sorun bu kızlar. yıllardır var. kendimden beklentilerim zaman zaman minimuma iniyor. yapamam edemem gibi konuşuyorum. kendisine güvenen insanlara çok özeniyorum.
ailemden yana sıkıntım yok ama çevremdekiler hep eziyor beni. yanlışlıkla bir şey yapcak olsam kıs kıs gülüyorlar bana ama aynı şeyi kendi yakınları yapınca ayy canın sağolsun şekerim diye bir kenaya atıyorlar
resmen insanlar karşısında bir ağırlığım yok farkında değiller ama beni üzüyorlar. takmamayı öğrendim zamanla ama olmuyor olmuyor ben insanım asosyal gibi yaşayamam ki...
giydiğim kıyafetle alay ederler bir kelimeyi yanlış söylerim alay ederler. bir şey derim onlara saçma gelirse gözümün içine baka baka dalga geçerler
cevap verebilirim hepsine aslında ama yoruldum bıktım çenemi açıp hadlerini bile bildiremiyorum.
sorun bu kızlar. yıllardır var. kendimden beklentilerim zaman zaman minimuma iniyor. yapamam edemem gibi konuşuyorum. kendisine güvenen insanlara çok özeniyorum.
ailemden yana sıkıntım yok ama çevremdekiler hep eziyor beni. yanlışlıkla bir şey yapcak olsam kıs kıs gülüyorlar bana ama aynı şeyi kendi yakınları yapınca ayy canın sağolsun şekerim diye bir kenaya atıyorlar
resmen insanlar karşısında bir ağırlığım yok farkında değiller ama beni üzüyorlar. takmamayı öğrendim zamanla ama olmuyor olmuyor ben insanım asosyal gibi yaşayamam ki...
giydiğim kıyafetle alay ederler bir kelimeyi yanlış söylerim alay ederler. bir şey derim onlara saçma gelirse gözümün içine baka baka dalga geçerler
cevap verebilirim hepsine aslında ama yoruldum bıktım çenemi açıp hadlerini bile bildiremiyorum.
merhaba yaşınız kaç acaba..
öncelikle kaç yaşındasın? belli yaş aralığında bu dediğin şeyler oluyor yaş ilerledikçe insanlar olgunlaşıp hatalara karşı daha az tepki gösteriyorlar. çünkü kendi hatalarınında olabileceğini kabulleniyorlar. bunun dışında özgüven eksikliği tek başına çoğu zaman yenebileceğin birşey olmayabilir. ama çok ciddi bir sorun da değildir. yani bir psikolog yardımıyla 2-3 seansta bile büyük yol kat edebilirsin. bir de utangaçlık ve özgüven eksikliği apayrı şeylerdir. kendinde öncelikle bunlardan hangisinin olduğunu saptaman gerekir. utangaçık kişiik özelliğidir özgüven eksikliği ise temeli yaşadığın bir yada bir kaç olaya dayanarak şu zamana kdar birikim yapmış problemlerinin sonucudur.
bence kendine karşı haksızlık ediyorsun böyle davrandıkça eğer birileri sana bulunduğun ortamda gülüyor alay ediyor vs. yapıyorsa ortamdan uzaklaşıp mutlu olduğun ortamlar tercih etmelisin...
ayrıca benim görüşüm önce bir insan kendi içinde mutluluğu yakalamalı sonra çevreye ve insanlara açılmalı kendini kabul ettirmeli diye düşünüyorum...
böyle insanlar hepizin cevresinde olmuştur bende hiç haz etmedim böyle ortamve insanlarda uzak durdum baktımki kendi başıma çok çok mutluyum.
hayatımda herşeyimi tek başıma hallettim kimseye ihtiyaç duymadım tabiki eşim dostum arkadaşım var ama en iyi arkadaşım kendimdim..
örnek veriyorum sadece ailenin yanında mutluysan onlarla geçir vaktinin çoğunu..
hayatının en haraketli ve kendini göstermeyi isteme dönemindesin fakat inan bana insanlar çok değişti ve kimseye kabul görmek içinde kendi zorlama..
kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yap biraz içine dönmek insanları çokta ciddiye almamak lazım sadece kendinden gider..ben 30 yaşındayım ve yaşından büyük badireler atlatmış biri olarak söylüyorum..inşallah sana yardımcı olabilmişimdir..
yazdıklarınız benim için çok anlamlı inanın zorunluluktan aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyorum şu an. ama her fırsatta uzaklaşıyorum.
kendimden gidiyor zaten dediğiniz gibi onlar bir kere bile biz bu kızı üzüyoruz diye düşünmezler. benim ise uykularım kaçıyor.
dediğiniz gibi içe dönmek en iyisi. kendime eziyet ediyorum çünkü. kafa yapısıyla alakalı işte uyuşmuyoruz sanırım ama yıllardır böyle olunca...
o zaman şöyle diyebilirim. kimseyi mükemmel görme. herkesin eksisi ve artısı olur. senin olduğu gibi onlarında aynı şekilde. çevrendeki insanlara bak. senden daha değerli olmaları için tek bir neden bulabiliyormusun? onlardaki hatalara odaklan? örneğin çevrendeki herkes mi çok zeki? herkes güzel resim çizebiliyor mu? yada herkes süper bir aşçı mı? kendini olduğun gibi kabullenmen gerekir. eksikliklerin olabilir ama emin ol onlarda olmayan şeylere de sen sahipsin. kendine bir liste çıkart ve gerçekten başarıı olduğun şeyleri yaz. bunlar ok büyük şeyler olmak zorunda değil. çok güzel ellerin varsa onu yaz mesela. çok iyi şiir yazıyorsan onu ekle. ve her maddenin yanına birde güler yüz çiz. onu sürekli görebileceğin bir yere as ve ara ara bakıp gülümse =) eğer kafana takmaya devam edersen de bir uzmanla görüşebilirsin sana yardımı dokunacağına inanıyorum =)
illiaki karşına seni anlayan hoşladığın anlaştığın insanlar çıkacaktır.mümkün olduğunca uzak dur hoşlandığın seni mutlu eden şeylerle meşkul ol en çokta kendinle barış lütfen..giyimden yemene içmene kadar herşeyini özenerek severek yap hayata farklı bakacaksın sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?