Elbette kendinizi kötü hissedeceksiniz, kim olsa benzer durumda kendisini harap hisseder; kolay bir şey değil yaşadığınız ve bunu size yaşatmaya hakları yok.
Size "Bekle" demek kolay tabi, tam tersine siz böyle bir şey yapsaydınız, kafanız atsaydı sırra kadem basıverseydiniz ne olurdu? Beklerler miydi? Hiç zannetmiyorum.
Değil beklemek, iftiralardan da iftira beğenirdiniz; ne kadınlık yapamadığınız kalırdı, ne namusunuza edilmedik laf... Kadının yeri kocasının yanıdır, kim bilir kimin yanında neler yaptı, güvenemeyiz bundan sonra derler çıkarlardı muhtemelen bu "Oğlumuz evlenince düzelir" kafasındaki tipler.
Ee, erkek olunca "Bekle, gelir" ,"Erkek adamın siniri gelmiştir gitmiştir, kadınının görevi beklemektir"e bağlarlar.
Bunu kendinize yaptırmayın, oturun ailenize söyleyin "Şunu ilk aydan ben yapmış olsam, beni bekler miydi bu adam? Adımı çıkarmaz mıydı millete? Ben niye bekleyeyim beni hiç düşünmeden basıp giden adamı? Ben ne yaparım, kime ne derim, nasıl idare ederim, bunların hiçbirini önemsemeyen birini ben kocam diye nasıl sarayım, aylık geline reva mı? Bana yaptığı terbiyesizliği, vicdansızlığı, bir de dönmesini kuzu kuzu bekleyerek mi ödüllendireyim? Kızınıza bu adamı mı layık görüyorsunuz gerçekten? Böyle olur mu?" diye bastırın bi ayaklandırın ailenizi derim.
Sonra da nasıl bir yol takip edeceksiniz hukuki olarak araştırın, haklarınızı iyice öğrenin ve kendinizi kurtarın.
Benim verebileceğim tavsiye bu yönde, yine de siz bilirsiniz.
Şu halde kendi ailenizin de "Bekle" diyebilmesi... Yazık ya, hakikaten çok yazık.