• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öz güvenimi kaybedeceğim :(

hmyrali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
1.630
1
116
Kocaeli
çok sıkıldım çokkkk :(
hiçbir şeyle mutlu olamıyorum :( üni. bitirdim henüz işim yok, ders çalışmam lazım çalışamıyorum, sevdiğim insan var onunla evlilik adına hiçbir şey yapamıyorum
üstüne üstlük bir de saçma sapan insanları onların saçma sapan muhabbetlerini çekiyorum
bu yıla kadar ailemden uzakta başka bir şehirde yaşıyordum(okul dolayısıyla) o zamanlar evimi,ailemi,memleketimi çok özlüyordum ama şu an özlem duyduğum şeyler sıkıyor beni
her gece yatarken sabah herhangi bir işimin olmayacağı, yine evde oturup ders çalışmaya çalışıyor olacağım düşüncesi beni sıkıyor
bir de üstüne zırp bırt girip çıkan komşular onların harala gürele muhabbetleri deli ediyor beni :(
tam kendimi motive edip masanın başına oturuyorum zil çalıyor ve muhakkak biri geliyor kendime ait odam olsada içerde ki vacır vucur sesler yüzünden çalışamıyorum, sinir küpü oluyorum
sonra bir de annemin gel bi kaç dakika insanların yanında otur, güler yüzlü ol, trip yapma... gibi dayatmaları iyice çileden çıkarıyor
komşular benim için çok yabani diyorlarmış ama onların muhabbetlerini kaldıramıyorum :(
2dakika yanlarına gitsem hemen koca bulma muhabbetleri
komşumuz leman teyze ve onun kızı elif...leman teyzenin kızı eşiyle ayrılmak üzere yaklaşık 9aydır annesinin evinde henüz boşanmadılar ama ayrılar kendisi lise mezunu ama kocasından ayrıldıktan sonra aöf den bi bölüm okumaya başladı neyseee
onlar geliyor ayıp olmasın diye gidiyorum biraz yanlarına başlıyorlar işte elif bana yolda şu baktı bu baktı acaba boşansam beni yakışıklı insanlar ister mi? hep bunun muhabbeti. Ardından leman teyze aaa salak mısın elif seni yakışıklı istemez olur mu güzelsin, hamaratsın, kültürlüsün üni. de okuyorsun artık falan diye konuşur sonra bana döner eee seni isteyen yok mu? sana bakan yok mu? üni. bitti şimdi ne yapaacaksın eee isteyende yok sevgilinde mi yok... bizim elifi daha şimdiden istemeye başladılar, bir yere gidiyoruz tüm delikanlılar elife bakıyor eee güzel nede olsa benim kızım :@
tamam ben dünya güzeli değilim ama acaba çok mu çirkinim diyorum onlarda geldimi benim moralim bozuluyor iyice :( kendimi çirkin,işe yaramaz hissediyorum elimde olmadan :( yanlış anlaşılmasın birilerinin bana bakmasını istediğimden değil ama neden bunlar bana anlatılıyor
sonra gelip anneme bu kızın hiç mi arkadaşı yok hep evde bi de üni okudu diyorlarmış ne alakaysa üni. okumakla . Üni. il dışında okudum tüm arkadaşlarım farklı illerde liseden de hala görüştüğüm çok az insan var ne yapayım ki orda burda zaten ders çalışmam lazım
sonra başka bir komşu geliyor 3kızı var işte kızlara şurdan iş teklifi geldi kabul etmediler işte biri istiyor şunu var bunu var ama kızlar kabul etmiyor...
iyice psikolojim bozuldu :( boş muhabbetlerden insanların kendi evlatlarını överken beni yermesinden sıkıldım :(
istediğim tek şey bir an evvel atanıp yine bu şehirden uzaklaşmak en azından bu komşuların bana erişemeyeceği bir yerlere gidebilmek :(
ÇOK SIKILDIM ARTIK :(:( kendime olan güvenimi kaybedeceğim :(:(:(
anlayacağınız hem psikolojimi bozuyorlar hemde ders çalışmama engel oluyorlar bu da beni sinir ediyor :@

