Özel Diyetisyenden...

compass_rose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
409
0
96
40
Ankara
ben diyetisyen kontrolünde diyet yapıyorum.
Ve bunları sizinle paylaşmak istyorum.
2,5 ayda 8 kilo verdim
Ve tahlil sonuçlarında bunun %95inin yağ olduğu kanıtlandı.

SABAH:
3 dilim tam buğday ekmeği
100 gr az yağlı peynir
1-2 zeytin
1 çorba kaşığı üzüm pekmezi
istediğiniz kadar domates,salatalık

ARA ÖĞÜN
1 adet orta boy meyva

ÖĞLE
3 adet köfte ya da 100-150 gr tavuk ya da 5 yemek kaşığı etli sebze yemeği
2 dilim tam buğday ekmeği
1 kase çorba(mercimek/ezogelin/sebze)
1 kase yoğurt
Sınırsız salata

ARA ÖĞÜN
5 yemek kaşığı müsli
1 bardak süt ya da yoğurt

AKŞAM
5 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği (halis zeytinyağıyla yapılmış)
2 dilim ekmek
(1 kase çorba içilebilir ama çorba içtğinizde 1 dilim ekmeği kesiyorsunuz)
1 kase yoğurt
Sınırsız salata

ARA ÖĞÜN
1 adet orta boy meyva

NOTLAR:
Haftada bir gün 1 kase yoğurt yerine 1 kase light dondurma yenebilir.
Eğer şekersiz çay içiyorsanız sınırsız çay içebilirsiniz.
Ama kara çay yerine demleme bitki çaylarını tercih ederseniz daha iyi olur özellikle de demleme yeşil çay.
Eğer şekerli çay içiyorsanız sabah yenilen pekmezi yemeyeceksiniz.
Sabahları erken kalkmaya özen gösterin böylece vücut daha erken çalışmaya başlar ve daha çok kalori yakarsınız.
8 saatten fazla uyumamaya çalışın.
Tabi bunların yanında spor yapmayı ihmal etmeyin. Öyle çok ağır hareketler yapmanıza gerek yok yarım saatlik yürüyüş yeterlidir.

Herkese kolay gelsin :wink:

arkadaşlar ben bu diyeti yaptıktan sonra uzun süre kilo almadım ama daha sonra aldım tekrar ben zor bir okulda okuyordum ve bu sene bitti ve okul hayatım boyunca toplam 30 kilo aldım söylemesi çok zor ama evet tam 30 kilo aldım. Ama bu rejimi yaptıktan sonra almadım bu 30 kiloyu. 4 sene de aldım yavaş yavaş aldım ve yavaş yavaş vermem gerekiyor. şimdi tekrar bu rejimi yapmaya başladım ve 2 haftada 4 kilo verdim aslında bu diyetle ayda 3 kilo vermek gerekiyor diyetisyenimin söylediği ama daha fazla spor yapıyorum evet yorgunluk oluyor bu bana ama şu anda yapmam gereken başka hiç bir şey yok :)
Bir arkadaş her gün aynı şeyleri mi yiyorsun demiş. Sadece sabah kahvaltısı aynı onun haricindekileri değiştirebiliyorsun mesela öğlen protein yemen gerekiyor bu protein ne olabilir tavuk, et, balık ve bu üçlüyle her gün farklı bir ızgara çeşidi ya da salata yiyebilirsin. Akşamları da zeytinyağlı sebze yemeği bunda da her akşam farklı bir sebzeyle yapabilirsin yemeği.
Bir de ekmek konusunda evet haklısınız çok fazla ekmek var isterseniz bunları 1'e düşürebilirsiniz ben genelde 1 tane yiyodum çünkü zaten normalde de 2 dilim ekmek yemem. Ama diyetisyenimin dediğine göre ekmek daha tok kalkmamı sağlıyormuş masadan.
Başka sorularınız olursa lütfen çekinmeden sorunuz yanıtlarım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…