Özel hastanede doğum yapan anne

Doğumumu devlet hastanesinde yapmis birisi olarak kesinlike tavsiye ederim. Birdefa yeni dogan bölümü olmali ki acil durumda müdehale edilmeli.

3 doğumun 3 ünde de verildi bana normal seyrinde devam etse doğum daha iyi aslında ama devlet hastanelerinde bı an önce doğursun gitsin diyorlar işlerine gelmiyor

Yada ona göre ayarlıyor kar ki sonraki vardiya ya kalsın diye

Gece uykusu uyuyamadigi için sanciyi fazla veren mi ararsij uykudan kalkıp yüzünü yıkayıp makas atan mi ararsın devlet böyle maalesef bizim buradaki

Ama ozellere sasiyorum daha temkinli tedbirli olmalılar aslında hepsi olmalı sonuçta ellerindeki bi makina buzdolabı değil CAN !!!!
Allah merhamet vicdan versin , ablam istanbulda ilk cocuguna sanci secerken ebenin ne bagiriyosun yaparken bana mi sordun ? Dedigini duyunca delirmistim , ilk dogumumda günüm doldugu gün suyum azaldigi icin hastaneye yolladi doktorum ,baktilar yarin sabah gel suni sanci vericez dediler o gece 12 de sancilarim basladi kendiliginden ertesi gün 15 de dogurabildim hicbir sekilde müdahele etmediler ebem o kadar iyiydiki resmen o aciyi benimle birlikte cektigini hissettim.Rabbim insan gibi insanlari cikartsin karsimiza gerisi hikaye

Ben haberi okudum içim cız etti. Allah o anne babaya güç versin. Mahkemeler mahkeme olsa hukuk guguk olmasa o hastane kapatılmalı. O doktorların lisansları elinden alınmalı. Ancak bunların olmayacağı ortada. Ozellikle cocuk doktoru lisansını kaybedebilecegini bilse o gece öyle davranabilir miydi?

Benzer her haberi gördüğümde aklıma nevbahar geliyor benim de...
Sağlıklı doğmuş; hastanede kafatası kırığı oluşmuş, ailenin iddiası düşürmeye bağlı olduğu yönünde.
Büyük bir hastane olduğu için çekilen avukatlar, verilen raporlar, birbirini tanıyan doktorlar... iddialar çok can yakıcı.
Ekşide de ailenin hikayesini anlatmıştı bir üye.
bir yandan kızları için bir yandan adalet için mücadele ederken bu işin en çirkin yüzüyle de karşılaşmışlar. Gerçekten çok acı...

Ben özel ya da devlet farkı sebebiyle olduğunu düşünmüyorum. Başlık biraz yanıltıcı ve gebeler için korkutucu olmuş bence.

Kızıma gebeyken yaklaşık 37 haftalıkken nolur nolmaz devlet hastanesinde de bir kaydim olsun diyerek gittik devlete. Doktorun yanina girer girmez ilk soru "niye şimdi geldin" oldu. Ve homurdanmaya devam etti "zaten hepiniz kontrolleri özelde yapıp doğuma bize geliyorsunuz" dedi. Bir hışımla ve azıcık jelle bastıra bastıra ultrasona aldı beni. Bebegin basinin cok büyük bacaklarının ise çok kısa olduğunu söyledi. Yıkıldım o an. "Sana söylemediler mi daha önce" dedi büyük bir zevkle. Ne yapılacağını sorduğumda ise yapacak bir şey yok artık doğuracaksın, büyük şehir hastanelerine gidip ameliyat ettirirsin dedi. Burada tekrar yıkıldım. Beni ultrasonla ilgilenen başka birine gönderdi. Adam bir sorun olmadığını belirtip tekrar doktora gönderdi. Doktor kesinlikle sorun var diyerek nstye yolladı. Ilk kez girdim ve yarim saatin sonunda sonuç bebeğin kalp atışlarının çok düşük olduğu bebekte başka sorunlar da olduğu yönündeydi. Neden sonra akıllarına karnımın ac olup olmadığını sormak geldi. Açıkçası tok karna gidilmesi gerektiğini bilmiyordum. Üstelik tok geldiğim halde 5 saat hastanede kalmış olmam sebebiyle zaten açlık ve üzüntüden bayılmak üzereydim. Oradan artık mesai bittiği için nöbetçi doktora gönderdiler. Tekrar nst ve ultrasona bakıldı. Şükür bir sorun olmadığı görüldü. O günü ve o doktoru hiç unutamıyorum. Hayatım boyunca o günkü gibi ağladığımı ve üzüldüğümü hatırlamıyorum. Bir daha da devlet hastanesine adım atamadım. Bu doğumumu da yine özelde ve aynı hastanede yapmayı düşünüyorum.

Doktorlar çok acımasızca davranıyor.O an senin piskolojini düşünmüyorlar. Bebeğinin birşeyi olmadığı halde üzüntüden bir şey olabilirdi ya nasıl göze alabiliyorlar ? Hangi hastaneye gidiyorsun ?

