Yks sınavına hazırlanıyorum
En son girdiğim yks sınav sonucum kötü geçmişti ilk kez girdim sınava ve mezuna bıraktım
Annem ile sınav sonucu açıklanmadan tartıştık bana 19 yaşına girdin okuma boş diyordu...
Kötü bir sıralama yaptım Fizyoterapist , Çocuk gelişim, hasta bakım geliyordu
Annem bu 3 mesleği duyunca yakamdan düştü ben kötü bir sıralama yaptım farkındayım.
Annemde çevrede dershane gidip bu bölümleri kazanan var diye seviyordu.
Bu 1 aydır çok çalışmaya başladım Gözlerindeki sakatlık yüzünden bana doktorluk ebelik , hemşirelik vb gelmiyor inanın çalışma hevesim o kadar ölüyor ki anlatamam
Sayısal öğrencisiyim ve maalesef Ziraat mühendisliği seçeceğim başka şansım yok
Günde 9 saat ders çalışıyorum bazen daha da artıyor...
Tıp okuyan biri bana ücretsiz 2 aylık koçluk veriyor bunun için o kadar mutlu oldum ki anlatamam...
çevredekiler beni küçümsüyor bunu çok hissediyorum
Ablam üniversite okuyor onun için çok mutluyum ama beni onunla çok kıyaslama yapıyorlar ve bunu hissettiriyorlar
Misafirliğe gidiyorum bana üzülme bir yerden imtihanın varsa başka bir yerde mutlu olacaksın gibi şeyler nasihatlar veriyorlar
Yada gülerek alay ediyorlar
Kafam dağılsın diye gittim yerlerde bile sinirim bozuluyor
Yanlızım ve hiç arkadaşım yok 1 tane bile arkadaşım yok tek başımayım hep öyleydim
İçimi dökecek kimsem yok yılardır böyle bu...
Bilmiyorum nereye dönsem elimde olmayan seçimler , korkular ve bir çok durum var
Bu sene tercih yapmayacağım gitmeyeceğimLise mezunu olarak, kpss ortaöğretim sınavına girmek daha iyi değil mi? Masabaşı büro memurluğu yapabilirsin değil mi? Kpss ortaöğretim konuları ve yks konuları türkçe+matematik açısından benzer olmalı.
Eğer üçüncü kez sınava hazırlanıyorsun, 2027 yks üçüncü sınavın olacaksa, bence önlisansta yazabilirsin tercihlerine.
Düşük puanlı mühendislik okumak sana ne kadar fayda sağlayacak? Ziraatta tanıdık adam gerekir, kendini ne kadar geliştirsen iş konusu sıkıntılıdır.
Bu sene tercih yapmayacağım gitmeyeceğim
bu ilk girişimdir
sınava benim bu sene çalışıp en iyi bir üniversiteden okumak istiyorum Ziraat mühendisi için çok çalışıyorum Çevrem geniş Kpss hakkında pek bilgim yok bunu araştıracağım
Evet uğraşıyorlarZiraat, tarım işiyle mi uğraşıyor ailen? Bu yüzden mi ziraat mühendislişi okumak istiyorsun? Annenler mi bu bölümü okumanı istiyorlar?
Evet uğraşıyorlar
ailem bu bölümde okumamı istiyorlar
Benimde maalesef istediğim hiçbir bölüm sağlık sorunları yüzünden gelmiyor
Seçimsiz kalıyorum
Sıralaması çok kötü bu bölümün çoğu üni için gidiyorlar
Şuanlık hedefim 100 bin içinde bir sıralama Ankara'da okumak istiyorum
Eninde sonunda bölüm bana gelir ama kötü bir sıralama ve puan istemiyorum bunun için çok çalışıyoruz
Hocam puan ve sıralama benim için önemli yukarıda belirttiğim gibi ilk 100k girmek istiyorum
Yök'ten baktığımda ziraat mühendisliği sadece Bilecik'teki devlet üniversitesinde var bilgisi var. Neredeyse 500 bininciyi almışlar bölüme.
Şuan sıralaman nasıl? Ne kadardan, ne kadar ileri atmayı planlıyorsun/istiyorsun?