Bak canım ben sana açık yazacağım. 1 kere özgüvenimi kaybettim tam 3 seneme mal oldu. 3 sene kendime gelemedim. Şimdi şimdi diyorum ya ben ne yaptım? Bende de aynı dediğin duygular vardı birkere hiç derse odaklanamıyordum ve beni sürekli başkalarıyla kıyaslarlardı başkalarını bana överlerdi. Buna annem babam dahil. 3 sene geçti aradan. Ne mi yapıyorum şimdi elimi vuruyorum masaya. Kimseye zorunda olduğum için gülümsemiyorum. Benim de aynı elif diye bir komşu kızı vardı sürekli onun kendini övmelerine maruz kalırdım kestim muhabbeti. Ne mi kaybettim tabiki de HİÇ! Ben kendimi kazandım. Şimdi tekrar hazırlanıyorum sınavlara özgüvenim tavan afedersin :51: Ders çalışma meselesine gelince tamamen iç disiplin ve iradedir arkadaşım. Ben bugün ders çalışıcam diyeceksin ve çalışacaksın. Herkes de sana böle bakıp kalacak :32:

Sanırım o Elif Azra Akının 2. şubesi falan :27:
Ne takıyorsun canım ya salla gitsin. Öyle insanları kaale bile alma.
Daha boşanmamış o baktı bu baktı annesi de destekliyor o biçim iş öyle...
Sen derslerine yoğunlaş bir sene bile yok bikaç ay sık dişini.
Sonra oh işin var, eşin de olur.

Bak canım ben sana açık yazacağım. 1 kere özgüvenimi kaybettim tam 3 seneme mal oldu. 3 sene kendime gelemedim. Şimdi şimdi diyorum ya ben ne yaptım? Bende de aynı dediğin duygular vardı birkere hiç derse odaklanamıyordum ve beni sürekli başkalarıyla kıyaslarlardı başkalarını bana överlerdi. Buna annem babam dahil. 3 sene geçti aradan. Ne mi yapıyorum şimdi elimi vuruyorum masaya. Kimseye zorunda olduğum için gülümsemiyorum. Benim de aynı elif diye bir komşu kızı vardı sürekli onun kendini övmelerine maruz kalırdım kestim muhabbeti. Ne mi kaybettim tabiki de HİÇ! Ben kendimi kazandım. Şimdi tekrar hazırlanıyorum sınavlara özgüvenim tavan afedersin :51: Ders çalışma meselesine gelince tamamen iç disiplin ve iradedir arkadaşım. Ben bugün ders çalışıcam diyeceksin ve çalışacaksın. Herkes de sana böle bakıp kalacak :32:

elif benden yaşça büyük zaten kendisiyle birebir muhabbetim yok annemle görüştükleri için bize sık geliyorlar beni hep çağırıyor ama ben gitmiyorum hep mesafeliyim onlar bize gelmediği sürece ben hiç gitmem. Annem babam öyle başkalarını övmüyor ama annemde de aşırı bir misafirperverlik mi denir buna artık ne denir o var 24saat bizim evden çıkmasalar yüzünü asmıyor bi mesafe koymuyor bu da beni çıldırtıyor

Sanırım o Elif Azra Akının 2. şubesi falan :27:
Ne takıyorsun canım ya salla gitsin. Öyle insanları kaale bile alma.
Daha boşanmamış o baktı bu baktı annesi de destekliyor o biçim iş öyle...
Sen derslerine yoğunlaş bir sene bile yok bikaç ay sık dişini.
Sonra oh işin var, eşin de olur.

haklısın canım her şeyi bir kenara itip ders çalışmam lazım yoksa bunlardan kurtuluş yok :(

konunu okurken dedim ki yalnız değilmişim...

aynen canım benımde evde ders çalışmam lazım

bizede sureklı gelen gıden oluyor yanlarında oturmasam olmuyor otursam vaktımı çalıyorlar..muhabbetlerı benı acmıyor

tam derse oturuyorum annem hadı suraya gıdelım hadı buraya gıdelım yahu ders çalışıyorum ders...

