oyun oynamakdan çook sıkıldım

cadi34cadi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
738
634
33
40
Ciddiyim arkadaşlar 3,5 yaşındabi oğlum var sürekli olarak bizimle oyun oynamak istiyor babası dedesi ben hiç farketmez birsürü oyuncağı var ama hiç kendi başına oynayamıyor yada en fazla 10 dk işimi yemek yapmayı bırakıp oyun oynuyorum eşimlede aramız açılıyor çunku işden gelir gelmez bu kezde ona başlıyor oynayalım demeye. Bu kezde eşim öğret artık kendi oynamayı dıyor 1 saat 2 saat etkinlik amenna ama uyandıgı an başlıyor oynayalım demeye yatana kadar aynı durumdayız.hergün artık bende çok sıkıldım bu durumdan. kendi kendine oynamayı nasıl ogretebilirim.bu konuda yardım edecek biri varmı

Benimkiler 5 ve 6,5 yaşında iki kardeş ama hala bizimle oynamak istiyorlar. Sanırım bizimle oynamak keyif veriyor onlara.

Yarım gün kreş veya oyun grubuna verseniz yaşıtlarıyla oynasa büyük keyif alır.

Oyun oynayacak arkadaşı yoksa sıkılır çocuk tek oynamaktan eğer kreş yada oyun grubuna yazdırma durumunuz varsa yazdırın derim hem oyun arkadaşı olur hem enerjisini atar.

Lego alın,verin eline oynasın hatta "bundan bir robot yaparsan sana bir ödül vericem" gibi şeyler söyleyin. İlla robot yapmasına gerek yok hayal gücü ne ise o u yapar ve sonra birşeyle ödüllendirin. Yaptığı şeyi görünce de benim oğlum ne de güZel şeyler yaparmış diyin.
Yada güzel bir dille işinizin olduğunu,işiniz bittiğinde ona katılacağınızı söyleyin. Sürekli oynadıysanız o şekilde alışmıştır.

onuda denedim yapboz aldım 56 parça oh dedım rahatım 1,2 gün ugrastı ezberledi şimdi 10 dk olmadan yapıyo makineyi bile çalıştıraıyorum o kadar zamanda :)

Kreşe ya da oyun gruplarına verin..
Daha verimli olur onun için. Anlaşılan aktivite konusunda pek istekli değilsiniz..

Oyun oynayacak arkadaşı yoksa sıkılır çocuk tek oynamaktan eğer kreş yada oyun grubuna yazdırma durumunuz varsa yazdırın derim hem oyun arkadaşı olur hem enerjisini atar.
ben çalısıyordum dedesi annanesi bakıyordu onlar oyunlarda hep yanında olmuslar özellikle dedemiz emekli zaten her an oynaya oynaya alıstrımıs sımdı daha bu kız ilk kez işi bıraktım ve bırlıkteyız o yuzen kreşe vermim dedim zaten hiç yanında olamadım barı bundan sonra kaliteli zaman geçirelim dedim ama delirmek üzereyimmmmm :)

Benim buyuk hic kendi oynamadi kucuk olan kendi kendine oynar.. ikisi bir arada bazen oynarlar bazen mutfaga gelirler kepce kazanla oynarlar gecer ole..

Bi kardes dusun diycem ama kesin dusunmussundur bu cozumu zaten :) buarada hala bizimle oynamak isyedikleri zamanlar cok oluyo

Benimkiler 5 ve 6,5 yaşında iki kardeş ama hala bizimki oynamak istiyorlar. Sanırım bizimle oynamak keyif veriyor onlara.

Yarım gün kreş veya oyun grubuna verseniz yaşıtlarıyla oynasa büyük keyif alır.
çalışan anneydim ilk kez 2 aydır evdeyim çok ayrı kaldık diye niyetlenmedim kreşe ama şimdi düşünmüyor değilim

evet düşündümde çalışan anne olup işi henüz bıraktığım için kardeş meselesinde kararsız kaldım bırak çocugumla zaman geçirmek için ama su an öyle çaresizisimki kardeşi olsa ona nasıl bakarım oyun oynamakdan dıye düşünüyorum :)

Iyi de kendi kendine oyun oynamak ogretilebilecek bir sey degil. Babanin sikayetini cok anlamsiz buluyorum. Zaten geceden geceye goruyor cocugunu,onda da oynamak zor geliyorsa yapmasaymis keske cocuk. Ayip yani koskoca adam.

eşim vardiyalı çalışıyor benim günün hangi saati geldiği belli olmuyor bazen sabaha kadar çalışıp sabah geldiğinde uyuması gerekıyor ki gece yine çalışacak oluyor.Zaten sorum eşimden yana sıkıntımla ılgılı değildi bebeğimle ılgılıydı

E sen de cocukla ilgileniyim diye isi bırakmışsın cocuk ilgi bekliyor diye kiziosun :)
yok yahu kızmıyorum ama inan sabah 8 de uyanıyoruz eşimizde oyuncaklar aksam 10 da yatıyoruz yatakda hala oyuncaklar bazen yemek bile yapamadıgım oluyo kızıp bagırıp senınle oynamıcam da demek ıstemıyorum kalbını kırmadan yol yordam öğrenmeye calısıyorum

Kocan çalışıyor diye bebek bakımından soyutlamış mı kendini? Çemkir kocana biraz, bebeğin de erkekmiş, babası nasıl oyun kurulacağı hakkında yardımcı olabilir. Neden seni suçluyor, sen neden kendini suçluyorsun, neden eşini suçlamıyorsun?

Keske hamile kalip sonra biraksaydin isi diycem ama herkesin duzeni baska..zamanla alisir o da ama...kres en iyi cozum gibi en azindan yarim gun.. o siradada kardes fikrini dusunursun belki.. tek cocuk buyutmek iki tane buyutmekten daha zor bence

Sordugunuz soruya cevap verdim zaten, kendi kendine oyun oynamayi ogrenmek diye bir sey yok. O cocuk bir birey. Cani isterse kendi kendine oynar,anneyi ozlediyse anneyle oynar,babayi ozlediyse babayla oynar. Hic okumadiniz mi kitaplardan? Hemen hemen hepsinde yazar yani. Cocugunuz o an sizinle oynamak istiyorsa oynamalisiniz. Bu baska bir istek degil yani. Cikolata veya seker isterse vermezsiniz ama oyun isterse oynamak zorundasiniz. Sikayet etmeniz anlamsiz. Oyun grubuna da verseniz,krese de baslasa bir cocuk ebeveyniyle oynamak ister.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…