Özel hastanede doğum yapan anne

Al benden de o kadar

Bir de sezeryanda cok aci cekiliyor, toparlanmak zor oluyor diyorlar ya, sanki bebek olunce daha az aci cekip daha kolay toparlanacaksin...
Eskidenmis o normal dogumla catir catir dogurmak, cunku o kadinlar butun gun tarlada calisir, en basiti saatlerce comelerek camasir bulasik yikarmis, simdi hangimiz bu sekilde yasiyoruz? Dolayisiyla cati dar, en iyi ihtimalle bolca epizyo kesisi, en kotu ihtimalle kanalda sıkıştığı icin kaybedilen/bir omur sakat kalan bebekler. Son 10 yildir duydugum normal dogum oykulerinin yarisi korkku filmi tadinda, 1 hafta aci cekmemek icin deger mi?

Yani ben anlamıyorum bu insanları. Ne kadar zor olabilir ki gereğini yapmak?
Bazılarının kalbi taşlaşmış, insan hayati olarak bakmıyorlar bu olaylara bu çok aşikar. Onlara göre önemsiz basit şeyler yani.
Umursamıyorlar.
Canım sıkıldı okuyunca. Umarım iyileşir bebek,annesi de atlatır unutur yaşadıklarını zira çok zor şeyler yaşamışlar.

Ben 2 hafta kala gitmistım kabul ederler nuray hanımını tavsiye ederim elı çok hafif hastanede cok temiz ama doktorum cok iyi. Arka arkaya sezeryan olmama ragmen aci cekmedim dúşünun
yaa sizinle rastlaşmam çok iyi oldu.. Teşekkür ederim gerçekten randevu alıp haftaya mutlaka nuray hanımla görüşücem.

Normal dogum için bu kadar direten doktorlari da anneleri de anlamiyoruum. Eger nisan gelir gelmez sezeryanla doguma alinsa bunların hicbiri yasanmayacakti. Degdi mi simdi?
Ilk dogumumda kontrolüne gittigim hastanenin aciline gittim kalp hastasiym kalp çarpıntim olmustu meger dogum sancilarim başlamis kalbimi tetiklemis kasılmalar ebeye ben sezeryan olucam doktorum biliyor normal yapamam ikınmam yasak diyorum hayir sen normal dogum yapıcaksın kontroldesin sancin sıklaşınca dogumhaneye gidiceksin dedi bana :işsiz:kafayi yemisler normal diye

yaa sizinle rastlaşmam çok iyi oldu.. Teşekkür ederim gerçekten randevu alıp haftaya mutlaka nuray hanımla görüşücem.
Randevu bulamazsan en geç 7de hastahanede ol sıra alın ben 2kez gttim 2kez de randevu alamadm sıraya girip aldım hem sabahtan çok daha iyi bakiyo bide yapilan 3lu taramayi ayrintili ultrason sonuclarini da götur soruyor cunku memnun kalcaksın emin ol.allah kucagına almayı nasip etsin insallah

Hiç hamilelik geçirmedim ama yorumlara bakarak şu sonuca varıyorum. Ya paraya kıyıp en özel hastaneye gideceksin ya da devlet hastanesine güveneceksin. Şahsen devletteki çalışanların daha deneyimli olduğunu düşünüyorum ama insan hamilelikte özel ilgi alaka da bekliyordur mutlaka..
Bir tanıdığım çok iyi bir hastanede çok ünlü bir doktorla normal Doğum yaptı, bebek beyin kanaması geçirdi. Bir başkası en iyi devlet hastanesinde normal Doğum yaptı, bebeğin kolu zedelendi.
Onlara da güven olmuyor. Allah herkesin işini rast getirsin. Kuzulara bir şey olmasın.

Ben yurtdisindayim.
Yeterli acilma yoksa hastaneye giris yapilmiyor.
3. De ancak aldilar beni agir sanciyla 2 kere gittim geldim yolu. 1.5 cm diye almadilar.
Boylece suni vereyim yapsin gitsin durumu olmuyor. Sancilar 3 dk ya dusmeden gelme diyorlar.
Suni sanci gerekmedikce vermiyorlar. Epidural varsa nst takili olur kalp atisi izlenir. Asla elle asagiya cekme itme falan yapilmaz. Ozel aletlerle Vakum makas vs ancak.
Ama sorun yoksa 3 gun bile bekletirler sezeryana almadan once.
Turkiyede ise ilk sancida kostura kostura gidiyor insanlar yatis yapiliyor hemen suni dayaniyor. Bebek ciksin diye ustune ebe oturanlar mi istersin.
Normal dogum sureci bu kadar anormal olabilir. Mudahale ustune mudahale. Bebege hic sans vermiyorlar. Sonra normal dogum karsitligi hede hodo. Zaten normal dogum yaptirmiyorlar ki.

Anneye ve bebege cok uzuldum.:KK43: normal dogum icin can vermeye gonullu bir yakinim vardi. Doktor diyorki seninde bebeginde hayati tehlikede hemen sezeryana alalim kadin yirtiniyor normal dogum normal dogum ben kesinlikle ilk anlara sahit olmsk istiyorum diyip durmus. Bebegin son anina sahit olacakti az daha haberi yok.

Bir de sezeryanda cok aci cekiliyor, toparlanmak zor oluyor diyorlar ya, sanki bebek olunce daha az aci cekip daha kolay toparlanacaksin...
Eskidenmis o normal dogumla catir catir dogurmak, cunku o kadinlar butun gun tarlada calisir, en basiti saatlerce comelerek camasir bulasik yikarmis, simdi hangimiz bu sekilde yasiyoruz? Dolayisiyla cati dar, en iyi ihtimalle bolca epizyo kesisi, en kotu ihtimalle kanalda sıkıştığı icin kaybedilen/bir omur sakat kalan bebekler. Son 10 yildir duydugum normal dogum oykulerinin yarisi korkku filmi tadinda, 1 hafta aci cekmemek icin deger mi?
+10000
Daha iyi şekilde anlatılamazdı. Kendi doktorum da bana buna benzer açıklamalar yapmıştı. Artık gerçek anlamda "çatır çatır normal doğum" sayısı çok aza indi.

Ilk dogumumda kontrolüne gittigim hastanenin aciline gittim kalp hastasiym kalp çarpıntim olmustu meger dogum sancilarim başlamis kalbimi tetiklemis kasılmalar ebeye ben sezeryan olucam doktorum biliyor normal yapamam ikınmam yasak diyorum hayir sen normal dogum yapıcaksın kontroldesin sancin sıklaşınca dogumhaneye gidiceksin dedi bana :işsiz:kafayi yemisler normal diye

çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız, benzer bir durumda arkadaşımın ablası bebeğini kaybetti, kadın bas bas bağırmış çatı muayenesi olumsuz, ilk bebeğim sezeryan diye, dinlememişler, bebek kanala sıkışıp nefessiz kaldı...

Back
X