Öz güven eksikliğimi kim giderebilir?

konunun yarısını okudum, 22 ay iş geçmişi yani 2 yıl bence başka bi işe girebilmen için yeterli,
önceden iş araştır, iş bulunca ayrılabilirsin,

kendi yaşadıklarımı anlatayım, bende senin benzeri durumunu yaşadım, herkes bir iş verdi çöktüm, çekemedim,
işten ayrılmayı çözüm gördüm, başka iş buldum girdim evet ama orası gibi hiç biyer olmadı,
şimdiki aklım olsa, katlanırdım, yapabildiğim kadar iş yapar kendimi zorlamazdım, onlar çıkarırsa çıkarsın ben kendim isteyerek asla ayrılmazdım,

körükörüne çıkmak yerine iş arama sürecine girsen ve minimum aynı ücretli bir işi garantilediğinde çıkmaya kalkışsan olmaz mı? egolu insanlara karşı salak rolünü oyna. onlar başında değilken de normal kimliğini? yoksa başedilmez.

konunun yarısını okudum, 22 ay iş geçmişi yani 2 yıl bence başka bi işe girebilmen için yeterli,
önceden iş araştır, iş bulunca ayrılabilirsin,

kendi yaşadıklarımı anlatayım, bende senin benzeri durumunu yaşadım, herkes bir iş verdi çöktüm, çekemedim,
işten ayrılmayı çözüm gördüm, başka iş buldum girdim evet ama orası gibi hiç biyer olmadı,
şimdiki aklım olsa, katlanırdım, yapabildiğim kadar iş yapar kendimi zorlamazdım, onlar çıkarırsa çıkarsın ben kendim isteyerek asla ayrılmazdım,

orası sana daha fazla birşey katmıyorsa seni köreltmeye doğru süreç başladıysa mı aynısını yaparsın?
benim korkum o şimdiki aklımla girebileceğim her işi öğrenirim gibi geliyor,burda bir işi beceremezsen patron sana direk becereksiz sen nasl üniversite okudun inanmıyorum bile diyor,kendi saygını yine bir kenara koyup devam edermiydin,

ve 2 yıl yeterlimi dediğin gibi bir iş yeri için ben burda 10 yılda geçse özgvenim olmadığı için yetersiz hissediyorum kendimi,

2 yıldır öyle bir işte çalışıyorum ki herkes müdür sanki
düşünüyorum ben bu işe muhtaçmıyım evimde otururum mis gibi temizlik yemek çamaşır bulaşık falan hiç olmazsa evimde bir düzen olur diyorum
sonra diyorum ki bu işi bıraktım hadii e bu adamlar çoğalmaya devam edecek hep onlar bir yerlerde olacak bizim gibiler hep ezilecek hep evde oturmayı tercih edecek
yada çıktım başka bir iş buldum en düşük maaştan başlayacağım e yine o insanlar kazanacak, istedikleri bu zaten belkide. bir 2 yıl daha şimdiki aldığım maaşı almak için uğraş vereceğim.

ben 2 yıldır bu şekilde bu düşüncelerle katlanıyorum canım. sırf günümü berbat etmek için telfon ettiklerini düşünüyorum bazen
bazen müdürün eşine söyleyemediklerini bana söylediğini düşünüyorum.
bazen sırf egosunu tatmin etmek istediği için bu hakaretleri ettiğini düşünüyorum. öyle işte

orası sana daha fazla birşey katmıyorsa seni köreltmeye doğru süreç başladıysa mı aynısını yaparsın?
benim korkum o şimdiki aklımla girebileceğim her işi öğrenirim gibi geliyor,burda bir işi beceremezsen patron sana direk becereksiz sen nasl üniversite okudun inanmıyorum bile diyor,kendi saygını yine bir kenara koyup devam edermiydin,

ve 2 yıl yeterlimi dediğin gibi bir iş yeri için ben burda 10 yılda geçse özgvenim olmadığı için yetersiz hissediyorum kendimi,

ben fakülte 3. sü olarak bitirdim okulu. bunu duyan müdürüm ne dedi:
'' sen bile fakülte 3. sü olduysan o okul çok basitmiş demek kii''

