Oynatmaya az kaldı doktorum nerde :(

Yok bırakmıyorum onu zaten kendi meme de istiyor emmeyi seviyor orda uyumaya bayılıyor :) bizde allahtan gece mama isteme durumu yok gece kalktıgında emiyor ve hemen uyuyor

Tşk ederim ama bu sırf mamayla beslenen muhtemelen ben bide emziriyorum oldugu kadarıyla fazla gelmez mi

Yok bırakmıyorum onu zaten kendi meme de istiyor emmeyi seviyor orda uyumaya bayılıyor :) bizde allahtan gece mama isteme durumu yok gece kalktıgında emiyor ve hemen uyuyor
O zaman çok güzel devam et.. sütünü artıran gıdalar tüket özellikle ılık su çok iyi geliyor emzirmeden bir saat önce içersen iyi olur ... Ama girince doktoruna bunları danış Sor öğren detay al

e canım afedersinde 5 saat olmuş yeni doğmuş bebeği yarım saatte bir emzirmen gerekiyoki seninki 1 aylık olmuş hadi 2-3 saat olsun aranması normal geldi bana şaşılacak bir durum yok

e canım afedersinde 5 saat olmuş yeni doğmuş bebeği yarım saatte bir emzirmen gerekiyoki seninki 1 aylık olmuş hadi 2-3 saat olsun aranması normal geldi bana şaşılacak bir durum yok

fazlasını kusuyolar zaten cnm yani benim oğlumda öyle oluyodu her 3-4 saatte bir 150 içmesi normal yazıyA göre he seninki her saat içiyosa bilemem ama 5 saat ara fazla cnm aç kalmaması lazım kesinlikle bak yazıda 900 ml kdr normal diyo günlük 3 saatte bir 750 içse 18 saat ediyo zaten kalanınıda uyur yada ağlar

pardon 3 saatte bir 150 olck

peki...
bak http://www.altanyasar.com/index.php...tue-bebeine-yeter&catid=41:beslenme&Itemid=36 etkilemiş olmak istemiyoırum
ama acaba doktr. bunu okuyup bir daha emzirme bebek kilosu vb. şeyleri gene sorsan ?

Emzirmeyi dogru yapıyorum cunku ılk haftada emzırme teknıgım yanlıs oldugundan ucları cok yara oldu hatta doktorla pratık yaptık vs ama su an zaten kendısı memeyı almıo o aglama donemlerınde alıyor 2-3 cekıyor bırakıyor normalde de 10-15 dk en fazla emıyor bırakıyor

Bu bilgiler dogru degil. Bir türlü ekleyemedim fakat Google görsellerden "yenidogan mide kapasitesini" arattiginda dogru bilgiye ulasilabilir.

Verilcek mama miktari kilo ve ögün sayisi belirliyor.

Mesela 1 aylik bebek icin 150 cc baz aliniyor. Formül söyle: (150x cocugun kilosu) / ögün sayisi. Yani eger bir cocuk 3.500 kilo ise ve ögün sayisi 7 ise, her ögün 75 ml verilmesi lazim deniliyor. Tabi gögüs ile beraber bu miktar dahada azalabiliyor.

Bu miktarlar söyle

2 aylik :140 cc
3 aylik : 130 cc
4 aylik: 120 cc
5 aylik: 110 cc

Ha bide bir yenidogan en az günde 7 ögün almasi lazim. Hatta bazeleri 10 veriyorlar.

4 haftalık bebek 2 haftadır mama alıyo ve ilk 2 hafta kiloyla ilgili problem ?

Bebekler doğduğunda kilo verirler yüzde 10 kadar sonra sonra almaya başlarlar

Bukadar küçük çocuk biberondan alırsa mana süt memeyide reddeder çünkü biberon kolay memeye göre.

Düzgün bi doktor ayşe 100cc vermiş fatma 200 vermişle olmaz.

Derdi süt emmek değil oynamak baika şeyde olabilir rahat bırakın

yılmak yok o meme o agıza girecek..memeyi kullanmaktan cekinmem filan de ne biliyim...

