Özel günlerden nefret ediyorum...

dertsiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2010
2.457
309
198
arkadaşlar evlendikten sonra özel günlerden nefret eder hale geldim. ben eşimin ailesini doğumgünü, bayram, evlilik yıldönümleri, kandiller, kadınlar günü hatta (kayınvalidem hemşire) tıp bayramında bile ararım. ama eşim zahmet edipte aramaz ben yanındaysam hadi arayalım dersem ancak o zaman arar. ikimizinde aileleri farklı şehirdeler. gitme gibi bir imkanımız yok zaten ama en azından eşimin bir telefon etmesini isterdim. kendi ailesini ise arıyor. evlendikten sonra ilk bayramımızda bile aramadı eşim. bayram bittikten sonra annem aradı eşimi "oğlum 4 gün boyunca telefon bekledik" dedi. eşim donup kalmıştı telde. o zamandan beri de annem eşime bişey demez. özel gün geçince annem "kızım yine aramadı, çok üzüldük der" ben ne diyeceğimi şaşırırım. utanırım bişey diyemem.

dün eşim sabah erkenden işe gitti öğleden sonra geldi. bende kayınvalidemi aramadım. eşimle birlikte ararsak daha sonrasında hadi annemleri de arayalım diyecektim. eşim eve geldi tekrar dışarıya çıkması gerekiyordu. eşim gidince ben de kayınvalidemi aradım. kayınbabam "telefon bekledi siz aramayıncada pazara gitti" dedi. eşimi sordu işi vardı sabah erkenden çıktı dedim. bende o gelene kadar temizlik yaptım dedim. kapattık telefonu sonra kendi annemi aradım. akşam 5 gibi geldi eşim kayınvalidemi aradı. eşimle konuşurken hiçbişey yok. daha sonra ben aldım teli. bana soğuk soğuk konuşuyor. nasılsın bile demedi. bende noluyor anne bu ses tonu ne, hayırdır bişey mi oldu dedim. x le konuşurken bişey yok ben alınca teli noldu dedim. eşimin işi çıkmış gitmiş ben niye erken aramamışım. sinir oldum cinlerim tepeme çıktı. ben pazara gidince beni arıyorsun diyor. sizde anne olunda sizede aynısını yapsınlar diyor anneler günü gece 11.59 a kadar ,gün bitti de aramadık mı dedim. baktı iyice sinirlendim sustu sonra. yok canım çocuklarım gurbette diye duygulandım da bilmem ne demeye başladı. kapattık telefonu. eşim hiçbir şey sormuyor. kayınvalidem geç aramışım diye sitem ederken eşim annemi hiç aramadı bile. annem ne yapsın eşimi öldürsün o zaman. eşimin yüzünden ben mahçup oluyorum. bugün hiç konuşmadık annemle. konuştuğumuzda yine üzüldüğünü söyleyecek biliyorum. bu arada aileler konuşmuyor. kayınvalidemler beni istemediler. bir sürü tartışma yaşandı. ama ne annem ne de babam eşime bu konuda tek kelime bişey söylemediler. offf içimi döktüm, dünden beri patlayacaktım.

Keske uzulmese ailen. Senin icin zordur muhakkak.
Zoraki olmazki boyle seyler.
Sen severek mi ariyorsun esinin ailesini?
cok rahatsiz durumlar bunlar.
Isteyerek aramayinca insan bir yerde patliyor.

Neden eşine söylemiyorsun bu durumu?

Adamın aklına gelmiyordur belki, belki de içinden gelmiyordur (içinizi bilmiyorum tabi ki). Açık açık söyle. Benim eşimin de aklına gelmez mesela, kötü niyeti olduğu için değil de bilmez, düşünmez. Ben alırım telefonu elime tek tek ararım hatta dün önce onun ailesini aradık sonra teelfonu yerine koyuyodu ben de "aaa keser gibi hep bana hep bana değil testere gibi bi sana bi bana" dedim güldü.

