Oynatmaya az kaldı doktorum nerde :(

29 günlük bebek en fazla 3 saat ac bırakılır canım ona dikkat ayrıca mama veriyorsan fazlasını verme. Büyüme atağı haftaları diye bişey var onu da bir araştır netten haftasına bak belki atak haftasidir. Çoğu bebekte 15. Günden sonra gaz sancıları başlar mamadan sonra iyice gazını al . Hatta arada ayaklarını karnına doğru ittir ki rahat çıksın. Ama bu günler gececek bende çok çektim Allah'tan kolik değildi 2. Ayda gaz sorunu kalmadı. Büyüme atağı haftasında da çocuk çok emmek ister sen onu bir araştır. Ayrca çooook minik daha adapte olmaya da çalışıyor olabilir lütfen sakın ol

Bakayım canım o atağa ama ben 3 saatte bir versem günde 6-7 kere mama vermem gerekecek çok fazla oda

Mama verme obez yaparsın çocuğu sma meme ver...şimdi o hep aranır aynı şekildeyiz 36 günlük bebeğim dün 8 saat kısa aralıklarla emzirdim...yano emer...anne sütünde sıkıntı olmaz

Biz doktor tavsiyesiyle basladık cunku hastaneden cıktıktan sonra sırf emzirmeyle 10 gnde 40 gr aldı kızım mamasız mumkun değil doyması yapmadıgım seyde kalmadı cogalması ıcın caylar mı ıcmedım yesıllık dereotu mu yemedm bana mısın demio hala 40 dk sagdıgımda cıkan 30 cc yani mama vermeye mecburum kızım kilo almıyor cunku

kızlar 1 haftadır sürekli buraya yazıyorum ama bi çare bulamıyorum kızım 4 haftalık ve sütüm yetmediği kilo alımında sorun oldugu ıcın 2 hafta once similac mamaya basladık mesela sabah 7de kalktı ıkı gogsumu emdi 30 cc süt sagmıstım dun aksam onu içti ve 80 cc mama yedi uyudu smdi kalktı gene aranıyor deli gibi bu normal mı bu kadar cok yer mi 1 aylık bebek vermek ıstemıorum cok mama bu seferde cocuk krıze girio emziriorum bi sure sonra süt gelmediğinden midir nedir aglayarak memeyı atıyor sizce normal mı bu kadar yemek ıstemesı ve bu kadar yemesi
meme arama gibi kafasini saga sola cevirmesi refleks olabilior. arastir nette bak.
hani kac gunde cc yeter doyar bilmiorum. ama mama yerine emzirmelisin bunu biliyorum. sagma usulu degil ama seni emsin.

Bakayım canım o atağa ama ben 3 saatte bir versem günde 6-7 kere mama vermem gerekecek çok fazla oda
Hangi mamayı kullanıyosn ? Her mamanin üstünde 8 biberon sayisinin senin bebeğine uygun olduğu yazar. Çok değil normal 7-8 biberon çocuğu ac bırakıyorsun haberin olsun

Benim kuzum yeni doğdugunda 30 cc verin yazıyor du ben 60 cc verdim anca doydu cocuk açlıktan ağlıyor.biberon sayısı fln saçma geliyor bana çocuğa mama yada süt fazla gelirse zaten emin ol çıkarıyor fazlasını canım.Aç bırakmamalısın birde ayaklarını sıcacık tut.Gün içinde rezene çayı içersen sütten çocuğunda da gaz sancısı olmaz canım.Sürekli yan yatır ve yatma yönünü değiştirerek yatır.Kusma vs olursa boğazına kaçmaması için.Sağlıklı büyüsün inş. Kuzucuk.

Hangi mamayı kullanıyosn ? Her mamanin üstünde 8 biberon sayisinin senin bebeğine uygun olduğu yazar. Çok değil normal 7-8 biberon çocuğu ac bırakıyorsun haberin olsun

Similac önerdi doktorumuz üstünde 120 ml 6-7 kere yazıyor ama ben aynı zamanda emziriyorum yanı kendi sütüme ek mama veriyorum o olculer sankı sadece mama yiyenelr ıcın gecerlı diye biliyorum

meme arama gibi kafasini saga sola cevirmesi refleks olabilior. arastir nette bak.
hani kac gunde cc yeter doyar bilmiorum. ama mama yerine emzirmelisin bunu biliyorum. sagma usulu degil ama seni emsin.

Emziriyorum zaten ıkı gogsumu brden 15-20 dk emiyor ki böyle 2 hafta gecirdik hc kılo almadı onun ustune mamaya basladık ac bırakamam cocugu mama vermesem gene doymıcak gene kılo almıcak ve gelısımı gerde kalıcak

Benim kuzum yeni doğdugunda 30 cc verin yazıyor du ben 60 cc verdim anca doydu cocuk açlıktan ağlıyor.biberon sayısı fln saçma geliyor bana çocuğa mama yada süt fazla gelirse zaten emin ol çıkarıyor fazlasını canım.Aç bırakmamalısın birde ayaklarını sıcacık tut.Gün içinde rezene çayı içersen sütten çocuğunda da gaz sancısı olmaz canım.Sürekli yan yatır ve yatma yönünü değiştirerek yatır.Kusma vs olursa boğazına kaçmaması için.Sağlıklı büyüsün inş. Kuzucuk.