canım yasadıkların gercekten zor seyler bende bır nevı senın gıbı yanı ıs yuzunden degılde es yuzunden kaybettıgım ozguvenımı psıkolojık yardım alarak ve doktorumun verdıgı bır ılacı kullanarak asmıstım kısacası yardım almamlısın hemde en kısa zamanda canım allah yardımcın olsun

ben fakülte 3. sü olarak bitirdim okulu. bunu duyan müdürüm ne dedi:
'' sen bile fakülte 3. sü olduysan o okul çok basitmiş demek kii''

yapı meselesi belkide ya bilmiyorum ben kendimi düşürmek istemiyorum
ben bu dünyaya bir kere geldim, bundan kat kat kurumsal olan yerler var Allahın ıznıyle denk gelırım birine diye düşünüyorum.
Bu çok çok önemli bir karar olduğu için tek başıma cesaret edemiyorum desteğinize ihtiyacım var,
Tamam ben çok çok okumadım önlisans mezunuyum ama körele körele giden sürekli laf yiyip üstümden geçinilen bir insanda olmak istemiyorum.

ilerde ,Allah nasip ederse anne olmak istiyorum, stresli sorunlu bir işyeriyle nereye kadar gidebilirim bilmiyorum.çocuğuma eşime aileme ne kadar yararlı olurum bilmiyorum.
35-40 yaşlarında olsam eyvallah emeklılıgımı beklıyım dıyım ama burası o degerı veren bır yer degıl,emekli olup calısanlara etmedıgı laf kalmıyor.
ben bile bu kadar yeniyken gücüme gidiyor onlara yapılanlar

canım yasadıkların gercekten zor seyler bende bır nevı senın gıbı yanı ıs yuzunden degılde es yuzunden kaybettıgım ozguvenımı psıkolojık yardım alarak ve doktorumun verdıgı bır ılacı kullanarak asmıstım kısacası yardım almamlısın hemde en kısa zamanda canım allah yardımcın olsun

Sağol canım inşallah hiç geriye dönmeden ilerki yaşlarında çok mutlu olursun..

Endişelerini okuyunca,ilk işin olduğunu sandım.Sonra dikkat ettim ki ilk değilmiş.

Açıkçası,aldığın maaş çok vazgeçilemeyecek,başka yerde alınmayacak bir maaş değil.
Hani bu maaşı bir daha bulamazsın,sık dişini denmez.
Tabii hangi şehirdesin,iş imkanları nasıl bilmiyorum.Ama İstanbul'da son çalıştığım yerde,satış elemanlarına yemek ve yolla beraber daha fazla verildiğini biliyorum.
Sen bu kadar işi yüklenmişsin,herhalde eğitimin de var.Ben olsam daha mutlu,daha huzurlu olacağım bir iş arardım.

Herkesin önüne kapılar açılır,seçenekler sunulur.Bazısı değerlendirir,bazısı değerlendirmez.
Garanticilik temelde iyi görünse de,insanı bazı fırsatlardan alıkoyar.
Burada dediğim gibi vazgeçilemez bir pozisyon veya maaş da görünmüyor.

ben heryerde en önemlı şeyın huzur olduğunu söylerım. ben olsam durmam orda. yılların emeği yok sonuçta. üstelık evlılık sebebıyle çıkış zamanınız dolmak uzere. bence beklemeyın çıkın.
ama evde oturup iş bulamazsam daha mı huzurlu olurum? bu sorunun mukayesesınızıde içinizde yapın

inan ki bu dediklerini çok iyi anlıyorum
2 yıldır çok şey yaşadım çok laf duydum artık yalama yaptı söylüyolar söylüyolar artık umursamıyorum
arıyolar ne var diyesim geliyo

bence bir yandan iş ilanlarını takip edin yani maaşı daha az olsun farketmez ama huzurlu olsun sağlık birkez giderse bir daha getirmesi çok zor oluyor; tabiki çalışmak zorundayız ekmek parası fakat sizin huzurlu ve mutlu olmanız daha mantıklı bence borç meselesi biraz sıkıntılı olmuş ama iş aramaya başlayın ve maaşa takılmayın üstelik illa ki kendi mesleğimi yapmak zorundayım diye de düşünmeyin başka departmanlara da bakın iş için, insanlar maaşı beğenmeyip birsürü iş ilanını eliyorlar fakat çok para çok mutluluk çok huzur demek olmuyor her zaman kafanız rahat olsun bence borçlarınızı ödeyecek kadar kazanın yeter, o işte kalmanız da bir fayda görmüyorum hakkınızda hayırlısı olsun.