biri tv sesını açar bırı pcden muzık acar ev tımarhaneye dönuyor bır sabır ıkı sabır en sonunda patladım yeter ya ben ders calışıyorum ne kımseyı görecek ne kımseyle ılgılenecek zamanım ılgım var dedım

evde ses ıstemıyorum dıye bır bağırmışım o oldu yanı sımdı cıt cıkarmıyorlar
haftada ıkı saat sadece kuzenıme ders verıyorum başka kımseyı görmuyorum neredeyse 3 4 aydır dısarı cıkmıyorum hem cıksam ne olacak para yok pul yok

erkek arkadaşım desen hala okuyor bu sene okulu bıtecekte askere gıdecekte atanacakta ohoo 30 yaşında belkı evlenebılırım

komşun ise resmen senı kıskanıyor o kadar açık ki bence boşver takma yabani diyen de desin sen onların gönlünühoş tutcam dıye vaktınden çaldırma kımseye zaten ınsan masanın başına oturana kadar kaç saatını harcıyor motıve olabılmek ıçın

yani diyeceğim o ki yalnız değilsin :31:

ne yazık ki böyle kendini bilmez insanlar var senin de komşuların bu türden... sen neden takıyorsun onları onları takarsan dediklerine önem vermiş olursun neden cahil insanlarla cahil olasın derslerine çalış bir de sen yazmamışsın ama ben annenin de çok pasif olduğunu düşünüyrum bu konuda sen ders çalıştığın zaman tavrını koymalı ve lütfen gelmeyin kızım ders çalışıyor demeli ama o tam tersine senin dersini bölüyor komşularının yanında oturmanı istiyor ve komşuların sana laf etti mi sesini çıkarıp seni korumuyor...komşuların senin hakkında bir şey söyledi mi annen bi laf etsin bak bakalım bir daha sesleri çıkıyor mu...bence suçlu komşuların değil komşularının görüşleri doğrultusunda hareket eden annende -ne demek yaaa biri benim kızıma yabani diyecek hem de kendi yolunu çizmesi gereken bir yılda ve ben sesimi çıkartmayıp komşularım doğrultusunda kızımın dersini bölücem içerde o aşağılamalara maruz kalmasına neden olucam yok öyleee- lütfen bana alınma sakın kızma tarafsızca yazmaya çalıştım yoksa bütün annelere saygım sonsuz,sen annenle bunu konuş gerekirse tavrını koy ne hissettiğini açık açık söyle :47:

Son düzenleme:

aynen tamamen katılıyorum.vur masaya elini höyt de:47: bi kendine gel iyi hissedersin ben su an ıyıyım yanı bugun ders çalışcam dıyorum oturuyorum çalışıyorum soruları da doğru çözünce bir mutlu oluyorum ki daha çok çalışasım geliyor...

şutla elifi ya ammaaaann:21::21::21:

ne yazık ki böyle kendini bilmez insanlar var senin de komşuların bu türden... sen neden takıyorsun onları onları takarsan dediklerine önem vermiş olursun neden cahil insanlarla cahil olasın derslerine çalış bir de sen yazmamışsın ama ben annenin de çok pasif olduğunu düşünüyrum bu konuda sen ders çalıştığın zaman tavrını koymalı ve lütfen gelmeyin kızım ders çalışıyor demeli ama o tam tersine senin dersini bölüyor komşularının yanında oturmanı istiyor ve komşuların sana laf etti mi sesini çıkarıp seni korumuyor...komşuların senin hakkında bir şey söyledi im annen bi laf etsin bak bakalım bir daha sesleri çıkıyor mu...bence suçlu komşuların değil komşularının görüşleri doğrultusunda hareket eden annen-ne demek yaaa biri benim kızıma yabani diyecek hem de kendi yolunu çizmesi gereken bir yılda ve ben sesimi çıkartmayıp komşularım doğrultusunda kızımın dersini bölücem içerde o aşağılamalara maruz kalmasına neden olucam yok öyleee- lütfen bana alınma sakın kızma tarafsızca yazmaya çalıştım yoksa bütün annelere saygım sonsuz,sen annenle bunu konuş gerekirse tavrını koy ne hissettiğini açık açık söyle :47:

