletin askerinden oğlundan benim oğlum yapmış gelmiş sonuçta"
Kızlar ben mı abartiyorum bilmiyorum.. Ama cok kanıma dokundu. Kardesim asker benim üstelik kendi de biliyor duydugumun da farkinda..
Dakika başı "para verecek bize adam ev hanımını emekli yapacak" diyor. Aklı fikri çıkarda parada. Emekli olmak için bir ev parası yatiracagindan haberi yok tabi. Duysa basar küfürü. Konu kimin kimi tuttuğu değil insanların bu denli bencil olması. O bir anne fakat bir karar çıksa (çıkacağından değil de) size para vereceğiz ama bir ailenin oğlu şehit düşecek dese yemin ederim kabul eder.. Benim o ailelerin acısını yaşamam için ne anne olmama ne oğlumu askere göndermeme gerek var şu an bile uzuluyorum. Kardeşim asker en başta bu bile yeterli anlamam için. Kendi oğlu Şırnak'ta yapmış kadın bir senede yaşlanmış çökmüş resmen yememiş icmemis her gün ağlamış. Bı kere gorememis bir seneye yakın. Ama sanki hiç bunu yaşamamış gibi kimseyi anlamıyor çok bencil ben hala inanamıyorum kusura bakmayın belki abartiyorum ama dünden beri çıkmadı aklımdan buraya yazdım. Eşimin ne dediğini soracaksınız. Eşim kızdı, sen bu ülkede yasamiyon galiba bambaşka bir kafadasin gibi birşey söyleyip çıktı.
Ama benim de ahtım olsun ki Allahım bana oğlan çocuğu verir de onu askere gonderirsem asla ağlayıp üzülmesin o kv. "Sen niye dert ediyorsun sen gönderdin geldi seneler önce bırak ben cekerim oğlumun hasretini sana gerek yok" dicem ki rahatlayacagim..
Benim kv de de oyuma karıştı ben kişilik hakkım dedim tabii hep es geçtiğin için haberin Yok karışamazsın dedim
Ona kime neye vereceğim konusunda açıklama mı yapacağım
hiç çocuk lafı etmez kızının olmadan bizim olmasını istemiyor geçen gün doğursana bakan nineye para varmış diyor
Dinleri İmanları para bazı kv lerin

Back
X