Endişelerini okuyunca,ilk işin olduğunu sandım.Sonra dikkat ettim ki ilk değilmiş.

Açıkçası,aldığın maaş çok vazgeçilemeyecek,başka yerde alınmayacak bir maaş değil.
Hani bu maaşı bir daha bulamazsın,sık dişini denmez.
Tabii hangi şehirdesin,iş imkanları nasıl bilmiyorum.Ama İstanbul'da son çalıştığım yerde,satış elemanlarına yemek ve yolla beraber daha fazla verildiğini biliyorum.
Sen bu kadar işi yüklenmişsin,herhalde eğitimin de var.Ben olsam daha mutlu,daha huzurlu olacağım bir iş arardım.

Herkesin önüne kapılar açılır,seçenekler sunulur.Bazısı değerlendirir,bazısı değerlendirmez.
Garanticilik temelde iyi görünse de,insanı bazı fırsatlardan alıkoyar.
Burada dediğim gibi vazgeçilemez bir pozisyon veya maaş da görünmüyor.

Teşekkür ederim, evet ilk işim değil, üstelik bu verdikleri maaşı işe başladıktan 3 ay sonra vereceklerdi yapmadılar,zam döneminde bile yapmadılar 1100 yapmadılar, ben tabi ortalığı ayağa kaldırınca zaten söz vermiştiniz diye zar zor buna geldi yani,evet garanticilik insanı birçok şeyden en çokta kendisinden alıkoyuyor. birsürü iş var ama ya pişman olursam korkusu yiyip bitiriyor.

bence bir yandan iş ilanlarını takip edin yani maaşı daha az olsun farketmez ama huzurlu olsun sağlık birkez giderse bir daha getirmesi çok zor oluyor; tabiki çalışmak zorundayız ekmek parası fakat sizin huzurlu ve mutlu olmanız daha mantıklı bence borç meselesi biraz sıkıntılı olmuş ama iş aramaya başlayın ve maaşa takılmayın üstelik illa ki kendi mesleğimi yapmak zorundayım diye de düşünmeyin başka departmanlara da bakın iş için, insanlar maaşı beğenmeyip birsürü iş ilanını eliyorlar fakat çok para çok mutluluk çok huzur demek olmuyor her zaman kafanız rahat olsun bence borçlarınızı ödeyecek kadar kazanın yeter, o işte kalmanız da bir fayda görmüyorum hakkınızda hayırlısı olsun.

teşekkür ediyorum..
bende göremiyorum ne yazıkki.
şu mantığa anlayamıyrum kafam yatmıyor, başka pozisyonlarda beni alırlarmıki yine bu işi bilmiyor deyip ezmeye çalışmasınlar yani iş yükleme açısından diyorum ne biliyim

teşekkür ediyorum..
bende göremiyorum ne yazıkki.
şu mantığa anlayamıyrum kafam yatmıyor, başka pozisyonlarda beni alırlarmıki yine bu işi bilmiyor deyip ezmeye çalışmasınlar yani iş yükleme açısından diyorum ne biliyim

yani ezmek ezilmek pozisyonunuzla değil de yöneticinizle alakalı bence hani heryerde aynı şey olacak diye birşey yok bence, benim eşimin iş arkadaşı önlisans mezunuydu ve sürekli aşağılanıyordu sen ne biçim üni mezunusun cart curt fln diye, adam dayanamadı, aynı maaşla fakat mesaisi olmayan, aynı pozisyonda bir iş buldu ve çok mutlu şuan, dediğiniz gibi psikolojik baskı çok oluyordu eşimin iş yerinde de, benim baskılarımla eşimde bırakıp kendi işini yapmaya karar verdi şuan Allah'a şükür ki memnun ben hep destek oldum çünkü o mutsuzken ben de mutsuzdum, şimdi o kadar iyiyiz ki sorun kesinlikle sizde değil ben eminim üstlerinizle alakalı inşallah kurtulursunuz, internetteki sitelere giriyormusunuz kariyer net yeni bir is gibi orda çok iş ilanı görüyorum en azından başvurunuzu yapar olumlu bir dönüş gelinceye kadar beklersiniz.

