- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
Kızlar dün nişanlımla cafede oturuyoduk,iş arkadaşı aradı ne dedi demedi bilmiyorum,biraz sohbet ettiler,sonra adama dediki "ya abi evdeyim ben pek müsait değilim"dedi..ben çok rahatsız oldum..
neden yalan söyledin,hemde bu kadar rahat dedim.."başımdan savmak istedim,nişanlımlayım deyip seni muhabete konu etmek istemedim" falan filan zırvaladı..
ama bir başkasına bu kadar rahat yalan söyleyen banada söyler dedim..
bana bi çıkıştı.."böylemi düşünüyosun gerçekten,ne alakası var,değersiz biri işte savmak için öyle dedim"vs..dedi..vede sesinin tonunu biraz yükseltti..
bende değerli değersiz ne ilgisi var yalan bi huydur..kişiden kişiye nasıl değişiyo dedim..
üstte çıkıp uzatmayalım diye konuyu kapattı..
ben mi abarttım kızlar..yaptığı doğrumu..sizde böylemi yapıyosunuz,şahsen ben kimseye yalan söyleyememki,gülerim bi kere beceremem..ama o hiç istifini bile bozmadı,sesinin tonu bile değişmedi..çok rahatsız oldum..
bu arada epeydir tanıdığım,1,5 senedirde nişanlı olduğum bir insan..hani tanımıyodum daha yeni tanıyorum gibi bi durum yok..
dünden beri hiç aklımdan çıkmıyo..paylaşmak istedim sizle..
Bence hemen de kötü yorumlamak gerekmez.
Sonuçta belki arayan meymenetsiz biriydi öyle söylemesi gerekiyodu, ilişkinizde bir yalanı olmadıysa ya da alışkanlık haline getirmediyse yalanı telaşa kapılmaya gerek duymazdım ben.
öyle bişey yok,sağolun içimi ferahlatınız..
bence çok abartmışsın, malesef sosyal yaşamda yalan söyleme yeteneği gerekiyor, sevmediği bi insansa tabii ki cool bi şekilde yalan söylemesi çok doğal, nişanlımlayım falan diye de neden gereksiz ve özel bi detay versin ki, samimi olmadığı birine
yalan söylerken kekelese için daha mı rahat olcaktı anlamadım ki
bize çocukken hep yalan söylemenin çok kötü olduğu öğretilir ama sosyal hayat hiçde öyle değildir malesef
bu sana yalan söyleyeceği anlamına gelir mi, geledebilir, ama bunu bu olaya göre ya bana da yalan söylerse diye pimpiriklenmen mantıksız, sadece güzel gözlemle, yalanını yakalarsan, kavga etmeden eleştirmeden yüzüne vurursun, o da sana yalan söylerken bi kere daha düşünür böylece
ben fevri çıkışmadım zaten öyle huylarım yoktur genel itibariyle sakinimdir..yaptığının hoş bişey olmadığını yalanın rengi olmayacağını anlattım..o çıkıştı..
ne alakası var,değersiz biri işte savmak için öyle dedim
canım sen onun annesimisin 5 yaşında çocuğa söyler gibi yalan söyleme falan diyosun
sen inanmak istemeyebilirsin ama insan sosyal hayatta yalana ihtiyaç duyabiliyor, sen ihtiyaç duymuyosun diye kimse ihtiyaç duymayacak diye bişey yok
sen beni biraz yanlış anladın galiba, kişisel algıladın, fikrimizi sormuşsun bizde söyledik, benim söylediğim bana göre doğru ve genel geçer, sana göre doğru olmayabilir o da senin fikrindir, sen buna yalan diyosan etrafın yalancılarla dolu demektir.
inan bana gerçek yalan başka bişey böyle ufak tefek şeyler değil
Bu kadar idealizm fazla değil mi ?
Pöf buna gelene kadar kimbilir ne kusurları vardır nişanlının.
Veya hiç yok da bula bula bunu mu buldun
"neden yalan söyledin,hemde bu kadar rahat dedim.."başımdan savmak istedim,nişanlımlayım deyip seni muhabete konu etmek istemedim" falan filan zırvaladı.."
Bu söylediği doğrudur.Nişanlımlayım dese,abuk sabuk şakalara maruz kalacaktı belki.
Veya hemen karı ağzına bakar olmuşsun,kızı aldın bizi sattın gibi uygunsuz erkek şakaları...
Yalan söyleme becerisi gerektiğine kesinlikle katılmıyorum.
Dört dörtlük değiliz tamam, ama rahat bir şekilde yalan söylemek bence çok rahatsız edici.
Evdeyim demek yerine
müsait değilim diyebilirdi, beceri budur, yalan söylemeden atlatmak.
Gereksiz bilgi vermiş.
sevdiğiniz insanlara hoşlanmadığınız şeyleri söylemek annelik taslamak mı oluyormuş onuda algılıyamadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?