Saol canım bende yan yatırıyorum zaten evet fazla gelirse cıkarıyor ama kusuyor onda da bazen sonra uzuluyorum bende bide kustuktan sonra hıckırık tutuyo kuzumu ona daha bir sinirleniyor

Similac önerdi doktorumuz üstünde 120 ml 6-7 kere yazıyor ama ben aynı zamanda emziriyorum yanı kendi sütüme ek mama veriyorum o olculer sankı sadece mama yiyenelr ıcın gecerlı diye biliyorum
Bir daha bak istersen yanlış kullanıyorsn sen 2 aylık bebek için kullanıyorsn sonra çocuğum niye böyle diyorsun. Benim çocuğum 4.5 aylık ben 4 saatte bir mama veriyorum . Ayrıca değişmiyor mama takviyesi var ise bu kurallara uymak zorundasn. 30cc süt anca 1 günlük bebeğe yeter

Eklentiler

• IMG_20170414_142543.webp
    IMG_20170414_142543.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 61
Bir daha bak istersen yanlış kullanıyorsn sen 2 aylık bebek için kullanıyorsn sonra çocuğum niye böyle diyorsun. Benim çocuğum 4.5 aylık ben 4 saatte bir mama veriyorum . Ayrıca değişmiyor mama takviyesi var ise bu kurallara uymak zorundasn. 30cc süt anca 1 günlük bebeğe yeter

2 hafta- 2 aylık bebek ıcın 120 ml guunde 6-7 kere yazıyor byle mı kullanayım yani? Doktorda gunde 2 kere ver deyınce ben zaten 3-4 kee verıyorum daha fazla verırsem obez olucak die korkuyorum objr turlu de cocuk ac kalıo olabılır ay cok karmasıgım :(

2 hafta- 2 aylık bebek ıcın 120 ml guunde 6-7 kere yazıyor byle mı kullanayım yani? Doktorda gunde 2 kere ver deyınce ben zaten 3-4 kee verıyorum daha fazla verırsem obez olucak die korkuyorum objr turlu de cocuk ac kalıo olabılır ay cok karmasıgım :KK43:
Ben mama ile büyüdüm obezite degilim. Komşumuzun oğlu mama ile büyüdü obezite değil sırım gibi ve incecik. Obezite olsa dünya sağlık örgütü bunlara onay verir mı ? Sütü olmayan anneler ne ile büyütsün o zaman bebeklerini ? Var mı çevrende mama ile büyüyp obezite olan ? Varsa söyle bugün doktor randevum var bende bir sorayım madem

Ben mama ile büyüdüm obezite degilim. Komşumuzun oğlu mama ile büyüdü obezite değil sırım gibi ve incecik. Obezite olsa dünya sağlık örgütü bunlara onay verir mı ? Sütü olmayan anneler ne ile büyütsün o zaman bebeklerini ? Var mı çevrende mama ile büyüyp obezite olan ? Varsa söyle bugün doktor randevum var bende bir sorayım madem

Yok öyle bildğim bende mamayla buyumusum kartesımde öyle normaliz ama işte birileri emzir mama vrm diyor ama cocuk aglıyor sürekli mememde gezdırıorum ama yok yanı doymuyor emzir mama verme diyen olunca da kendımı kotu hıssedıyorum sankı kolaya kacan kotu anne gibi hissediyorum

Sirf sizin icin, daha dogrusu bebeginiz icin üye oldum bu siteye. Emzirmek ve mama konusunda cok bilincsizsiniz. Ki bu normal, hepimiz bu yollardan gectik.

Ilk basta bir yenidogan bebek her 2-3 saatte yemek yemesi ve doymasi lazim. Mideleri o kadar kücük ki, cabuk acikiyorlar. Mama bir zehir degildir. Cocugunuzun saglikli büyümesine yardimcidir.

Sizin simdi yaptiginiz cocugu tika basa doldurmak ve midesini sunu bir sekilde büyütmektir. Bu sekilde cocugun ilerde obezite ve seker hastaliga yakalanma riskleri yükseliyor. Siz mesela yilbasinda yada bir bayramda cok yediginizi düsünün, bunu siz her 5 saatte yasamak istermisiniz? Iste cocugun yasadigi budur. Benim su an 2 aylik kizim var ve daha yeni 120den 150 cc'ye gectik ki her zaman onu bile bitiremiyor. Ve siz daha gögüs veriyorsunuz.

search

Bunun haricinde yeni dogan bir bebek günlük 20 gram almasi lazim, ancak dogduktan sonra kilo kaybeder. Tekrar dogum kilosuna ulasmasi icin, 2 haftaya kadar sürebilir.

