Oynatmaya az kaldı

Çocuk babadan dayak yyormuş malesef ipleri eline vermekle alakası yok bende şımarık sanmıştım yazdığı yazıdan dolayı. Çok eksik anlatılmış asıl sorunlar yazılmamış.. sonralarda yorumlarda yazmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dayakla terbiye olmaz.Eşinizi bir çocuk psikoloğuyla görüştürün ki anlasın iyice bunu.Canı ne o yavrunun.Yazık değil mi.

Gelip geçici evreler bunlar çocuk için.Sakin kalıp doğruyu anlatmaya devam edeceksiniz.

Bizimkinde yeni çıktı bu çorap mevzusu.Koca kız aynısını yaptı.Bir tane var,onu giydirebildiğimi görünce gidip aynısından üç tane aldım.Şimdi sesi çıkmıyor artık.

Büyüdükçe dertleri de büyüyecek.Çözüm hırpalamak değil.Ha benim yaptığım da değil belki.Ama hırpalamak asla değil.Önce bunu çözün olur mu.

Vurnayi bende dogru bulmuyorum ama cocuklar simdilerde cok simarik esimin yiyeni 3 yasinda ve istedigini yapmadim diye bana tokat atti gorumcemle kaynanan napti pismis kelle gibi siritip memette cok guclu yengesi elide agir hepimizi siradan gecirir aslanim der ben yanlis bisey gordugumde soyluyorum o gunde elinden tutup vurmak cok ayip bidaha yaparsan gelmicez dedim kufur ediyo guluyorlar insallah ben cocugumun kuklasi olmicam

Ama bu çocuğa ailesi terbiye vermemiş bu çok farklı bir şey, annesi hepimizi sıradan geçirir arslanım diyormuş küçücük çocuğu şiddete küfüre teşvik ediyo!
konu sahibinin çocuğu kıyafetlerde sorun yaşıyor diye babası vuruyormuş. Bir kere dayak atılan çocuk terbiye edilmez, tam tersine dayak arsızı olur daha da terbiyesizleşir. O çocuğun ruhunda açtığı yaralar da cabası.

Sadece çorap olsa bu kadar problem etmem inanın
İç camasirina vatana kadar aynı sorunu yaşıyoruz
Yok bu sıktı,yok bu düşüyor
Herşeye bir kusur buluyor
Oysa ki hepsi daha önce sorunsuz giydiği kıyafetler.
Haftasonu alışverişe çıktık
Ona denettirip aldık herşeyi,
Şimdi o giysilere de kusur buluyor
Bizim o yaşlarda biraz daha düzelmişti.2.5 3 yaşlarında pembe takıntısı vardı pembeden başka bir renk gitmiyordu.anaokuluna başlayınca düzelmişti.şimdi 1.sınıfa gidiyo zaten okulda forma giyiyor gelincede ne verirsem onu giyer.ama bi dönem bizde de giyinme çok büyük sorundu.ama geçecek merak etmeyin.anaokuluna gidiyor mu.

Selam arkadaşlar
Benim sorunum dört buçuk yaşında ki kızım...
Kendisi oldukça inatçıdır
İki yaş sendromunu çok ağır geçirdik
Düzeldi diye sevinirken son iki haftadır sabrımı zorlamaya başladı yine...
Kıyafet giydirmek tam bir problem
Dolabı kıyafet dolu ama hepsine bir kusur buluyor
Bir çorap giydirebilmek için bir saat uğraşıyorum inanın.
Güzellikle konuşuyorum anlamıyor,sonunda benim de sabrım taşıyor ve bağırıp çağırmaya başlıyorum.
Kızim çok hassas bir çocuktur,onu incitmek istemiyorum.
Aramızdaki anne kız ilişkisi iyice yıprandı.
Ne yapacağımı şaşırdım:KK43:
Babası benim kadar sabırlı değil,hirpaliyor çocuğu,bir de onu sakinleştirmeye çalışıyorum
Bir fikri olan lütfen söylesin.
Hiç huzurum kalmadı
Fikrim yok ama arkadasimin ayni yasta ki cocugu da ayni. Bu sipalar her yas ayri bir icat cikariyorlar ;) saglikla buyusun :KK200:

Bizim o yaşlarda biraz daha düzelmişti.2.5 3 yaşlarında pembe takıntısı vardı pembeden başka bir renk gitmiyordu.anaokuluna başlayınca düzelmişti.şimdi 1.sınıfa gidiyo zaten okulda forma giyiyor gelincede ne verirsem onu giyer.ama bi dönem bizde de giyinme çok büyük sorundu.ama geçecek merak etmeyin.anaokuluna gidiyor mu.
Üç yaşından beri anaokuluna gidiyor
Geçen yıl bu sorunu yaşamadık
Dediğiniz gibi düzelecek elbette,biraz daha sabır
Teşekkür ederim

