Bakayım canım o atağa ama ben 3 saatte bir versem günde 6-7 kere mama vermem gerekecek çok fazla oda
Sirf sizin icin, daha dogrusu bebeginiz icin üye oldum bu siteye. Emzirmek ve mama konusunda cok bilincsizsiniz. Ki bu normal, hepimiz bu yollardan gectik.
Ilk basta bir yenidogan bebek her 2-3 saatte yemek yemesi ve doymasi lazim. Mideleri o kadar kücük ki, cabuk acikiyorlar. Mama bir zehir degildir. Cocugunuzun saglikli büyümesine yardimcidir.
Sizin simdi yaptiginiz cocugu tika basa doldurmak ve midesini sunu bir sekilde büyütmektir. Bu sekilde cocugun ilerde obezite ve seker hastaliga yakalanma riskleri yükseliyor. Siz mesela yilbasinda yada bir bayramda cok yediginizi düsünün, bunu siz her 5 saatte yasamak istermisiniz? Iste cocugun yasadigi budur. Benim su an 2 aylik kizim var ve daha yeni 120den 150 cc'ye gectik ki her zaman onu bile bitiremiyor. Ve siz daha gögüs veriyorsunuz.
Bunun haricinde yeni dogan bir bebek günlük 20 gram almasi lazim, ancak dogduktan sonra kilo kaybeder. Tekrar dogum kilosuna ulasmasi icin, 2 haftaya kadar sürebilir.
Elbette gögüs en iyisi fakat cocuk ac kalmamali. Gögüsünde sütü cogaltmak icin her emzirmeden sonra sagabilirsiniz. Özelikle geceleri cünkü süt geceleri daha fazla olur. Bilmiyorum Türkiyede varmi, alttaki fotografta aldiginiz ürün ile bebegi hem emzirip, ayni zamanda mama verebiliyorsunuz. O iki uclarini gögüslerinize yapistiriyorsunuz ve bu sekilde bebek daha güclu emer, daha cok süt ciktigi icin. Bundan dolayi göguslerinde daha fazla süt yapar.
Emzirme konusunda daha fazla bilgi almak icin lütfen la leche league türkiye internet sitesine bakin. Hatta ordan mail ve telefon yolu ile bu konunun uzmanlari ile irtibata gecebilirsiniz.
Somut olarak lütfen o cocugu ac birakmayin. Her 2 en fazla 3 saatte yedirin. Bu sekilde zaten verdigin mamada azalir. Yani 5 saatte bir 120 veriyorsaniz, 2-3 saatte bir atiyorum 50 vermek mesela daha iyi. Bunlari kesinlikle üstte yazdigim organizasyona anlatin. Onlar sizi cok daha iyi yönlendireceklerdir.