- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
a aaa herkese cok sasırdım
nişanlınız haklı. elli kere oturmaya gidilir gibi kız ıstemeye gidilmez. bende ve kız kardesımde önce anneler tanıstı.sonra baba ve anne ıstemeye geldiler ailecek.ilk defa duyuyorum yok önce anne sonra baba sonra cümbür cemaat, bi kerede tanınmaz ıkı kere lazım,yok üc kere lazımhıc duymadımda görmedımde.yanlız ne olur damat adayı herkesten once gelır babayla tanısır. bızdede boyle oldu.yanı benm aılem ıcın damadı tanımak önemlidr.heralde bizede guvendıklernden aile bikac kere gelsin tanıyalm muahbetı yapmadılar.
adetler görüşler farklı oluyormus grcekten ama ben kesınlkle nişanlınızı haklı buldum..![]()
Evet, bizdede önce esim annem ile tanismisti. Bence böyle tür seyleri uzatirsan daha çok tartisma için malzeme yaratiliyor. Ben mesela bohçayada pek sicak bakmiyorum (zaten istememistim nisan bohçasini). Günümüzce çok saçma geliyor, kv'deyle alis veris yapmak, gecelik iç çamasiri almak. Köydeki kiz için bu gurur kaynagi olabilirdi fakat ben o zaman kendi ayaklarin üzerinde duran çalisan bir bayan olarak gidip nisanlinin annesinden gecelik almayi pek yakistiramadim kendime.