Oyun bağımlısı eş,sorunlar

Kullaniciyff

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2021
56
-34
3
27
Dün açtığım konuyla ilgili güncelleme yazıp guncelledim fakat doğru yapıp yapmadığımdan emin olamadigim için tekrar konu açmak zorunda kaldım. Eşimle konuştum, ısrarla çok oynadığını düşünmüyor. İşten geliyormuş ve 2 3 saat oturuyormuş. Tamam diyorum 2 3 saat oturuyorsun diyelim sonra ne yapıyorsun? Uyumaya gidiyorsun. Ben bekarken de kendi kendime film izliyordum, kendi kendime eğleniyordum, tek başımaydım diyorum. Ben bu pcyi oyun oynamak için aldım diyor,ne istediğimi sordu 2 saat kadar oyna sonra gel yeni evli çiftler gibi dışarı çıkalım, gezelim,film izleyelim,beraber vakit geçirelim. Nankörlük ediyormuşum. Birde 19 Temmuz doğum günüm,sırf doğum günüm olduğu için trip atiyormuşum nasıl olsa doğum günüm ya o gelecekmiş bana eninde sonunda. Gerçekten çok ama çok kırgınım. Konuşmayı denedim insan gibi fakat ters tepiyor. Çocuk eğler gibi yanıma geliyorsun ben bunu istemiyorum diyorum nankör oluyorum. Kimseye anlatamıyorum derdimi,ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum. İçimde kocaman hayal kırıklığı var,çok kırgınım

*****Güncelleme****"
Hepinize tekrardan merhaba. Bugün bu konuşulandan sonra tekrar yanıma gelip sanırım hatasını anladı ve azaltacağını söyledi. O andan sonra birdaha başına geçmedi. Dışarı çıktık, Beşiktaş'a gittik geldik film izledik ve ona bunun bugünlük bir şey olmadığını sorduğumda bundan sonra azaltacağını söyledi. Umarım her şey yoluna girer

Son düzenleme:
ya çok üzüldüm. kendisi rahatsızlık duymadığı içim terapiye vs gitmesi de söz konusu olmaz heralde şu durumda.
yalnızlık çekmeniz çok normal. hadi yemekten sonra 1 saat oynar bırakır veya haftada 2 oynar anlarım ama hergün onca saat çok fazla.
üzerinde etkili bir aile büyüğü vs yok mu, o uyarsa ?
insanların karışması güzel birşey değil ama belki 3. bir şahıstan duymak etkili olur.

Ya kabulleneceksiniz ya da ayrılacaksıniz.
Kabullenip kendi kendinizle mutlu olacaksınız yada ayrılıp başka denizlere yelken acacaksiniz.

O şekilde mutlu oluyorsa ve bağımlıysa vazgeçirmek çok zor, birlikte yapabileceğiniz aktivite her neyse onun en az oyun oynadığı kadar hoşuna gitmesi lazım ki oyunu unutsun. Ay bu erkekler de çocuk gibi oluyor bazen ya

Evlendigimiz ilk yıl oyun konsolundan oynardı ben kitap okurdum. Sonra PC alınca pcye geçti bende örgü örmeye başladım. Kendinize bı hobi edinin yoksa çekilecek gibi değil cidden

Annesine gittiğimiz zaman annesi her seferinde birbirinizle ilgilenin tarzında konuşuyor onun ailesinden birisinin bir şey demesi çok fazla etkilemez onu bana öyle geliyor. Birde bu durumu sanki sırf doğum günüm olduğu için yapıyormuşum gibi o denli farkında değil su an

Siz de kendiniz plan yapsanız ? Bir arkadaşınız, çevreniz var mı bilmiyorum ama genelde erkeklere sen olmazsan bir şey yapamam imajı verince daha beter oluyor
2 3 tane arkadaşım var fakat bayram nedeniyle tatile çıktı her biri, su an o tarz bı aktivite yapabileceğim kimsem yok