çocuk zaten 1 aylık kilosuda ortalama 4000 se 85 ml geliyo 3 saatte bir 85 ml vermesi gerekiyo oluyo bu durumda 85*7 600e fln denk geliyo yani konu sahibinin 5 saat ara değilde 3 yada 4 saat ara vermesi gerekiyo

çocuk zaten 1 aylık kilosuda ortalama 4000 se 85 ml geliyo 3 saatte bir 85 ml vermesi gerekiyo oluyo bu durumda 85*7 600e fln denk geliyo yani konu sahibinin 5 saat ara değilde 3 yada 4 saat ara vermesi gerekiyo

Kesinlikle 3 saat ara olmasi lazim, o maksimum olarak görülüyor zaten. 4 saat ara biraz fazla oluyor hatta.

İlk aylar bunların olması çok normal .bebeklerin emme refleksi gelişmediği ve çabuk yorulduklari için kısa ve sık emmek isteyebilirler. Ağlayarak memeyi atma sebebi muhtemelen gazdır .bunun için çok etkili bir ilaç önerebilirim, doktor izniyle kullanabilirsin . Bunun yanında sagdigin sütü biberonla verirsen bebeğin kısa sürede memeyi bırakmak isteyebilir. Bunun nedeni , memeden içerken kuvvet uygulaması gerekiyor ,(emme,çekme )biberondaysa mama kendiliğinden aktığı için kolaylik sağlıyor ve yorulma olmuyor .kısa süre sonra bebek de tercihini onu yormayan biberondan yana kullanıyor .emzirmekten yanaysan ilk olarak biberondan vazgeçmeni,sabırla emzirip bebeğinin bu sürece alışmasını sağlayabilirsin.kilo almıyor olmasının sebebi ,emmeyi ogrenememesi ve gaz sancisinin da eklenmesiyle en aza indirmesi .bir kaç hafta mama vermeden iradeli bir şekilde emzirebilirsen atlatırsın. Bebisin hayırlı olsun ,sağlıkla büyüsün .kolaylıklar diliyorum .

Kesinlikle 3 saat ara olmasi lazim, o maksimum olarak görülüyor zaten. 4 saat ara biraz fazla oluyor hatta.

aynen bunu demek istiyorum bende mesela akşam sağdım 30 ml sabah hem emdi hem 30 ml içti hemde 120 cc mama yedi diyor ama kaç saat ara bu önemli gece 1de doyurmuş ve uyumuş olsa sabah 8de 7 saat oluyo zaten fazla içmesi normal
bunuda çocuk belirliyo oluyo 1 gün toplam kaç cc içmiş gözlemleyip normalmi değilmi değerlendirmesi lazım bence gayet normal ama konu sahibine fazla geliyo he bu değerlerden 100 ml fazlada olabilir yani bebeğin az yemesi çok yemesimi olur ya ilk defa duyuyorum fazlasını kusar zaten

Sütü az gelen bir anne olarak lütfen kilo almayan bir bebek icin "mama'yi birak" demeyin. Bu cok tehlikleli bir beyan. Önemli olan su an cocugun ac kalmamasidir. Ve bunu evet gögüsü daha fazla uyarmak ve emzirmek ile yapabilir fakat ayni zamanda kesinlikle mama almasi lazim yoksa cocuk ac kalir. Dedigim gibi la leche league ile irtibata gecmesi lazim konu sahibi.

Bilir kişi misin merak ettim ? Mama kullanma dememin sebebi ,bebeğin emmeye alışması .azaltarak mamayi kesmek ve bebeğin memeye alışmasını sağlamak. En sağlıklı olanı budur .gittiğim milyon tane doktorun da önerisidir.

Fazlasini kusar evet, ama ayni zamanda midesi genisliyor. Yani cok daha hizli daha yüksek bir miktar mama ister o zaman ve bu obeziteye yol acarmis. Yani emzirme uzmanim bana böyle anlatmisti

Siz azaltmaktan bile bahs etmemistiniz. "Bu gelecek haftalar mama vermeyin" demistiniz. Ki mama vermemek her zaman en sagliklisi degil ki. Bu bebekten bebege degisiyor. Özelikle kilo almayan yada yeterli kilo almayan bebek icin bu tekrarliyorum cok tehlikeli beyanatlar. Bir müddet sonra annede artik bikip fazla mama vermeye baslayabilir yada tamamen emzirmekten sogabilir.

Zaten bu konuda uzman olmadigimdan dolayi konu sahibini la leche league'e ve cok iyi bir cocuk dokturuna yönlendiriyorum. Ancak ac bir cocuk nasil oldugunu bildigim icin simdiden bile diyorum ki sakin mama'yi birden kesmesin konu sahibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…