Öyle mi doğru böyle mi bilemedim.

Ortak bir cocugunuz oldugu anda kizinizi istemeyecek bile... bu his dogdu icime malesef.....
Aynısını arkadaşım yasası,ilk evliliğinden kızı vardı,adamın çocuğu yoktu. Sonra ortak çocukları olunca adam ve adamın ailesi çocuğu öyle bir disladilar çocuğu her gördüğümde içim parcalaniyordu: ((

Öncelikle mutluluklar dilerim.kızım 8 yaşındayken 2.evliligimi yaptım tamam çok içli dışlı değiller abi diye hitap ediyor ancak çok mesafe de sağlıklı olmaz gibi geliyor bana çocuk kendini kötü hissedebilir.ilerde çocugunuz olunca onu kardeş olarak görmekte zorlanabilir.

Aynısını arkadaşım yasası,ilk evliliğinden kızı vardı,adamın çocuğu yoktu. Sonra ortak çocukları olunca adam ve adamın ailesi çocuğu öyle bir disladilar çocuğu her gördüğümde içim parcalaniyordu: ((

Inanirin. Baksaniza simdiden hic cocukla muhattap olmuyo. Nasil böyle bi adamla evlenmis konu sahibi anlayamiyorum. Evlatdan daha kiymetli ne var ki dünyada

Inanirin. Baksaniza simdiden hic cocukla muhattap olmuyo. Nasil böyle bi adamla evlenmis konu sahibi anlayamiyorum. Evlatdan daha kiymetli ne var ki dünyada
Ne yaşadığını bilemem ama hala evli kalıp normal mi diye sormasina fena sinirlendim.Belki mecburiyeti var ama evladimi hiçe sayan adamın gözünün yaşına bakmam. Allah sabır versin ne diyeyim

Benim bir komşum iki çocukla ikinci evliliğini yaptı. Çocuklar kabullenene kadar o kadar sorun çıkardılar ki, başkası olsa kadını bırakır giderdi. Ama adam basından bugüne dek çocuklarla o kadar ilgilendi sahiplendi ki ben bile eşime örnek gösteriyorum çocuklara ilgisini. Yeri geliyor yanlışları olunca çocuklara tavrını da koyuyor.. Yani istenirse denge kurmak, mesafeyi ayarlamak zor bir şey değil. Ki bu çocuklar ergenlik çagındalardı. Adam zoru başarmısken altı yaşında bir çocuğa denge kurmayı öğretmek o kadar zor olmasa gerek..

Yakın arkadaşlarımdan biri sizinkine benzer bi sebepten 2. evliliğini bitirdi. Evlerini dizerken oğlunun odasını güle oynaya dizen adam, oğluna buz kesti. En vahimi çocuğun yediğine, içtiğine bile laf dokundurur olmuş. Çocuklu insanlar için 2. evlilik zor.Allah yardımcınız olsun.

Siz sadece ev arkadaşı olmuşsunuz, aile değil.
Sadece sizi karısı gören ve çocuğunuzu bağrına basmayan adamla nasıl yaşayabiliyorsunuz?
Zamanında bir aile dostumuz yaşadı bu durumu ama tanıdığımız erkekti ve oğlu vardı.
Allah cezasını verecektir o üvey annesinin, aç mı bırakmadı sokağa mı atmadı.
Ortak kızları olunca zaten oğlanı yolladılar okuma adı altında bir yere, hayatı ne durumda hala haberimiz yok.
O zaman çok küçüktüm ama bilirdim mutsuzluğunu.
Ablamın akranıydı ve annemler birkaç tanıdık kol kanat gererlerdi o çocuğa ama nereye kadar?
Ve bu söylediğim insanlar gayet işi gücü yerinde okumuş etmiş insanlar.
Görsen insan zannedersin, şurada görsem yüzüne tükürürüm...

Birkaç yıl sonra eşinizin çocuğunuzu göndermenizi isteyeceğini düşündüm bu sebeple.
Çünkü sevgi ve vicdan sonradan olmaz, ilk gördüğü tanıştığı an elini sımsıkı bir abi, baba şefkatiyle tutmadıysa bir daha da tutmaz.

Erkeklerde başkasınin çocuğunu sahiplenme durumu doğaları gereği zor. Gen bencildir sonucta. Gerçi ne üvey anneler var düşman başına. Umarım bu zor sorunu cozebilirsin temenniden başka diyecek birsey bulamadım.:dua:

Sevgi zorla olmayacağı için eşinizi zorlamanız bir fayda vermez.babalık değilsede abilik yapması gerekirdi.sonuçta çocuğunuz olduğunu bilerek evlenmiş.ortak çocuk olduğunda daha da dışlanır bence kızınız.yol yakınlen dönüm yada eşinizle konuşun en azından minimum düzeydede olsa hatırınız için biraz çabalasın.evlenmeden önce nasıl fark etmediniz bu durumu?

Back
X