Oynatmaya az kaldı

tespitlerinizde cok haklisiniz ve katiliyorum size ancak bunun icin illa o ceza ve odul uygulamaniz gerekmiyor
xunku ozellikle odul sistemi pedagoglar tarafindan kesinlikle onerilmiyor
ben ceza ve odul uygulamasi olmadan 9 yasina getirdim oglumu , son derece uyumlu , saygili ve sorumluluk sahibi bir cocuk

Her çocuk aynı şekilde değil işte. bazı çocuklar canavar gibi. inan çevremden görüyorum çocuklardan soğuyorum. Hatta bir annede gördüm çocuğa hayır demek istemediğinden ne zaman istese çikolata vermiş, çocuğun bütün ağzı simsiyah çürük, başka yemeğin tadını bilmiyor. Bir başkası gözünü tabletten ayırmıyor daha konuşmayı sökememiş, bir diğeri ekmek ve simitten başka bişey yemiyor, yaygarayı basıyor, bir tanesi daha kendi yatağında yatmamış anne-baba arasında uyuyor, gece 2-3'de uyuyor, bazısı bunların tüm toplamı... Anne bitik, baba mutsuz. Ne özel an kalmış ne bir huzur...

Ben evde diktatörlük olsun demiyorum.
Çocuğun herşeyi düzenli olsun, çocuk da buna ayak uydursun. Yani saatinde yapmayı öğrensin, kısıtlamaları olsun.
İstediği an istediğine sahip olmasın. Evde atıştırmalık yemeğini yedikten sonra verilsin mesela. Tablet bir saat verilsin eline. Ağlayarak, yırtınarak, yerlerde sürünerek istediğini elde edemeyeceğini anlasın. Mesela her ay bir tane oyuncak hakkı olsun bunun için kendi emek vermeyi öğrensin. Bu da bir ödül. Tabi ki köpek değil insan yetiştiriyoruz. Ama gerçek hayatta kız çocukları prenses erkek çocukları da aslan, kaplan, paşa değil. Kimse evden ayrıldıklarında onlara öyle davranmadığından çocuklar daha çok travmaya giriyor. Hayat onlardan sorumluluk ve görev istiyor. Buna alışık olmayan çocuklar da şoka giriyor.

Siz çocuğunuzu ne güzel kavga dövüş olmadan yetiştirmişsiniz. Ama eminim ki ona bir sınır getirmiş ve sorumluluklarını ve bunların sonunda elde edebileceklerini aşılamışsınızdır. Bu da ödül-ceza. Çocuk da uyumlu olduğundan sizi pek zorlamamış. Şanslısınız.

iyi de niye o zaman akrabanızın oğlunu örnek veriyosunuz aynı durumlar mı asıl size hayret bişey. Aile terbiyesi almamış küfür eden iğrenç bir çocuk sizin anlattığınız. Bunun zamanelikle ilgisi yok kültürsüz cahil bir ailenin terbiyesiz bir çocuğu var.
konuda ise babası vuruyor ya vuruyor madem konu ile alakası yok siz neden örnek verdiniz
Konuyla alakasi yok mu dedim ben diger sayfalarida mi okumadiniz herkes zamane cocuklarinin simarikligindan bahsetmis tabi bu simarikligin icinde vurmalar kufur etmeler var acik acik yazmadilar diye oyle degiller mi demek oluyor ayrica akrabamizin anasi babasi kultursuz olabilur yine bir cocuga igrenc demeye hakkiniz yok ben gayet kulturlu olan arkadasimin o kadar ugrasmasina ragmen terbiye etmeye yinede kufur eden vurup kiran cocugunuda gordum sonuc itibariyle bir cok kisi gibi bende ornek verdim sana hayret bisey ki o kadar insan icinde vurup kirin demedigim halde benim mesajimda nutuk atiyosun isine bak ugrasma insanlarla konuya cevap yazarken sana mi sorucam cok bilmis

Her çocuk aynı şekilde değil işte. bazı çocuklar canavar gibi. inan çevremden görüyorum çocuklardan soğuyorum. Hatta bir annede gördüm çocuğa hayır demek istemediğinden ne zaman istese çikolata vermiş, çocuğun bütün ağzı simsiyah çürük, başka yemeğin tadını bilmiyor. Bir başkası gözünü tabletten ayırmıyor daha konuşmayı sökememiş, bir diğeri ekmek ve simitten başka bişey yemiyor, yaygarayı basıyor, bir tanesi daha kendi yatağında yatmamış anne-baba arasında uyuyor, gece 2-3'de uyuyor, bazısı bunların tüm toplamı... Anne bitik, baba mutsuz. Ne özel an kalmış ne bir huzur...

Ben evde diktatörlük olsun demiyorum.
Çocuğun herşeyi düzenli olsun, çocuk da buna ayak uydursun. Yani saatinde yapmayı öğrensin, kısıtlamaları olsun.
İstediği an istediğine sahip olmasın. Evde atıştırmalık yemeğini yedikten sonra verilsin mesela. Tablet bir saat verilsin eline. Ağlayarak, yırtınarak, yerlerde sürünerek istediğini elde edemeyeceğini anlasın. Mesela her ay bir tane oyuncak hakkı olsun bunun için kendi emek vermeyi öğrensin. Bu da bir ödül. Tabi ki köpek değil insan yetiştiriyoruz. Ama gerçek hayatta kız çocukları prenses erkek çocukları da aslan, kaplan, paşa değil. Kimse evden ayrıldıklarında onlara öyle davranmadığından çocuklar daha çok travmaya giriyor. Hayat onlardan sorumluluk ve görev istiyor. Buna alışık olmayan çocuklar da şoka giriyor.

Siz çocuğunuzu ne güzel kavga dövüş olmadan yetiştirmişsiniz. Ama eminim ki ona bir sınır getirmiş ve sorumluluklarını ve bunların sonunda elde edebileceklerini aşılamışsınızdır. Bu da ödül-ceza. Çocuk da uyumlu olduğundan sizi pek zorlamamış. Şanslısınız.
o canavarlarin canavar olma sebebi anne babalar
cocugu kurallar ve duzen icerisinde yetistirirsen cezaya da odule de gerek yok
bizim toplumda en buyuk yanlis cocuktur anlamaz diye dusunulmesi , hayir efendim gayet guzel anliyorlar
cocuga birseyi yapamazsin demek cozum degil yada hayir demek , bunun nedenini anlatmak lazim cunku o bilmiyor
mesela , cocuhum elektrik prizine parmagini sokma cunku cok tehlikeli , ciddi zarar girebilirsin denmeli yani safece hayir prize parmagini sokma demenin bir anlami yok cunku cocuk bilmedigi icin basina ne gelecegini bilemez
ben dogumdan itibaren konustum ve anlattim faydasini da cok gordum bunun , esim bazen dalga gecer cocuga birsey yapmasini soylerken tas devrinden basliyorsun anlatmaya diye , evet xok detay veeiyorum ama cocuk anliyor ve uyguluyor , buyudukce de sorgulamayi ve kendini ifade etmeyi ogreniyor bu sekilde

Back
X