Oynatmaya az kaldı doktorum nerde :(

Bende aç çocuk nasıl olur bilirim .gaziyla açlığını karıştırmamak gerek .her ağlama açlık belirtisi değildir . Bunun yanında bebeğim ilk iki hafta kilo almadı .ememedigi ve gazi olduğu için . önceki bebegimde yaşadığım emme sıkıntısı ve karşılığında doktor tavsiyesiyle düştüğüm hatayi anlattım .asla mama vermemelisin ,emmeye alistirmalisin demişti .bende öyle yaptım ve 2 yaşını birkaç hafta geçmiş kızımı hala emziriyorum .yalnız ilkinde doktor beni çok yanlış yonlendirmisti ..bu çocuk kilo almıyor acil mamaya başlamalısın falan bidi bidi ...o zaman yasim da küçüktü doktoru dinledim ve mama verdim .zorlaya zorlaya sadece 8 ay emzirebildim. Biberonun kolaylığını bildiği için emmeyi reddetti .bunun için bir sürü doktorla konuştum ve ilk zamanlar çok normal bu yaşananlar, mama vererek hata etmişsin dediler ...konu sahibi ,farklı bir doktordan daha görüş almadan mamayi çok vermemeni hatta doktor görüşüyle ,uygunsa kesmenı rica ediyorum .

Yeni dogmus bebekler surekli emerler ve uyurlar. Ben oglumu gozunu actikca emzirirdim. Saat vs koymamistim. Bana sacma geliyor cunku. Yiyecekler uyuyacaklar buyuyecekler.

Sizin bebeginiz hicmi kilo almamisti? Yada sadece dogum kilosunun üstüne mi gelmemisti? Yani ne bilim, iki haftada gram almayan bir cocuk icin doktorun mama verme tavsiyesinin tuhaf buldum.

Bide cocugunuz ilk dogdugunda ne kadar kilo vermisti? Yada daha dogrusu dogum kilosunun yüzde kacinci verdi?

Yanlış hatırlamıyorsam 250 gram vermişti hastaneden çıktığımız gun doktor kontrolünde böyle söylendi .2 hafta kilo almadı .sonrasında sadece emerek fazlasıyla aldı .ayda 2 kilo alıyordu .ilk ay böyle olmadı ama .

Ağzına sağlık

Dogduklarinda ilk once vucuttaki odemi atarlar. Her ay 1 kg 2 kg alirlar buyudukce kilo alma yavas yavas azalir degil mi. 1 aylik bir bebegin mamayla bile olsa sık sık beslenmesi taraftariyim. Yoksa kan sekeri duser.

Peki kac kilo dogmustu kiziniz? Ilk ay zaten fazla kilo alinmaz zaten de, ama 2 hafta gram almamasi... Peki nasil bas ettiniz? Sonucta bebek acti, istediginiz kadar emzirin o bebek sürekli aglamistir.

Bu arada sezeryan ilemi dogurdunuz?

2.450 doğum kilosu .evet iki hafta boyunca ağladı .sarılığı da fazla olduğu için sık sık emzirmem gerekiyordu .iyi bir doktorla bu haftalari ağlamalar dışında rahat atlattım .sonrasında dediğim gibi her ay iki kilo aldı .birde çok fazla gazı vardı .kivranmaktan ve ağlamaktan ememedigi için 2 hafta kilosu sabit kaldı .ilk kızımda ben bu kivranmalari memeyi reddediyor, sevmiyor şeklinde algilamistim. Doktor da mama vereceksin diyince ilk bebeğim de olmasının verdiği bilincsizlikle mamaya başladım .çok büyük hata etmişim .2.de aynı hataya düşmedim .direndim ve emzirdim .çok da sabırsız bir insanım ama inat ettim .benim rahatım çocuğumun sağlığından önemli değildi .gaz olayını da 6 ay çektikten sonra probiyotik bir takviyeyle çözdum. Keşke baştan bulup kullansaydim da ilk bebeğimi de emzirebilseydim

CNm ya kafanı duvarlara vur rahatlıyacaksan. Ama yatağına tek başına bırakma ağlarken. Ağlıyor sana ihtiyacı var. Tek basına üstesinden gelemez ki.

Dogduklarinda ilk once vucuttaki odemi atarlar. Her ay 1 kg 2 kg alirlar buyudukce kilo alma yavas yavas azalir degil mi. 1 aylik bir bebegin mamayla bile olsa sık sık beslenmesi taraftariyim. Yoksa kan sekeri duser.
Çok çok haklısın .hastanede iki gün kalınıyor .2 günde çocuk neden 250 gr versin ? Tamamen odemle alakalı .ve senin de söylediğin gibi 1 yaşına kadar her ay 2 kilo 1 yasindan sonra azalmalar başladı ve artık gramlara dönüştü . Ve beslenme konusunda da eğer annenin sütü gerçekten yeterli değilse mamayla ,yeterliyse sadece anne sütüyle sık sık beslemek gerek .hemşireler anne sütünün kontrolünü yapıyor .yeterli deniyorsa ek gıdaya karşıyım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…