• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öyle tükendim ki :(

aynennnn:52:
sözle nişanın ayrı yapılması banada inanılmaz gereksız gelıyor.
söz yapmadık bızde ısteme oldu nişan oldu evimizde yaptık aynen salon cok gereksız en yakın aıle dostları akrabalar geldi o sekılde oldu bitti.ne varmışki, evdede acıkbufe tarzı yemek verdık,pasta kestik,oynadık halay cektik (ben oynamayıda sevmıyorum yanlız:1:)
neyimize yetmedi:27:

katılıyorum en güzeli evde küçük bir merasim..daha samimi ortam oluyor..ablamda da geçen sene evde yaptık nişanı hala herkes

konuşur ne kadar eğlendik diye..önemli olan samimiyet..

geliba ben düşüncelerimi yazımda pek ifade edemedim kızlar kusura bakmayın..ben zaten üç dört sefer gelsinler derken tanışma, söz, nişan için ayrı ayrı gelecekler ya onu kasdediyorum..yani kimsenin hoşuna gitmez boş boş gelip oturmak..benim kızdığım tek seferde tanışma olmadan isteme yapmak istemeleri..
erkek arkadasıma hak verenler hep bizimde tanışma oldu sonra isteme diyorlar...ee bende bunu istiyorum zaten ama ben haksız oluyorum.
bende aynı sizin dediğiniz gibi istiyorum zaten düşüncelerimizde farkılık yok..

''bende dedim ki annenden sonra bide baban falan ailecek gelirsiniz tanışmaya'' demişsin cnm.ben bu cumleden önce annen gelsin tanışsın,sonrada aılecek gelın tanışın(babalarda tanışsın) anlamı cıkardım.açık seçik yazmışsın baska ne anlam cıkabılırkı.? sevglın gelsın sıze aılenle tanışsın, annelerde tnışsın, ama iş babalara gelınce direk isteme olmalı bence. yani babalar tanışmak icin görüşmez ben cevremde hc gormedım bunu cnm o yuzden fikrim bu yonde.:34:

Bazı kişiler yol yordam bilmez bilene de karşı çıkar üzülme önce annesi gelsin sonra size soracak elbet istemeye ne zaman gelelin ne zaman müsaitsiniz diye annen de isteme değil de babaların ve aile büyüklerinin de olduğu bir tanışma olsun şu gün yine bekleriz der (tabi sen anneni karşına al konuş önceden)
Herhalde kv annene yok isteriz bizim adetimizde ikinci kez gelmek yok diyemez...

Biz de ilk tanışmaya geldiler babası vefat ettiği için bayağı bir süre sonra istemeye geldiler ardından nişan yaptık hemen eşimin annesi uzakta oturduğu için sürekli gelmelerini istemedik kendilerine göre işi var diye...

zaten bu süreçte önemli olan kimsenin kırılmaması..anlayış önemli..ama bilmiyorum yanlış anlaşılmışım galiba ki bazı arkadaşlar sürekli gel

git yaptırmak istediğimi söylemişler ki kesinlikle böyle bişey yok..insanları yormaktan tabi ki de zevk almam fakat seninde dediğin gibi yol

yordam vardır usulü neyse o olsun istiyorum yani aykırı olmaya gerek yok..bu gelenekçilikse evet o zaman gelenekçiyim..

ama sizler beni anladınız teşekkür ederim dün gerçekten çok üzgündüm fakat yorumları okuyunca rahatladım tek değilmişim en

azından :16:

