Özel günlerden nefret ediyorum...

annemle konuştuk zaten. annem "babanda bende alıştık artık, nasıl istiyorsa öyle davransın, kendi değerini düşürmekten başka bişey yapmıyor" dedi.

Son düzenleme:
annemle konuştuk zaten. annem "babanda bende alıştık artık, nasıl istiyorsa öyle davransın, kendi değerini düşürmekten başka bişey yapmıyor" dedi.

valla öyle, haklı insanlar, nedir ki yani, iki cümle, nasılsınız, anneler gününüz kutlu olsun, dilimi aşınır

yok kadınlar günü yok tıp bayramı..sizde fazla yüz vermişsiniz... o sizin annenizi anneler gününde bile aramazken isterse başhekim olsun tıp bayramı kutlamak nedir.. çekin canım biraz kendinizi....

zaten anneler günü falan çok anlamsız ve saçma bence ama tabii büyüklere bunu anlatamazsın, kemikleşmiş bi kere, bende hem annemin hem kaynanamın anneler günü isteksiz kutluyorum ama küsmesinler kırılmasınlar diye... yoksa analar günü diye yanıp tutuştuğumdan değil, kendi çocuğumada nu eziyeti yapmayı düşünmüyorum ilerde

canım eşim sessiz sakin biri olsa huyu böyle der geçerim. ama ilçede önemli bir konumu var ve herkesle haşır neşir. pazarcı, doktor, çiftçi herkesle konuşupta, ailemi aramaması beni üzüyor işte.

Amannn arkadaşımm boşverrr aramasınn zorla yaptırırsan sana eziyet eder birgün aklı başına gelir eminmki:) bunu dert bile etmee canım yaa tabiki istersinn ailenle eşinin diyoloğu iyi olsun ama insanın içinden gelecek yapısında yok demekki kusura bakma da canım eşinn tam bir odunmuşş belki de anası dolduruyodur tipik kaynana işte ne yapcann herşeye takılma canım daha önünde uzun yıllar varr :)

2 gündür çok sinirliydim. ama annemle konuştuktan sonra rahatladım. annemin tansiyonu,şekeri ve kalbi var. arasa nolur aramasa nolur ama neden böyle saçma bir konu yüzünden üzülsün ki annem. bende anneme kıyamıyorum.

Benim eşim 2 erkek kardeş, babaları ortak.
Bir kardeş babalar gününde sabah kahvaltıya gider babasına, sarılır öper, hediyesini verir.
Diğer kardeş, yani benim eşim, ben "arayalım" demesem aramaz bile babalar gününde. Kaldı ki hediye alması falan imkansız zaten.
Şimdi ben mi kabahatliyim bunda, yoo.. Ben yetiştirmedim bu insanı neticede, sitem edecekse kendi oğluna sitem edecek.. Ben onların aile ilişkilerini düzenlemek, iyileştirmek için evlenmedim ki eşimle.
Yani ben, sizin geç aramanıza hiç kusur bulmuyorum arkadaşım. Aramanız bile yeterince ince bir davranış. Sadece annesinin sitemini mazur görebiliyorum. Fakat o çocuğu o yetiştirdi, her anneler gününde sabah gözünü açtığı an annesine koşup sarıldı da, sizinle evlenince mi bu huyunu değiştirdi. Size sitem etmeye hiç hakkı yok kesinlikle.

Eşin sana kendi ailesini araman konusunda baskı yapmıyorsa, bu tamamen senin fikrinse sende arama. Annenede güzelce anlat annecim ailesi böyle yetiştirmiş, kendi ailesinide aramıyor de.. Annende seni niye üzüyor ki? Eşinin ailesini özel günlerinde arama kayınvaliden bri şey dediğinde neden aramadığının açıklamasını eşinin yapmasını iste geç ne diye bu kadar kasıyorsun kuzum sen... Rahat ol biraz...

Kasmayın kendinizi insanlar ne der diye kendi kendinizi yemeyin eşinize de senin gelmek istemediğini söyleyeceğim diyin o utansın :) Ben öyle yapıyordum gitmek istemediğinde, aslında suç biz kadınlarda, erkekler rahat çünkü biz kadınlar kendimizi yiyoruz o üzülüecek bu üzülecek ayıp olacak diye, halbuki açıkça gelmek istemedi sevmiyormuş aile toplantılarını diyin ve dediğinizide eşinize söyleyin aynı şekilde ailesine gitmeyin, o zaman anlayacaktır...

Esınız aılenızı aramıyorsa, sızde onun aılesını aramayın.
Aılesı sıze bır laf ettımı de, olagan bır durummus gıbı yanıt verın.
Oglunuzda benım aılemı aramıyor, ama benım aılem sorun etmıyor dıyın.

Bır ara esımın aılesı ıle fena bozusmustuk. Hos hala etkısı devam edıyor ya.

O vakıtler bır kandılde, kayınvalıdemı aradım, kutladım, kayınpederımı telefona ıstemeden selam soyledım.
Sonrakı gunlerde baktım kayınpeder pek bır soguk.
Kayınvalıdeme nedenını sordum.
Neymıs, ben neden telefona ıstememısım onu!
Dedım, oglunuz bayramda babamı gormedı (aılemdeydık, ama babam dısardaydı, beklemeden donmustuk)
Ardından bır telefonda acmadı, benım babam da küssün o zaman oglunuza!
Sustu, bırsey dıyemedı.
Sımdı; esım babamı ozel gunler dısında da arar.
Ben ıse ozel gunler dısında kayınpederımı aramam.
Yavas yavas kayınvalıdemı de alıstırmaya calısıyorum, sadece ozel gunlerde aranmaya.

Ve boyle cok daha mutluyum

Eğer bir kez daha bu tarz konularda sitem etme olursa bence sizde eşinizin, sizin ailenizi aramadığını.
Annenizin de üzüldüğünü her defasında belirrtiğini ama eşinize farklı davranmadığını söyleyin.
Çünkü fedakarlıktan anlamıyor kayınvalideler... Taviz tavizi doğururr, biz yaptık yanıldık, siz yapmayın derim ben ....

sanırım o tavizi ben çoktan verdim. kaynımın bir an önce evlenmesi için dua ediyorum. Allahım onlara öyle bir gelin versin ki... beni mumla arasınlar.

doğudayken eşimle 2 ay ayrı kaldık. arayıp sormadılar. ben de hiç aramadım.eşim görevden döner dönmez eşimi doldurmuşlardı. onların sayesinde eşimle birbirimize girmiştik boşanma derecesine gelmiştik.

canım sende abartmıssın her seyde aramıssın tıp bayramında bıle sen bence bıraz tepkını goster sende arama dıyecem ama belkı daha kotu olabılır esın daha frklı tepkı koyabılır aman kadınlar ne kadar dertlı yazık bıze

canım belki düşünemiyordur

takma ya en güzeli aslında sen de onun ailesini aramıycan nasıl oluyomuş görsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…