Öyle rahat yalan söylediki!!!

024

..alnımın yazısı yarim..
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.291
817
123
İstanbul
Kızlar dün nişanlımla cafede oturuyoduk,iş arkadaşı aradı ne dedi demedi bilmiyorum,biraz sohbet ettiler,sonra adama dediki "ya abi evdeyim ben pek müsait değilim"dedi..ben çok rahatsız oldum..

neden yalan söyledin,hemde bu kadar rahat dedim.."başımdan savmak istedim,nişanlımlayım deyip seni muhabete konu etmek istemedim" falan filan zırvaladı..

ama bir başkasına bu kadar rahat yalan söyleyen banada söyler dedim..

bana bi çıkıştı.."böylemi düşünüyosun gerçekten,ne alakası var,değersiz biri işte savmak için öyle dedim"vs..dedi..vede sesinin tonunu biraz yükseltti..

bende değerli değersiz ne ilgisi var yalan bi huydur..kişiden kişiye nasıl değişiyo dedim..

üstte çıkıp uzatmayalım diye konuyu kapattı..

ben mi abarttım kızlar..yaptığı doğrumu..sizde böylemi yapıyosunuz,şahsen ben kimseye yalan söyleyememki,gülerim bi kere beceremem..ama o hiç istifini bile bozmadı,sesinin tonu bile değişmedi..çok rahatsız oldum..

bu arada epeydir tanıdığım,1,5 senedirde nişanlı olduğum bir insan..hani tanımıyodum daha yeni tanıyorum gibi bi durum yok..

dünden beri hiç aklımdan çıkmıyo..paylaşmak istedim sizle..

Tepkin son derece doğal ; ben de olsam aynı tepkiyi verirdim.

bence de doğru tepki vermişsin
seni sohbete konu etmek istemiyorsa yalan söylemesi gerekmezdi, dışarıdayım müsait değilim diye geçiştirebilirdi

bende aynı tepkiyi aynı rahatsızlığı hissederdim açıkçası...
normalleştirmiş bu gibi küçük yalanları demek ki..bu sorun olabilir senin adına..biraz daha tanımaya çalış ve bu konuda dene bakalım onu ...

rahatsız olmakta oldukça haklısınız. fakat şöyle bir durum var ki bazen günlük hayatta insan zor durumda kalıp bu tür sözler söyleyebiliyor. Ha ben kendim söylememeye çalışıyorum mesela biri cevap vermek istemediğim birşey sorduğunda dikkatini dağıtmak için başka konu açıyorum. mesela geçen sevgilimle beraberken yengem aradı, nerdesin dedi. dışardayım işim var deyip birşey mi soracaktın yenge deyip konuyu değiştirdim. böylece işimi sormadı ve bende sevgilimle dışarda olduğumu söylemedim, bu hoş kaçmazdı...

ailem sevgilimi bilmiyor değil zaten yakında nişanlanacaz inşallah ama herkesin herşeyi bilmesine gerek yok. önemli olan sizin nişanlınızla aranızda yalan olmaması... ben de bu yüzden sevgilime iş ciddiye binip evlilik konusu gündeme gelince bana bir söz vermesini istedim ''birbirimize asla ama asla yalan söylemeyecez'' o da bunu kabul etti. size yalan söylemeyeceğine güvenmeniz çok önemli.

tabi bu demek değildir başkalarına yalan söylesin fakat dediğim gibi bazen istemeden de söylenebiliyor bu tür sözler, anı kurtarma adına. siz sadece uyarın gerisine de fazla karışmayın bence...

oda herkesin herşeyi bilmesine gerek yok gibi bi açıklamada bulundu..ben gayette güvenerim,hiç bi yanlışına denk gelmedim,evdeyim der tv sesi gelir annesinin sesi gelir,dışardayım der ben dışarda nerdesin demeden dışarda kahvedeyim der,herif sesleri gelir..

ama o anki rahatlığı gözümden kaçmadı yani,rahatsız oldum..üste çıkıncada yaa abarttım mı acaba diye kendimi sorgulamadım ama yok baksanıza hepiniz aynı tepkiyi verirdik diyosunuz..

Bazen beyaz yalanlar söylenebilir karşıdaki insanı kırmamak için..siz hayatınızda hiç yalan söylemediniz mi?..yok hiç söylemedim diyorsanız haklısınız rahatsız olmakta..

değersiz bir insan demesi bile o kadar itici ki!!
değersiz insan ise neden cep tel numarası var o değersiz kişide?
hem sizi sohbetlerine hayatına dahil etmek istemiyorsa neden nişanlandı..Nişan bir işaret demek bağlılık demek değil ki...ilişkinin işaretidir nişan....nişanlı olupta birbirini sevmeyen ama o devrede tanımaya çalışan çiftlerde bi hayli fazla..yani illaki deli gibi aşık olup nişanlanılmıyor..
demek istediğim kişi size söylediği lafla ört bas etmeye çalışmış yanlışını,yani sizi gözünden sakınıyor kollamaya çalışıyor erkek sohbetlerine sokmak istemiyormuş gibi bi havaya bürümek istemiş ama yapamamış ne yazıkki...
ama yaptığı çok ayıp..
ne yani karşı tarafa abi nişanlımlayım ben sana sonra dönsem dese karşı taraf aaa olmaz nişanlını bırak benle sohbet etmi dicek??
ilginç doğrusu..