Fizyoterapi güzel bir bölüm bence. Ergiterapi de secebilirsin geliyorsa. Çizilen daha az yorucu bir bölüm. Çok önemli bölümler bunlar insan sağlığı için. Hem böyle konulara da yazıp duruyorum ama dil ogrenirsen yurtdisinda denklik alabileceğin bir bölüm bunlar.Yks sınavına hazırlanıyorum
En son girdiğim yks sınav sonucum kötü geçmişti ilk kez girdim sınava ve mezuna bıraktım
Annem ile sınav sonucu açıklanmadan tartıştık bana 19 yaşına girdin okuma boş diyordu...
Annem bu 3 mesleği duyunca yakamdan düştü ben kötü bir sıralama yaptım farkındayım.
Bu 1 aydır çok çalışmaya başladım Gözlerindeki sakatlık yüzünden bana doktorluk ebelik , hemşirelik vb gelmiyor inanın çalışma hevesim o kadar ölüyor ki anlatamam
Tıp okuyan biri bana ücretsiz 2 aylık koçluk veriyor bunun için o kadar mutlu oldum ki anlatamam...
Ablam üniversite okuyor onun için çok mutluyum ama beni onunla çok kıyaslama yapıyorlar ve bunu hissettiriyorlar
Misafirliğe gidiyorum bana üzülme bir yerden imtihanın varsa başka bir yerde mutlu olacaksın gibi şeyler nasihatlar veriyorlar
Yanlızım ve hiç arkadaşım yok 1 tane bile arkadaşım yok tek başımayım hep öyleydim
Bilmiyorum nereye dönsem elimde olmayan seçimler , korkular ve bir çok durum var
kesinlikle. hele de işinde ilerlerse, cerrahlara fizyoterapistlik yapacak düzeye gelirse kimse tutamaz.Fizyoterapistlik iyi bir bölüm ya. Tekrar bi düşünün bence
Bilmiyorum istemiyorum mantıklı gelmiyor banaFizyoterapistlik iyi bir bölüm ya. Tekrar bi düşünün bence
EvettFizyoterapistlerin %95’i özel kurumlarda 30-35 bin lira maaşla çalışıyor arkadaşlar.
Yurt dışı imkanı var amaFizyoterapistlerin %95’i özel kurumlarda 30-35 bin lira maaşla çalışıyor arkadaşlar.
Fizyoterapistlik, hemşirelik olurken Ziraat nasıl olmuyor? Ziraat'e de sıralamanın yetmesi lazım. Ayrıca Ziraat denince aslında çok bölüm var. Sen hangilerini istiyorsun?Yks sınavına hazırlanıyorum
Gene kafası karışık bir genç daha . Yks koçluğu yapan arkadaşım var . En geç lise 2 de mesleğe karar vermeli ona göre çalışma programı yapılmalı der. Ha aksilik olur puan alınamaz Yks de o başka . Ama gönül gezdirerek bir hedefi olmayarak başarı gelmez.Fizyoterapistlik, hemşirelik olurken Ziraat nasıl olmuyor? Ziraat'e de sıralamanın yetmesi lazım. Ayrıca Ziraat denince aslında çok bölüm var. Sen hangilerini istiyorsun?
Kesinlikle öyle. Gençlerin çoğu aldığı puana göre son dakika bölüme karar veriyor.Gene kafası karışık bir genç daha . Yks koçluğu yapan arkadaşım var . En geç lise 2 de mesleğe karar vermeli ona göre çalışma programı yapılmalı der. Ha aksilik olur puan alınamaz Yks de o başka . Ama gönül gezdirerek bir hedefi olmayarak başarı gelmez.
Benim zamanımda komik puanlarda idi . Sözelci ben bile kazanıyordum heryerde . Şimdilerde de revaçta değil olsa duyardık . Bir de şunu anlamadım . Çiftçilik yapmak için ziraat okumaya gerek yok ki . Fazlaca dönüm tarla varsa ya da hayvan , ailesi de zaten biliyordur bu işi alaylı olarak tüm köylüler gibi . Köyde mi yaşamak istiyor hep ? Onu da anlatmamışKesinlikle öyle. Gençlerin çoğu aldığı puana göre son dakika bölüme karar veriyor.
Bu arada konu sahibi Ziraat diye mühendisliği kastediyorsa onun da sıralaması epey gerilerde, bilmem yüz binlerde diye hatırlıyorum, o yüzden şaşırdım. Ha ama belli başlı okullardaki Ziraat mühendisliğini istiyorsa onu bilemem.