''bende dedim ki annenden sonra bide baban falan ailecek gelirsiniz tanışmaya'' demişsin cnm.ben bu cumleden önce annen gelsin tanışsın,sonrada aılecek gelın tanışın(babalarda tanışsın) anlamı cıkardım.açık seçik yazmışsın baska ne anlam cıkabılırkı.? sevglın gelsın sıze aılenle tanışsın, annelerde tnışsın, ama iş babalara gelınce direk isteme olmalı bence. yani babalar tanışmak icin görüşmez ben cevremde hc gormedım bunu cnm o yuzden fikrim bu yonde.:34:

yok canım doğru anlam çıkarmışsın onu demek istedim..demekki senin çevrende usul farklı görmediğin için hak vermemekte haklsıın

bana..ama normal olan tanışma olmasıdır ve geçmiş sayfalarıda okuduysan süreç kimsede senin dediğin gibi işlemiyor..yani benim

isteklerimde abeslik yok bence..ama tabi fikirler farklı olabilir saygı duyarım..önemli olan huzur ve mutluluk :34:

zaten bu süreçte önemli olan kimsenin kırılmaması..anlayış önemli..ama bilmiyorum yanlış anlaşılmışım galiba ki bazı arkadaşlar sürekli gel

git yaptırmak istediğimi söylemişler ki kesinlikle böyle bişey yok..insanları yormaktan tabi ki de zevk almam fakat seninde dediğin gibi yol

yordam vardır usulü neyse o olsun istiyorum yani aykırı olmaya gerek yok..bu gelenekçilikse evet o zaman gelenekçiyim..

ama sizler beni anladınız teşekkür ederim dün gerçekten çok üzgündüm fakat yorumları okuyunca rahatladım tek değilmişim en

azından :16:

canım benım zaten, benim onun bunun şunun fikrinin hayati önemi yok. fikirleri ögrenmek ıcın soruyosun tabıkı bızlerde fıkırlerımızı söyluyoruz. bunlar cok kucuk seyler, hıc canını sıkmaya degmez , hersey yolunu bulacaktır aılenle konus annenle fln , sence nasıl yapalım tanısmaya aılecek mı gelsınler, eger dusuncelerınız veya geleneklerınız bu yöndeyse erkek tarafıda ayak uydurmalıdır zaten.:34:

canım benım zaten, benim onun bunun şunun fikrinin hayati önemi yok. fikirleri ögrenmek ıcın soruyosun tabıkı bızlerde fıkırlerımızı söyluyoruz. bunlar cok kucuk seyler, hıc canını sıkmaya degmez , hersey yolunu bulacaktır aılenle konus annenle fln , sence nasıl yapalım tanısmaya aılecek mı gelsınler, eger dusuncelerınız veya geleneklerınız bu yöndeyse erkek tarafıda ayak uydurmalıdır zaten.:34:

tabi ki bende onun için açtım konuyu ki iyiki açmışım sağolsun herkes çok yardımcı oldu..

işte dün bazı olaylar oldu doldum açıkcası ve yazdım buraya bende şimdi düşünüyorum gerçekten çok küçük şeyler bunlar haklısın daha

neler var..Allah hepimizin yolunu açık etsin inş zorluklarla karşılaştırmasın..

tabi annemle konuşuyorum fakat önemli olan babam nasıl söylenir bilmem asıl zor olan bu işte :50:

aynennnn:52:
sözle nişanın ayrı yapılması banada inanılmaz gereksız gelıyor.
söz yapmadık bızde ısteme oldu nişan oldu evimizde yaptık aynen salon cok gereksız en yakın aıle dostları akrabalar geldi o sekılde oldu bitti.ne varmışki, evdede acıkbufe tarzı yemek verdık,pasta kestik,oynadık halay cektik (ben oynamayıda sevmıyorum yanlız:1:)
neyimize yetmedi:27:

katılıyorum en güzeli evde küçük bir merasim..daha samimi ortam oluyor..ablamda da geçen sene evde yaptık nişanı hala herkes

konuşur ne kadar eğlendik diye..önemli olan samimiyet..

Ikinizi tamamen katiliyorum. Bende istemeden sonra yüzükler takildi, yemek yenildi, halay çekildi ve hersey çok zevkli geçti. Herkez ne kadar eglendigini dile getirmisti yoksa herseyi ayri yapacaksan ohooo yakin akraba o zaman hem kiz istemeye hem söz, hem nisan, hem kina hem dügüne gitmek zorunda kaliyor. Yani bosuna millet rahatsiz ediliyor.

Back
X