Öyle rahat yalan söylediki!!!

bence havadan nem kapmıssın gibi geldi bana o an için konusmak istememiş olabılr ve basından savmak istemıs olabılr kı bunu herkes zaman zaman yapıyodur öyle değil mi

Bence hemen de kötü yorumlamak gerekmez.

Sonuçta belki arayan meymenetsiz biriydi öyle söylemesi gerekiyodu, ilişkinizde bir yalanı olmadıysa ya da alışkanlık haline getirmediyse yalanı telaşa kapılmaya gerek duymazdım ben.

öyle bişey yok,sağolun içimi ferahlatınız..

bence çok abartmışsın, malesef sosyal yaşamda yalan söyleme yeteneği gerekiyor, sevmediği bi insansa tabii ki cool bi şekilde yalan söylemesi çok doğal, nişanlımlayım falan diye de neden gereksiz ve özel bi detay versin ki, samimi olmadığı birine
yalan söylerken kekelese için daha mı rahat olcaktı anlamadım ki

bize çocukken hep yalan söylemenin çok kötü olduğu öğretilir ama sosyal hayat hiçde öyle değildir malesef

bu sana yalan söyleyeceği anlamına gelir mi, geledebilir, ama bunu bu olaya göre ya bana da yalan söylerse diye pimpiriklenmen mantıksız, sadece güzel gözlemle, yalanını yakalarsan, kavga etmeden eleştirmeden yüzüne vurursun, o da sana yalan söylerken bi kere daha düşünür böylece

ben fevri çıkışmadım zaten öyle huylarım yoktur genel itibariyle sakinimdir..yaptığının hoş bişey olmadığını yalanın rengi olmayacağını anlattım..o çıkıştı..

sosyal hayatta neymiş anca insan tuvalette olursa orda yaptıklarını anlatmaz..tuvaletteydim denmez yani..onun dışında kıvırmaya bi mana göremiyorum ama kıvırılıyormuş demekki..

ben fevri çıkışmadım zaten öyle huylarım yoktur genel itibariyle sakinimdir..yaptığının hoş bişey olmadığını yalanın rengi olmayacağını anlattım..o çıkıştı..

canım sen onun annesimisin 5 yaşında çocuğa söyler gibi yalan söyleme falan diyosun
sen inanmak istemeyebilirsin ama insan sosyal hayatta yalana ihtiyaç duyabiliyor, sen ihtiyaç duymuyosun diye kimse ihtiyaç duymayacak diye bişey yok
sen beni biraz yanlış anladın galiba, kişisel algıladın, fikrimizi sormuşsun bizde söyledik, benim söylediğim bana göre doğru ve genel geçer, sana göre doğru olmayabilir o da senin fikrindir, sen buna yalan diyosan etrafın yalancılarla dolu demektir.
inan bana gerçek yalan başka bişey böyle ufak tefek şeyler değil

Son düzenleme:
Bu kadar idealizm fazla değil mi ?
Pöf buna gelene kadar kimbilir ne kusurları vardır nişanlının.
Veya hiç yok da bula bula bunu mu buldun

"neden yalan söyledin,hemde bu kadar rahat dedim.."başımdan savmak istedim,nişanlımlayım deyip seni muhabete konu etmek istemedim" falan filan zırvaladı.."

Bu söylediği doğrudur.Nişanlımlayım dese,abuk sabuk şakalara maruz kalacaktı belki.
Veya hemen karı ağzına bakar olmuşsun,kızı aldın bizi sattın gibi uygunsuz erkek şakaları...

ne alakası var,değersiz biri işte savmak için öyle dedim

Yalan karşındakinin değersizliğinden dolayı söylenmez, ne yazık ki karakter meselesi...

Ufak tefek yalanlar söylemiyor muyuz, -keşke söylemesek- söylüyoruz.
Bunu yaparken yüz kızarmalı, pişmanlık duyulmalı, yalan ağırlığı oturmalı vicdanın üstüne.
Rahat yalan söyleyenden korkulur, tepkiniz çok normal bence.

Bir şekilde hatasını görmesini sağlamalısınız.
Belki gururunu okşayarak anlatmalısınız. ("x'i sevmediğini biliyorum ama sana aslı olmayan şeyleri söylemek hiç yakışmıyor" gibi).
Fark ettiğinde bu huyunu değiştirmeye çalışır o da.

yooo sizin söylediğinizde doğru,oda bi bakış açısı..ama hoşuma gitmedi,burda evet hoş değilmiş diyenlerde oldu..herkesin fikri hassasiyeti farklı oluyor tabiki..elbetteki fikirlerinizi sordum farklı fikirler olmalıki bende yanlışm varsa anlayayım..

ama hoşuma gitmediğinide içimde tutmadım oan..hiç demedim yani şimdi bişey dersem annesi gibi nasihat vermiş olmayayım..içimden geçeni saklamadım..

Yalan söyleme becerisi gerektiğine kesinlikle katılmıyorum.
Dört dörtlük değiliz tamam, ama rahat bir şekilde yalan söylemek bence çok rahatsız edici.
Evdeyim demek yerine müsait değilim diyebilirdi, beceri budur, yalan söylemeden atlatmak.
Gereksiz bilgi vermiş.

son pragraftaki yazdıklarınız gibi bişey heralde onunda hissettikleri..

başka kusurlarıda vardır buna mı takıldın demişsiniz..kimse kusursuz değil başka kusurlarıda var,vardır..ama orası ayrı.. o farklı konu ben tek bir konu üzerinde tartışma açtım oda yalan..

evet bende bu fikirdeyim..

bence çok saçma.birde annesi değilsiniz kusura bakmayında.mesela geçen ben arkadaşlarımdaydım o duysa belki darılabilirdi. ama annem bırakmıyo evde falan dedim..bunlarda gerekli şeyler...

sevdiğiniz insanlara hoşlanmadığınız şeyleri söylemek annelik taslamak mı oluyormuş onuda algılıyamadım..

sevdiğiniz insanlara hoşlanmadığınız şeyleri söylemek annelik taslamak mı oluyormuş onuda algılıyamadım..

canım bak kimsenin yalan söylemesini engelleyemessin.gene söyler gene söyler.o o yaşına gelmiş eminimki annesi uyarmıştır yalan söylememsi konusunda ergenlik çağlarında.sen eğitemezsin anlamında dedim.artık kişiliğine ulaşmış.sen ne yapsanda fayda etmez.ama küçük bir şey içinde ilişkine zarar verme..

Son düzenleme:
Bana sorun yapılacak birşey gibi gelmedi açıkcası.Erkekler bazen nişanlımla beraberim diyince işi geyiğe vurabiliyorlar bu daha kötü olurdu.

Her bayan böyle bi tepki verirdi..
Bence Kesinlikle rahatsız olduğun hakkında Konuş İleride devamı gelmemeli bunun ...

Cem Yılmaz'ın skeci geldi aklıma :) Aslında biz daha yetenekliyiz bu konuda. Ama daha özenliyiz ilişkilerimizde, daha çok kaygılanıyoruz dürüst olmadığımızın düşünülmesinden. Dediğin gibi rahatlıktan. Alışkanlık yapmadığı sürece problem yok diyeceğim ama çok da pis alışkanlık yapar bu dudak tiryakiliği adeta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…