haklısınız...
annemle konuştum istemiyorum kimseyi yeter artık hem ders çalış diyorsun hemde o ortamı kurmuyorsun dedim
bende gelmelerini istemiyorum ama gelen insana ben nasıl evime gelmeyin diyeyim onlar düşünmeli diyor
anne onu düşünemeyecek kadar düşüncesizler işte yeter istemiyorum diyorum bu sefer bana kırılıyor
o bana laf söylemeleri konusunda ne diyor bilmiyorum anlatma bana bunları dedim
1takmıyorum 2takmıyorum ama herkes anlaşmış gibi gelip kendi evladını övüyor sen bişey beceremiyorsun der gibi

haklısınız...
annemle konuştum istemiyorum kimseyi yeter artık hem ders çalış diyorsun hemde o ortamı kurmuyorsun dedim
bende gelmelerini istemiyorum ama gelen insana ben nasıl evime gelmeyin diyeyim onlar düşünmeli diyor
anne onu düşünemeyecek kadar düşüncesizler işte yeter istemiyorum diyorum bu sefer bana kırılıyor
1takmıyorum 2takmıyorum ama herkes anlaşmış gibi gelip kendi evladını övüyor sen bişey beceremiyorsun der gibi

o zaman onlar geldiğinde kapıyı sen aç müsait değilim kusura bakmayın ders çalışıyorum de bari boşuna yabani dememiş olurlar:52::52:

hemde annen karşı karşıya kalmamış olur

konunu okurken dedim ki yalnız değilmişim...

aynen canım benımde evde ders çalışmam lazım

bizede sureklı gelen gıden oluyor yanlarında oturmasam olmuyor otursam vaktımı çalıyorlar..muhabbetlerı benı acmıyor

tam derse oturuyorum annem hadı suraya gıdelım hadı buraya gıdelım yahu ders çalışıyorum ders...

biri tv sesını açar bırı pcden muzık acar ev tımarhaneye dönuyor bır sabır ıkı sabır en sonunda patladım yeter ya ben ders calışıyorum ne kımseyı görecek ne kımseyle ılgılenecek zamanım ılgım var dedım

evde ses ıstemıyorum dıye bır bağırmışım o oldu yanı sımdı cıt cıkarmıyorlar
haftada ıkı saat sadece kuzenıme ders verıyorum başka kımseyı görmuyorum neredeyse 3 4 aydır dısarı cıkmıyorum hem cıksam ne olacak para yok pul yok

erkek arkadaşım desen hala okuyor bu sene okulu bıtecekte askere gıdecekte atanacakta ohoo 30 yaşında belkı evlenebılırım

komşun ise resmen senı kıskanıyor o kadar açık ki bence boşver takma yabani diyen de desin sen onların gönlünühoş tutcam dıye vaktınden çaldırma kımseye zaten ınsan masanın başına oturana kadar kaç saatını harcıyor motıve olabılmek ıçın

yani diyeceğim o ki yalnız değilsin :31:

ahhh canım kaç kez vurdum bi bilsen ama bu sefer annemi kırıyorum
evde bi annem bi ben ne kadar güzel ders çalışabileceğim bir ortamken komşular sağolsun fırsat vermiyorlar
annemde çok pasif kalıyor gelmeyin diyemiyor
artık onlar geldi mi ben off püff diyorum yüzümü asıyorum böyle giderse de artık gelmeyin diyeceğim
anneme de diyorum ben istemiyorum diyeceğim artık diye annemde olur mu komşu komşunun külüne muhtaç muhabbetleri yapıyor :(

haklısınız...