Bu baba konusunda genel topluluk olarak orta yolu bulamiyoruz herhalde.. Bizde de Babalarini hic ciddiye almiyorlar, tepki verdinde yuzune guluyorlar.. Zamaninda konularda sesis kalinca ve simdide rahatsiz oldugunu soyleyince dinlemiyorlar.. Bunu da esime de soyledim , nasil duzeltecegiz artik onu bilemiyorum.. Kucuk kizimin dilinde simdi kizlar kizar, erkekler kizamaz.. Babasi kizdinda erkekler kizamaz cunku sen kiz degilsin diyor.. Daha 6~7 yas sendromu varmis buyuk kizimda gordum, bu kiz niye boyle degisti diye google bir bakim dedim 2~3 yas sendromu 6~7 yaş bide ergenlik donemi varmis..
Allah yardımcımiz olsun
Sağlıklı olsunlar da ne yapalım
O zaman niye doğurdun diye eleştirenler oldu
Tabi ki biliyordum çocuk yetiştirmenin kolay bir şey olmadığını
Fakat öğreniyoruz işte anne babalığı biz de
Hatalarımızı düzeltmeye uğraşıyoruz

Siz üç takım kıyafet ayarlayip ona sorarak seçimine bırakın hangisi olsun istersin gibi. Düzelir mi bilmem ama belki biraz faydası olur. Zor bı durum ama onun bı çocuk olduğunu sizin daha sağlıklı düşünmeniz gerektiğini unutmayın. Evlatlarımız için dünyayı yakabilecek iken bi kıyafet konusunda bağırıyor olmak eminim sizide üzüyor dur. Sabır egzersizleri denedinizmi acaba?
Üzülmez olur muyum hiç
Uzulmesem bu konuyu açmaz bildiğimi okurdum
Yavrumun beden ve ruh sağlığı herşeyden önce gelir
Sabır egzersizleri denemedim
Denemek isterim

İpleri eline vermedim
Laf anlatamiyorum kızıma inat ediyor
Dediğiniz videoları izleyeceğim
Teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu da görüp daha da çok üzülüyordur neden bana böyle davranıyor dye. Kız kardeşine de kinlenir. Kesinlikle pedagog ile görüşmelisiniz.
Eşiniz için de psikiatriye gitmesi için ikna edin konuşabildiğinizi söylemişsiniz yorumlarda.
İnanın ileride çok sorunlu bir kız çocuğunuz olur!
İlginiz için teşekkür ederim

Süper dadıyı izleyin derim.
Hiç değilse nasıl iletişim kurabileceğinizi , inat ve öfke nöbetlerine karşı tutumunuzun nasıl olması gerektini kafanızda daha rahat şekillendirebilirsiniz.

Asla tasvip etmediğim sözde eğitim şekli...
Ceza & ödül sistemi çok yanlış.
Bir çocuğun dakikalarca paspas üstünde bekletilmesi bir kere çocuğun doğasına yanlış.

Asla tasvip etmediğim sözde eğitim şekli...
Ceza & ödül sistemi çok yanlış.
Bir çocuğun dakikalarca paspas üstünde bekletilmesi bir kere çocuğun doğasına yanlış.

çocuğun anne babayı da kullanması yanlış.
daha süper dadı falan yokken annem de bizle böyle oyun oynar, haya yaptığımızda kararlı durur ve suçumuzu anlamamız için odadan gönderirdi. istediğimiz şeyi almamız için heveslendirici oyunlar oynardı, masa toplatır kaldırırdı. Neresi yanlış çocuğun yanlışı, doğruyu bilmesi, ufak cezalar alması?

Evin kaostan altına üstüne gelmesi, istediği her şeye bağırarak, ağlayarak sahip olması,
ağlayan ve bağıran bir anne, oflayan puflayan bir baba, sinir anında dayak yiyen çocuklar çok daha mı iyi?

kusura bakmayın da türk aile sisteminin ya travmalı ya da aşırı şımarık çocuk yetiştirdiğini cümle alem biliyor. yöntemlerin yanlış olduğunu bağıra çağıra bir çocuğun kulu kölesi ola ola yetiştirilen bir çocuğun yanlış olduğunu herkes söylüyor.

çocuklar düzen sever ve düzen ister. oyun ister, sevgi ister, anne babanın gücünü ve güvenini ister, teşvik edilmek, övülmek ister.

daha süper dadı falan yokken annem de bizle böyle oyun oynar, haya yaptığımızda kararlı durur ve suçumuzu anlamamız için odadan gönderirdi. istediğimiz şeyi almamız için heveslendirici oyunlar oynardı, masa toplatır kaldırırdı. Neresi yanlış çocuğun yanlışı, doğruyu bilmesi, ufak cezalar alması?