bır söz vardır bılırmısın?
Kendi kendine inanmayan her zaman yalan söyler. — Friedrich Nietzsche
sigara gıbıdır yalan başlayan bırakamaz

Son düzenleme:
Bazen beyaz yalanlar söylenebilir karşıdaki insanı kırmamak için..siz hayatınızda hiç yalan söylemediniz mi?..yok hiç söylemedim diyorsanız haklısınız rahatsız olmakta..

söyledim söylemedim diyemem,ama nişanlımın yanında yada yalan söylerken aklında soru işareti kalacak beni tanımayan kimselerin yanında söylemezdim çünkü bu tarz ilişkilerde tanıma evresinde olduğun için yanlış izlenim verir karşıya nişanlıklıkda öyle..ilişkiyi gözlemdesin heran çünkü..ufak beyaz bir yalan kişiliğe mal edilebilir..

aslında oda böyle savundu kendini kişiliğime niye mal ettin diye..napim yüzün bile kızarmadı yani..

bencede yani..nişanlımlayım dese ne olcak sanki..hayır erkeklerin bu saçma hassasiyetlerinide anlamıyorum seni konu etmek istemedim..ne alaka adam benlesin diye ikimizin üzerrinden fantezimi kurcak,acaba napıyolar diye..ne saçma..ben algılayamıyorum bazen şu erkekleri..

benim eşimde bazen böyle gereksiz yalanlar söyler yada bana söyletir.örneğin arkadaşı bir yere gitmek için onu bekliyordur benimki hazırlanırken gecikir adam arar eşim bana çıktı de der ben deliririm yani çok önemli bir yalan değil hani beyaz yalan derler ya öyle belki ama gereksiz bence
.işte buna benzer durumları oluyor eşimin ama 9 yıllık evliliğimde bana hiç yalan söylemedi söylese aptal değilim anlardım bir şekilde:97:
nişanlını az çok tanıyorsundur sana ilerde yalan söyleyip söylemeyceeğini kestirebilirsin ama hemen bundan yola çıkarak ilerde bana da her konuda yalan söyler diye düşünme bence

Yalanın pembesi beyazı olmaz. Yalan yalandır. Üstelik başı zıkışmamış, çaresiz kalmamış. nişanlımlayım demek daha kolay evde değilim demekten. Ya da müsait değilim demek. Başından savmak için evdeyimle nişanlımla dışardayız demek arasında ne fark var. İkisi de müsait değilim demek işte.
Çok yakından tanıdığım biri var.
Gerekli gereksiz yalan söyler
Sanki bu huyu. değişmez karakteri.
Dikkat edin.

Nisanlımlayım demek zor gelmıstır.
Cunku nedense sözlümleyım nısanlımlayım dıyene kadar gevelıyorlar.
Onu demektense evdeyım demek kolay gelmıstır ama dısardayım musait degılım
demesı neden zor geldı acaba?

Ha huyu degismez filan dıyosan
Hıc hıc yalan soylemeyen kac kısı varki
En basiti sana da evdeyım dıyıp dısarda olabılır dıye mı dusunuyosun?
Sonucta dun tanısmamıssınız sen nısanladıgın adamı az cok bılırsın
bu zamanda çözemedin mi yalancı mı degılmı yada yanılttımı ?

tşk ederim yorumlarınız için..genel fikir hoş bişey değil ama erkeksi bir saçmalık,tanıyorsan üzerinde durma oldu..msj alınmıştır..sağolun..

onlar için fark varmış işte..benim içinde evdeyim demekte nişanlımlayım demekde müsait değilim demek ama erkekler arasında konu etmiyor beni..anla anlayabilirsen nasıl bir mantık..

Bence işretlediğim kısım daha rahatsız edici...
Demek ki nişanlı olduğunu bile söyleyemiyor...

Bence işretlediğim kısım daha rahatsız edici...
Demek ki nişanlı olduğunu bile söyleyemiyor...

nişanlı olduğunu biliyor canım adam nesini söylicek..amma yaptın sende.şimdi nişanlın seni sevmiyor yanında durmak bile istemiyor gibi nanide,insanı dahada körükleyen yorumları bırakalım..ben adamımı tanıyorum..burda savunma durumuna girmek hiiiççççç istemem,uğraşmamda..

ben yalandan rahatsız oldum,konumuz o saptırmayalım..akılcı,beni düşünceye sevk eden,naif yorumlarada ayrıca tşk ederim..

İş arkadaşı ise mübahtır. Abartılacak bir durum yok.

ben olsam bu kadar buyutmezdim yani
o an evdeyim diye oyle cikmistir agzindan
kasitli olarak gizledigini sanmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…