bak tatlım benim annemde kızını öven tiplerden değildir hatta bazı ortamlarda kızlarını övenler çok ben de çok imreniyorumm
bazen teyzelerimin de anneminde başkalarının yanında çocuklarından yakındıklarını gördüm ve annemi uyardım bir daha yapmadı teyzelerimse hep aynı
kısacası annem başkalarının yanında çocuğunu övmez ya nazardan korkar ya da böyle şeyleri sevmediğini söyler
ama asla bizi ezdirmez biri bir laf edecek olsun ağzının payını verir annemden korkarlar annemin bu huyunu çok severim

ben şu an üin.2.sınıftayım üni.ye hazırlanırken annem komşuymuş akrabaymış falan eve fazla almadı hatta açık açık söylerdi çocukların sınavı var ben misafir kabul edemem diye ve kimse de buna alınmazdı ben hala finallerim olduğu zaman söylerim anne bu hafta sınavlarım var diye
senin annen de söylemeli onları kırmaktan korkmasın güzel bir dille söylerse kimse kırılmaz hem bunun için kırılacaklarsa da kırılsınlar...annene söyle komşularının da senin üzerine gelmelerini engellesinnn veeeeeeeeeeeeeeee şu elifffffff bir daha öyle saçma sapan şeyler söylerse komşularınızın yanında ona de ki elif sen ayrı olsan da dah evlisin hadi evli olmasan bile böyle bu bana baktı şu bana baktı gibi saçma sapan şeyler söylemek bir kadına ve hele ki sana hiç yakışmazz gerçekten hoş değill

benim de böyle bir teyzemin kzı var güya sevgilisi var ama ikide bir yok bu bana baktı bu bana bunu dedi gerçekten o ne yaa çocuklar mı bunlar kendilerini kanıtlayamamış insanlar böyle yaparak ilgi çekmeye çalışıyorlarrr

Son düzenleme:
bende senın gıbı kpss calısıorm cnm mısafır geldgındede bıraz oturup sohbet sonra odama gecıyorum yeter okadar gıdene kadar kuyruklarında dolanacak degılımya. o durumda annemde bısey demıo komsularda. zaten ben pek komsu sallayan bırı degılımdır. ıyı nıyetlı olnalar harıc tabi:32:

sizin komsularda gercekten alem ınsanlarmıs .
sokakta erkeklerın kızlarına bakması ,kısmetının bol oldugu kızının guzel oldugu anlamına mı gelıyormus:1::1::1:
gece gece gulecegım hıc yoktu :1:
cnm bunlara sen kafa takacagına bence bıraz eglen ,gercekten cok eglencelı ınsanlarmıs :1:
her turlu dalga gecebılırsın bunlarla :1:
sokakta erkeklerın kızına bakmasın kısmetının bol oldugunu ıfade edebıen zıhnıyetle anca eglenılır cnm .
sen bunlara hıc takma kafanı derslerıne odaklan .annene acık acık ıfade et,ders calısamadıgını .
annen anlamıyorsa senı,komsuların geldıgın de ımalı konusun .
''off ders calısıcaktım ben poff calısamıyorum kı gurultuden''seklınde ıma da bulunun .zaten bır sure sonra ayaklarını keserler sızden .

bak tatlım benim annemde kızını öven tiplerden değildir hatta bazı ortamlarda kızlarını övenler çok ben de çok imreniyorumm
bazen teyzelerimin de anneminde başkalarının yanında çocuklarından yakındıklarını gördüm ve annemi uyardım bir daha yapmadı teyzelerimse hep aynı
kısacası annem başkalarının yanında çocuğunu övmez ya nazardan korkar ya da böyle şeyleri sevmediğini söyler
ama asla bizi ezdirmez biri bir laf edecek olsun ağzının payını verir annemden korkarlar annemin bu huyunu çok severim

ben şu an üin.2.sınıftayım üni.ye hazırlanırken annem komşuymuş akrabaymış falan eve fazla almadı hatta açık açık söylerdi çocukların sınavı var ben misafir kabul edemem diye ve kimse de buna alınmazdı ben hala finallerim olduğu zaman söylerim anne bu hafta sınavlarım var diye
senin annen de söylemeli onları kırmaktan korkmasın güzel bir dille söylerse kimse kırılmaz hem bunun için kırılacaklarsa da kırılsınlar...annene söyle komşularının da senin üzerine gelmelerini engellesinnn veeeeeeeeeeeeeeee şu elifffffff bir daha öyle saçma sapan şeyler söylerse komşularınızın yanında ona de ki elif sen ayrı olsan da dah evlisin hadi evli olmasan bile böyle bu bana baktı şu bana baktı gibi saçma sapan şeyler söylemek bir kadına ve hele ki sana hiç yakışmazz gerçekten hoş değill