Elbette gögüs en iyisi fakat cocuk ac kalmamali. Gögüsünde sütü cogaltmak icin her emzirmeden sonra sagabilirsiniz. Özelikle geceleri cünkü süt geceleri daha fazla olur. Bilmiyorum Türkiyede varmi, alttaki fotografta aldiginiz ürün ile bebegi hem emzirip, ayni zamanda mama verebiliyorsunuz. O iki uclarini gögüslerinize yapistiriyorsunuz ve bu sekilde bebek daha güclu emer, daha cok süt ciktigi icin. Bundan dolayi göguslerinde daha fazla süt yapar.

search

Emzirme konusunda daha fazla bilgi almak icin lütfen la leche league türkiye internet sitesine bakin. Hatta ordan mail ve telefon yolu ile bu konunun uzmanlari ile irtibata gecebilirsiniz.

Somut olarak lütfen o cocugu ac birakmayin. Her 2 en fazla 3 saatte yedirin. Bu sekilde zaten verdigin mamada azalir. Yani 5 saatte bir 120 veriyorsaniz, 2-3 saatte bir atiyorum 50 vermek mesela daha iyi. Bunlari kesinlikle üstte yazdigim organizasyona anlatin. Onlar sizi cok daha iyi yönlendireceklerdir.

Yok öyle bildğim bende mamayla buyumusum kartesımde öyle normaliz ama işte birileri emzir mama vrm diyor ama cocuk aglıyor sürekli mememde gezdırıorum ama yok yanı doymuyor emzir mama verme diyen olunca da kendımı kotu hıssedıyorum sankı kolaya kacan kotu anne gibi hissediyorum
Hayır hiç alakası yok benim oluk oluk sütüm geldi de ne oldu kaç ay uğraştık aldırmadık memeyi beyefendi ağzı dolsun istedi dolmayinca almadı. Kaç emzirme hemşiresi gezdim inanmadıkları için aç memeni deyip dayandılar çocuğun kafasına yok yok yok . Sagdm çıkmadı tam tersi geri gitti meme ucu sorunum da var ayrıca sonra elle inek gibi kendimi sagdim mosmor oldu artık bunun da sağlıksız olduğunu söyleyince doktor mecburen mamaya başla olmayacak böyle dedi. Sütünü sağ bak kaç cc çıkıyor onu bebise ver. İlaveten mama ver. 30 cc çıkıyorsa üstünü sen tamamla öyle yap mamasını . Ama hiç gelmiyorsa yapacak bişey yok. Dua et çocuğun emiyor. Sütün bol olsun diye de ılık su iç ayrıca kremalı bisküviler güzel süt yapıyor dene

Hayır hiç alakası yok benim oluk oluk sütüm geldi de ne oldu kaç ay uğraştık aldırmadık memeyi beyefendi ağzı dolsun istedi dolmayinca almadı. Kaç emzirme hemşiresi gezdim inanmadıkları için aç memeni deyip dayandılar çocuğun kafasına yok yok yok . Sagdm çıkmadı tam tersi geri gitti meme ucu sorunum da var ayrıca sonra elle inek gibi kendimi sagdim mosmor oldu artık bunun da sağlıksız olduğunu söyleyince doktor mecburen mamaya başla olmayacak böyle dedi. Sütünü sağ bak kaç cc çıkıyor onu bebise ver. İlaveten mama ver. 30 cc çıkıyorsa üstünü sen tamamla öyle yap mamasını . Ama hiç gelmiyorsa yapacak bişey yok. Dua et çocuğun emiyor. Sütün bol olsun diye de ılık su iç ayrıca kremalı bisküviler güzel süt yapıyor dene

Sağıyorum zaten o uyudugunda arta kalan zamanlarda bakalım artık mamasız olmayacak saglıklı olsunda gerısı boş

Sağıyorum zaten o uyudugunda arta kalan zamanlarda bakalım artık mamasız olmayacak saglıklı olsunda gerısı boş
Onun bunun lafına da kafa takma takarsan sütün tamamen kesilme yoluna gider. Biberon için de anne memesini yakın meme uçları var biberonlar için onlardan al ben öyle yapıyorum hala ! Neyse sağlıklı olsunlar da diğerleri hallolur ama emzirmeyi birakma lütfen. Ben o duyguyu o kdr çok yaşamak istedim kı olmadı :KK43: gece kalkıp mama hazırlamak ızdırap geliyor artık

Ortalama 3 kilo doğan bir bebek;
-İlk 3 gün iki saatte bir 60ml, toplamda 450–600 ml
-6.haftya kadar her öğünde 60–150 ml, günde 7–8 öğün, toplam da 450-900ml.
-6 hafta- 4 ay her öğünde 120–180 ml, 6 -7 öğün toplamda 700-1000ml
-4 -6 ay her öğünde 150–210 ml, ortalama 6 öğün ve 700-1200ml

-6- 9 ayda, katı gıdalarla birlikte 5öğün. Ortalama sıvı alacağı miktar 1000-1400ml olabilir.
Örneğin daha önceden 1200ml alan bebek, ek gıdaya geçtiğinde 500ml ek gıda 1000ml süt alabilir.

alıntı bu arada bu yazı yani acıkma saatlerinin aralığı kısa olur az içer ama sürekli ister

Back
X