Eşinizi ki bagimlilik, çok içki içen de bağımlı olduğunu kabul etmez, hatta yasak madde kullanan birinin ifadesinde 40 yıldır kullanıyorum bir zararını görmedim , bağımlısı olmadım gördüm . Tabiki kabullenmeniz mümkün değil ama adam bu . Siz kendi hayatınıza bakın , neden onunla film izlemek zorundasınız ki, kendiniz izleyin. Baktınız eve geldi hiç ilgilenmiyor sizinle , siz de bulaşık yıkamayın . Hafta sonları ona iş yığın , temizlik , etrafı toparlama gibi. Siz böyle yaptıkça inadına her fırsatta oynamaya başlar. Siz ilginizi ondan çekince inanın o size koşa koşa gelecek. O pcye çok mu para harcıyor, siz de akşamları süslenip puslenip , hayatım sen rahat rahat oyna ben arkadaşlarınla cikiyorum , sen rahatsız olma , diye bir söyleyin. Sizden bir şey mi istedi , hayatım film izliyorum şimdi deyin. Ve kendinize mutlaka bir arkadaş çevresi edinin, akşamları onları cağırin , gelsinler bakalım onların yanında oynayabiliyor mu?
B adam konuşarak anlasamicaksiniz , bakalım davranışlar değişince nasıl olacak.

Ya 1 aylıkken evliyiz 2 hafta önce aldık 2 haftadır her seferinde biraz idare et diye diye iyice bunu alışkanlık haline getirdi. İnanın ağlamak geliyor içimden sadece. Oturma odasında oturuyorum tek başıma. Ben evlenmeden önce de tektim ki ben bu hayatı beraber paylaşmak için evlendim.

O dediğini aynen ona söyledim. Dedim tamam bende senin gibi yapayım sen oturduğun gibi oturayım bulaşık, çamaşır, ütü hiçbir iş yapmayayım seninle oturup seninle kalkayım hoş mu? Dedim. Zorlanıyorsan o konuda yardımcı bulabilirize getirdi. Benim istediğim bı yardımcı değildi ben bunu anlatamıyorum sanırım karşı tarafa

Ozaman oyun hevesinin geçmesini bekleyeceksiniz
Sürekli farklı ortam oluşturacaksiniz
Film vs izleyin ortak birşeyler bulun.
Tavla vs oynayin.
Normalde bilgisayar oturma odasindaydi annemlerin evinde olan bilgisayar masasını küçük odaya koyduk orada oynamaya başladı. Belki dedim uzak kaldigimizda kalkması daha kolay olur fakat umduğum gibi olmadı. Sofra hazirlama, yemek yeme haricinde ve tabii birde uyuma haricinde göremiyorum.

Sen soruyu tersden sor. Sen gun içinde benimle birlikde ne yapiyorsun? Bir gununu anlat bana soyle. Acaba seninle baş başa kahve içerek sohbet ettim, sarilarak dizi izledim gibi seyler çikacak mi agzindan. Işden geliyorsun onu yapiyorsun dersen hayir der keser atar. Bazi insanlar malesef oyle. O yuzden sen anlatmasini sağla. Mesela bu geçen bir haftada benimle neler konuşdun? Beraber ne yaptik? Ondan cevaplarini bekle. Cevap veremiycek mecbur kendisini hakli da cikaramiycak. Bu dunyada en zor ve en kotu karakter kendi yalnişini gorememek bu da eşinizde fazlasiyla var

Bu şekilde deneyeyim birde. İnşallah dediğiniz gibi olur. Çok teşekkür ederim

Kesinlikle değişmiyorlar
Benim (eski) eşimde işten gelir yemek yer pc başına oturur yatana kdr oynardı hatta oyunun ortasında ona yaklaştığım dokunduğum için kızardı kaç defa oyun derdine beni reddettiği bile oldu yarın olsun diye randevu veriyordu beyimizoyundan çıkmasın yeterki
Böle bi dengesizdi eve son çıkan playstation aldırmadım diye defalarca kavga etti
Bu ve bunun gibi geçimsiz olan çok özelliği sayesinde biz boşandık (7 ay olacak)
Ben ergen bi yapısı olduğunu düşünüyorum bu tür erkeklerin
Ama defalarcada konuşsam düzelmedi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…