benim de böyle bir teyzemin kzı var güya sevgilisi var ama ikide bir yok bu bana baktı bu bana bunu dedi gerçekten o ne yaa çocuklar mı bunlar kendilerini kanıtlayamamış insanlar böyle yaparak ilgi çekmeye çalışıyorlarrr
kendini pazarlamayı çok seven tipler işte :29:
canım kendi seviyesini gösteriyor işte ama o kadar pişkinler ki ben hiç yakışmıyor desem kıskandı derler çekemiyor derler
annemde aslında ara ara söylüyor işte gürültüde ders çalışamıyor çıt çıksın istemiyor diye ama öyle direk yüzlerine gelmeyin diyemiyor onlarda açık açık söylemeden anlamıyor

sokakta erkeklerın kızlarına bakması ,kısmetının bol oldugu kızının guzel oldugu anlamına mı gelıyormus:1::1::1:
cnm bunlara sen kafa takacagına bence bıraz eglen ,gercekten cok eglencelı ınsanlarmıs :1:
sokakta erkeklerın kızına bakmasın kısmetının bol oldugunu ıfade edebıen zıhnıyetle anca eglenılır cnm .
sen bunlara hıc takma kafanı derslerıne odaklan .annene acık acık ıfade et,ders calısamadıgını .
''off ders calısıcaktım ben poff calısamıyorum kı gurultuden''seklınde ıma da bulunun .zaten bır sure sonra ayaklarını keserler sızden .

canım bi zaman sonra insan eğlenemiyor inan o kadar övüyorlar ki kendilerini sıkıntı basıyor insana gırtlaklarına yapışasım geliyor

kendilerini övmelerini geçtim bir de beni küçümsüyorlar seni beğenen isteyen yok mu diye :@

Özgüvenini kaybedeceğine insanlara anlayacağı dilden laf sok derim ben. Mesela komşu kızı Elif'e bu kadar bakan varmış madem "Ah canım ya sana da bakıyolar bakıyolar noluyo sanki evlendin gittin ama döndün geldin yine ananın evindesin" de. Hatta her ne kadar tasvip etmesem de "bak işte dul kaldın yeaa" falan diyebilirsin. Dozu sen ayarla. O da annesi de bir süreliğine susar.

Not: boşanmış kadınlara hiç bir garezim yok, hatta annem de boşanmış bir kadın. Sadece kötü insana kötülük yapmayı mantıklı buluyorum.

kendini pazarlamayı çok seven tipler işte :29:
canım kendi seviyesini gösteriyor işte ama o kadar pişkinler ki ben hiç yakışmıyor desem kıskandı derler çekemiyor derler
annemde aslında ara ara söylüyor işte gürültüde ders çalışamıyor çıt çıksın istemiyor diye ama öyle direk yüzlerine gelmeyin diyemiyor onlarda açık açık söylemeden anlamıyor

:7: annen söylemiyorsa sen söyle terbiyesiz insanlar sokakta kızına bakıyor yok kızım çok güzel de yok herkes ona bakıyor diye seviniyor
bizim annelerimiz olsa bizi paramparça eder :20: :18: böyle gelişmemiş cahil insanlara takma eğer evde babanın sözü geçiyorsa babana söyle o da annene söyler
annen de mecburen eve kimseyi alamaz baktın hiiiiiiç olmuyor sen açık açık söyle bacımm
hiçbir şey senin hayatını kurup meslek sahibi olmandan kıymetli değil hele ki o insanlara hiççç değmezzz
düşüncesizler gerçekten akıl etseler bu kız sınavlara hazırlanıyor zırt pırt gitmeyelim,moralini bozmayalım olumsuz etkilenir,hem önce iş sonra koca derler ama onlar senin iyiliğini istemiyor ki tatlım kabul etmeyin bu düşüncesizleri evinizee :50:

Back
X