Pişmanlık korkusu özgüvensizliğini tetikliyor.önce bundan kurtul.ya millet 2 ay bir yerde çalıştı diye kendini deneyimli görüyor sen neden böyle kendini küçümsüyorsun ki..gayette deneyimlisin baska bir yerde kendini iyi ifade ettiğin sürece iş bulabilirsin. o sözleri duymaya devam ettiğin sürece özgüvensizliğin artacak bu yuzden kendine saygı duy ve işten ayrıl derim. Allah başka bir kapı açacaktır.
benzer bir durum başıma gelmişti hatta şimdi hatırladım konusunu bile açmıştım. bir ara güncelleyeyim sende okursun.

yani ezmek ezilmek pozisyonunuzla değil de yöneticinizle alakalı bence hani heryerde aynı şey olacak diye birşey yok bence, benim eşimin iş arkadaşı önlisans mezunuydu ve sürekli aşağılanıyordu sen ne biçim üni mezunusun cart curt fln diye, adam dayanamadı, aynı maaşla fakat mesaisi olmayan, aynı pozisyonda bir iş buldu ve çok mutlu şuan, dediğiniz gibi psikolojik baskı çok oluyordu eşimin iş yerinde de, benim baskılarımla eşimde bırakıp kendi işini yapmaya karar verdi şuan Allah'a şükür ki memnun ben hep destek oldum çünkü o mutsuzken ben de mutsuzdum, şimdi o kadar iyiyiz ki sorun kesinlikle sizde değil ben eminim üstlerinizle alakalı inşallah kurtulursunuz, internetteki sitelere giriyormusunuz kariyer net yeni bir is gibi orda çok iş ilanı görüyorum en azından başvurunuzu yapar olumlu bir dönüş gelinceye kadar beklersiniz.

çokk çokk teşekkür ediyorum bu örnekleriniz beni çok mutlu etti..
ben üniversite okumuş veya okumamış buna hiç takılmıyorum, bir insan meraklıysa tuttuğu işi başarıyorsa o önemli olmalı bence, başvurulan tüm firmalar herşeyden önce kişiyi buna göre analiz etmeli.
inşallah eşiniz ve arkadaşı gibi benim şansımda talihimde açık olur, kariyerde cv doldurdum evet, ama daha başvurularda bulunmadım, cv m aktif şuan ben başvurmasamda görebiliyormu herkes cv mi öyle birşey duymuştum sanki yanlış hatırlamıyorsam.

Pişmanlık korkusu özgüvensizliğini tetikliyor.önce bundan kurtul.ya millet 2 ay bir yerde çalıştı diye kendini deneyimli görüyor sen neden böyle kendini küçümsüyorsun ki..gayette deneyimlisin baska bir yerde kendini iyi ifade ettiğin sürece iş bulabilirsin. o sözleri duymaya devam ettiğin sürece özgüvensizliğin artacak bu yuzden kendine saygı duy ve işten ayrıl derim. Allah başka bir kapı açacaktır.
benzer bir durum başıma gelmişti hatta şimdi hatırladım konusunu bile açmıştım. bir ara güncelleyeyim sende okursun.

haklısın galiba kendimi hep pasif görüyorum niye böyle bilmiyorum yanlış yapmaktan korkuyorum ama insanlar dünyanın yanlışlarını yapıyorlar hatta ALLAH KORUSUN çalıp çırpıyorlar yine alınları ak geziyorlar. psikolojimi düzeltmem gerekiyor :(((
ben müdürlerimizi gördüğümde bir olay karşısında tutumlarını izliyorum ne kadar akıllıca yaklaşıyorlar ben hiç böyle olamıcakkmıyım diye korkuyorum herkesin özendiği konuşmalarıma imrendiği biri olmak istiyorum

Back
X