Evin kaostan altına üstüne gelmesi, istediği her şeye bağırarak, ağlayarak sahip olması,
ağlayan ve bağıran bir anne, oflayan puflayan bir baba, sinir anında dayak yiyen çocuklar çok daha mı iyi?

kusura bakmayın da türk aile sisteminin ya travmalı ya da aşırı şımarık çocuk yetiştirdiğini cümle alem biliyor. yöntemlerin yanlış olduğunu bağıra çağıra bir çocuğun kulu kölesi ola ola yetiştirilen bir çocuğun yanlış olduğunu herkes söylüyor.

çocuklar düzen sever ve düzen ister. oyun ister, sevgi ister, anne babanın gücünü ve güvenini ister, teşvik edilmek, övülmek ister.

Tüm bu söylediklerinizde tabiiki haklısınız fakat bunun yöntemi ödül ve ceza değil, olmamalı.
çocuklar ne verirseniz onu alır, öfke verirseniz öfke alır, şevkat verirseniz vicdan merhamet duygusu alır.
bir çocuğun ne olduğunu anlamak için çocuğa değil anne babalara bakın derler, çokta doğru.
Ama bu demek değil ki süper dadı nın uygulamaları çok doğru !
Kesinlikle uygun bulmuyorum.

Kendisi seçsin ve belli bir sure içinde giyinmesi gerektigini soylr.
Su kdr dk var eger bu dk icinde hazir olursan istediğin gibi giyinmis olursin ama bu dk icinde neyi secemememissen benim seçmeme izin verirsin diur anlaşma yap

Anne baba gergin ve stresli olduğunda bu durum çocuğa da geçiyor.

bakınız sinirli gergin hırçın ve mutsuz bir çocuk....

Önce anne babalar kendilerini düzeltmeli ki çocuklarımıza ayna olabilelim.

Ben de bir anneyim tüm bu söylediklerim elbette en başta benim için de geçerli.

Mutlu pozitif anne baba = huzurlu mutlu çocuk.

bunu bilir bunu söylerim.

Ceza ve ödül hiçbirşeyin çaresi olamaz. geçici çözüm getirir ama sonrasıda daha büyük patlaklar verir.

Birsey giysem zaten razıyım,ne giyerse gitsin
Fakat dolabını önüne diliyorum,bunların hepsi beni rahatsız ediyor,giymem diyor
Kış günü çıplak da bırakamam ki çocuğu

Rahmetli annem, biz böyle yaptığımızda sizin söz hakkınız yok derdi, ne giydirirsem onu giyeceksin, ne yedirirsem onu yiyeceksin derdi. İnatlaştın mı okula gidemezsin, odanda cezalı kalırsın öyle. Dört kardeşiz hiç birimiz manyak olmadık bu yüzden, hepimiz aklı başında , kendi hayatında başarılı insanlarız. Biraz fazla abartılıyor bu çocuk psikolojisi olayları, annemizin anne olduğunu ve onun dediğini yapmamız gerektiğini öğrenmek hiç birimizi incitmedi, bunu sizde deneyin bence.

Ama bu çocuğa ailesi terbiye vermemiş bu çok farklı bir şey, annesi hepimizi sıradan geçirir arslanım diyormuş küçücük çocuğu şiddete küfüre teşvik ediyo!
konu sahibinin çocuğu kıyafetlerde sorun yaşıyor diye babası vuruyormuş. Bir kere dayak atılan çocuk terbiye edilmez, tam tersine dayak arsızı olur daha da terbiyesizleşir. O çocuğun ruhunda açtığı yaralar da cabası.
Ben dayak atsin demedim mesajimda dikkatli okuyun zamane cocuklarinin simarik yetistiginden ve ebeveynlerin kuklaya donusmesinden bahsettim ki cocuklarinin vurmasi kirmasi kufur etmesi hoslarina gidiyor bazi ebeveynlerin bosu bosuna bana dayak nutuku atmayin sanki dovsun dedim ben hayret bisey

tespitlerinizde cok haklisiniz ve katiliyorum size ancak bunun icin illa o ceza ve odul uygulamaniz gerekmiyor
xunku ozellikle odul sistemi pedagoglar tarafindan kesinlikle onerilmiyor
ben ceza ve odul uygulamasi olmadan 9 yasina getirdim oglumu , son derece uyumlu , saygili ve sorumluluk sahibi bir cocuk

Ben dayak atsin demedim mesajimda dikkatli okuyun zamane cocuklarinin simarik yetistiginden ve ebeveynlerin kuklaya donusmesinden bahsettim ki cocuklarinin vurmasi kirmasi kufur etmesi hoslarina gidiyor bazi ebeveynlerin bosu bosuna bana dayak nutuku atmayin sanki dovsun dedim ben hayret bisey

iyi de niye o zaman akrabanızın oğlunu örnek veriyosunuz aynı durumlar mı asıl size hayret bişey. Aile terbiyesi almamış küfür eden iğrenç bir çocuk sizin anlattığınız. Bunun zamanelikle ilgisi yok kültürsüz cahil bir ailenin terbiyesiz bir çocuğu var.
konuda ise babası vuruyor ya vuruyor madem konu ile alakası yok siz neden örnek verdiniz

Back
X