Siz de tatlı dille kırıldığınızı belirtin. Duyarsız kalmayacaktır.

eşinizin ailenizi aramaması hele hele mubarek bayramda bıle aramaması çok ağır bı mevzu.
herkes kaldıramaz.
siz onun aileısnı arıyorsunuz ama o aramıyor.
annenızde takmasın o kadar siz görüşün yeter.
onun ailesıylede mesafenizi korumanız yeterli..

eşimin ailesiyle çok tartışmalarımız oldu ama ben kinci bir insan eşimin ailesini aramak zorunda olduğum için aramıyorum. içimden geliyor.

eşim evlenmeden önce böyle değildi. arardı konuşurdu. daha önce kaç kez konuştuk bu konuyu. ben söylediğimde inat yapıyor bu kez hiç aramıyor. izinlerde bile öyle benim memleketime ne zaman gidicez desem tamam hiç gitmicez aynı soruyu sordun çünkü diyor. 2009 aralıktan beri benim memleketime birlikte gitmedik. işi inatlığa bağlıyor kendine pay çıkarıyor.

annem aradı şimdi. morali bozuk değildi. siz kutladınız ya boşver zorla güzellik olmaz diyor.

Ben seni çok ama çok iyi anlıyorum.
Hatta bir bayram isyan ettim.Her bayramım stresle geçiyor,yeter bayramsa benim de bayramım.Ağız tadıyla mutlu bir bayram yaşayamadım dedim.
Biz ailelerimizle aynı şehirdeyiz.Her bayramda ve özel günde,gerginlik daha plan yaparken başlar.Önce kime gidilecek,kaçta gidilecek derken eşim son anda programı alt üst eder,tartışma çıkarıp gelmediği olur.Ben eften püften bahaneler yaratmak zorunda kalırım.Bütün sitemleri dinleyen ben olurum.Daha giderken ne diyeceğim,nasıl mazur gösteririm diye kendimi yerim.

canım senin işin benden daha zor yüzyüze geliyorsunuz çünkü. Allah sabır versin canım sana da.

bence annenle konuş anne yapısı öyle, her sene aynı problemi yaşamayalım sen ondan tel bekleme de, anlayışlı bi insansa takmayacaktır

kaynanın yaptığı tam bi şımarıklık, geç aramışmışın, seneye gece 4 de ara, ya da hiç arama

annenin kaprisi, kaynananın kaprisi, eşinin kaprisi...

kimseyi mutlu edemezsin, o yüzden hiiiiç yorma kendini o mutlu olsun bu üzülmesin diye, yıpranan sen olursun

bende sevmem telefonla konuşmayı birazcık çekingen yapım var telde konuşmayı pek sevmem ve işim santrallik olmasına rağmen:) dün nişanlım dedi aradınmı diye telefonu çevirdi konuş dedi konuştum o benden farklıdır bütün akrabalarını arar benimde aramamı bekler ama herkes bir olamazki ben ne konuşayım halasıyla amcasıyla eşinde öyledir belki diye düşündüm öyleyse bizide öyle kabul edin

bu erkekler kopruyu gecınce bencilleşiyolar neyazık ki siz taşın kökünden mi çıktınız canım sizinde bir aileniz var bazı şeyler karşılıklıdır vallahi ben inat yapıyorum o aramazsa bende aramam kayınvalıdemler ustumde oturuyolar zaten o bızımkılere gıtmezse bende gıtmem sen gıttın mı kı ben gıdeyım derım ınat ederım benımde bı ailem var canım hıç kusura bakmasın kayınvalıdemler ustte oturuyoda samımı degılız cogu zaman ayda yılda bı gorurum

Canım yapılacak şey basit. Sen de onun ailesiyle görüşmeyeceksin.
Sonunda seni anlayacak.
Ayıptır. Senin haturun için en azından bir bayramda araması gerekir.

Çok iyi anlıyorum seni bende aynı durumdan muzdaribim.
benim annemi hep ben ararım. ha eşimle de gideriz ama kendi annesine gelince hep bana aratır.
oraya gidince dünyalar onun olur bir maymun olmadığı kalır.

bizde sizin gibi ailelerden ayrı şehirlerde yaşıyoruz..beraber arıyoruz annelerimizi..ama eşim aramıycak olursa bende onun ailesini aramam bunu adı gibi iyi bilir..huzursuzluk olmasın diye belki isteyerek belki istemeyerekde olsa aıryoruz birbririmizin ailesini..evlilik zor zanaat..bencil insanlar evliliği kaldıramıyo,yuvalarıda etrafındakilerde huzursuz oluyo malesef..

Eşinizin sizin ailenizi aramaması, gerekli nezaketi (en azından sizin hatırınız için) göstermemesi tasvip edilebilir bir davranış değil. Siz arayıp, telefonu eline verseniz de konuşmaz mı 1-2 satır?

Benim eşim de mesela kendiliğinden aramaz asla. Ne benim ailemi ne kendi ailesini. Ben ararım, konuşurum. Ona veririm telefonu, 2 cümle de o söyler, kapatırız.

Gel gelelim, eşinizin sizin ailenizi aramaması ile k.validenizin sitemini ayrı tutun bence. Kendi iyiliğiniz için, çok fazla sinirlenmemeniz adına.

K.validenizin "geç aradınız" diye sitemini ben anne olarak haklı buluyorum. Sitemini demeyelim hadi, ama üzülmesini haklı görüyorum. Anneler gününde uyandığım andan itibaren aklıma çocuklarımın araması gelirdi eminim ve akşam 5'e kadar epeyce moralim bozulmuş olurdu. "11:59'a kadar süresi var bu işin" gibi bir cevap beni daha da çok incitirdi. Sizi incitmek değil amacım, eleştirmek hiç değil. Ama inanın bu cevap bir anneyi incitebilir.

Ama tepkisini vereceği insanı yanlış seçmiş, kendi doğurup büyüttüğü evladına sitem etmeliydi. Size değil. O konuda çok haklısınız.

Eşinizin ailesi sizi istememiş.
Aileler konuşmuyor.
Eşiniz sizin ailenizi aramıyor.
Siz neden kadınlar gününe kadar kutluyorsunuz sorması ayıp?

Kendinizi suçlu mu hissediyorsunuz?
Eşiniz mi çok baskıcı?

yorumunuz için teşekkür ederim. kayınvalidemin 2 tane oğlu var. ikiside yanında değil. ikisinden önce yine ben aradım. bizim kayınvalidemle sorunumuz sadece bu olmadığı için bende kendimce kızmakta haklı olduğumu düşünüyorum. eşimle konuşurken gayet normal konuşuyor, ama ben alınca bana sitem ediyor. ben böyle cevap veren bir insan değilim. nasıl olduysa bende karşılık verdim. çalışan biriyim ve eşim kendisi evdeyken temizlik yapmamı istemiyor. o gelene kadar bende işimi bitireyim diye düşünmüştüm. hemde konunun başında da söyledim birlikte ararsak benim annemde aranacaktı.

kendimi suçlu hissetmiyorum canım. suçlu hissedecek bişey yapmadım ki...
kayınvalidemin ikna gücü çok fazla. eşimi istediği şeye inandırıyor. ben ilk zamanlar aramak zorunda olduğum için arıyordum. kaynım üniversitede okuyor. o memlekete gelip tekrar okula geri döndüğünde ben Allah kavuştursun diye aramamışım diye kıyamet koptu. duymadığım şey kalmadı. eşimle boşanma derecesine geldik. ama şu an ben olanları unuttum. kinci bir insan değilim demiştim zaten. şimdi içimden gelerek arıyorum. eşimde illaki arayacaksın demiyor.

Hmm yukarıdaki sebep; kaynana baskısı da var. Açıkça illa ara demeleri gerekmez zaten.

Benim eşim annemi babamı arar da öyle teyze dayı anane falan bilmez onlardan telefonda bile uzak durur.İster bayram olsun ister düğün ister başka bişey..

Ben buna bile sinir olurken annemi babamı bayramda aramasaydı çıldırırım sanırım.

Sen de tıp bayramı ıvır zıvır günü aramayıver canım yaa o kadar da değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…