Allah merhamet vicdan versin , ablam istanbulda ilk cocuguna sanci secerken ebenin ne bagiriyosun yaparken bana mi sordun ? Dedigini duyunca delirmistim , ilk dogumumda günüm doldugu gün suyum azaldigi icin hastaneye yolladi doktorum ,baktilar yarin sabah gel suni sanci vericez dediler o gece 12 de sancilarim basladi kendiliginden ertesi gün 15 de dogurabildim hicbir sekilde müdahele etmediler ebem o kadar iyiydiki resmen o aciyi benimle birlikte cektigini hissettim.Rabbim insan gibi insanlari cikartsin karsimiza gerisi hikaye
Aynen öyle sizinde az kalmış sanırım doğuma

Allah güzel kolay doğum versin evladıniza da hayırlı güzel bı ömür versin ins

Aydın'da bir özel hastanede doğum yapan ya da zorla doğum yaptırılan diyeyim kadının başına gelenleri okudunuz mu? Haberi az önce gördüm.

http://www.metropolishaber.com/m/saglik/lutfen-bu-drami-okuyun-ve-paylasin-h1488.html

Haber bu ama kısaca özet geçeyim. Kadın tüm kontrollerini bu hastanede yaptırıyor. Doğum için de buraya gidiyor. 1 cm açıklıkla suni sancı vermeye başlıyorlar. 8 cm olunca kendisi doğuma alınıyor. Ikınma olsa da bebek gelmiyor. 4-5 kişi bebeği dışarıdan itiyor. Doğum bittiğinde bebek ağlamıyor çünkü çenesi kilitlenmiş. Titreme, morarma normal denilerek 10 saat kadar geçiştiriliyor. Ailenin baskısı ile gerçekler ortaya çıkıyor ki doğum sırasında ve sonrasında oksijensiz kalmış. Bebek 35 gün yoğun bakımda tutulmuş. 2 aylık olmuş emme, yutma, ağlama ve tepki hala yok. Duyma ve görme bozukluğu var. Beyin felci adayı olduğu da aileye iletilmiş. Beyinde ödem ve kafatasının üstündeki kemiklerde yığılma tespit edilmiş. Kesin olarak bebeğin neyi var bilinmiyor.

Hastanenin doğum sırasında ve sonrasında birçok ihmali olmuş. Olayın üstünü kapatmak istemişler.

Okuyunca çok üzüldüm. Sağlıklı bir bebek bu hale nasıl getirilir ? Bilmiyorum belki söz konusu hastanede süreç takip edenler vardır aramızda da. İnşallah kimsenin başına böyle bir şey gelmez :KK43:
Hassasiyetinizi ve iyi niyetinizi takdir ediyorum ama burada bu konulari takip eden bisuru hamile var. Onlar etkilenebilir

Hiç hamilelik geçirmedim ama yorumlara bakarak şu sonuca varıyorum. Ya paraya kıyıp en özel hastaneye gideceksin ya da devlet hastanesine güveneceksin. Şahsen devletteki çalışanların daha deneyimli olduğunu düşünüyorum ama insan hamilelikte özel ilgi alaka da bekliyordur mutlaka..
Elbeyli daha tecrübeli oluyorlar ama o gün kocası ile kavga etmemiş olanını yada senden önceki hasta nin bı yakını ile tartisysa ceremesini sen çekiyorsun öyle acimasizlari da var

Sancı esnasında dudağımın ısırdığı mi goren ebe sargı bezi vermişti lütfen kendi canını yakmak deyip

İlk dogumumda doğumhaneyi silen temizlikçi ise ayyy ne ayilip bayılıon ne nazlisin demişti

İlk doğumda nasıl bı sancı ile karşılaşacağını bilmiyorsun ilk defa tadiyorsun

Şahsen devlettekiler daha deneyimli tabi doğum hangi saat ne vakit olacak bilmiyorsun şansına hangi doktor ebe gelecek belli olmuyor ..

Bu tr deki suni sanci merakini anlayabilmis degilim gercekten dogumu acikligi normal seyreden gebelere bile suni sanci veriyolar hayretler icerisinde okuyorum.Allah yardimcisi olsun o anne ve babanin :KK43:
Evet özelde kendi sancım varken suni sancı var aralıksız sancıdan kıvrandım perişan olmuştum beni sezaryana alın artık demeye başladım ikincide suni sancı verecem deyince devlete gittim bekleyelim dedi doktor ordada hemşirelerin ofunu pofunu asık suratları çektim

Elbeyli daha tecrübeli oluyorlar ama o gün kocası ile kavga etmemiş olanını yada senden önceki hasta nin bı yakını ile tartisysa ceremesini sen çekiyorsun öyle acimasizlari da var

Sancı esnasında dudağımın ısırdığı mi goren ebe sargı bezi vermişti lütfen kendi canını yakmak deyip

İlk dogumumda doğumhaneyi silen temizlikçi ise ayyy ne ayilip bayılıon ne nazlisin demişti

İlk doğumda nasıl bı sancı ile karşılaşacağını bilmiyorsun ilk defa tadiyorsun

Şahsen devlettekiler daha deneyimli tabi doğum hangi saat ne vakit olacak bilmiyorsun şansına hangi doktor ebe gelecek belli olmuyor ..

Çok zor ya bu hamilelik ve doğum işleri.. Allah uğraşanlara bol sabır versin. Galiba her şey şansa kalıyor en nihayetinde..

Hiç hamilelik geçirmedim ama yorumlara bakarak şu sonuca varıyorum. Ya paraya kıyıp en özel hastaneye gideceksin ya da devlet hastanesine güveneceksin. Şahsen devletteki çalışanların daha deneyimli olduğunu düşünüyorum ama insan hamilelikte özel ilgi alaka da bekliyordur mutlaka..
Deneyimli olmak yetmiyor bazıları çok acımasız oluyor sen acı cekıyon biraz teselli etmek yerine birde azar yıyosun

Hassasiyetinizi ve iyi niyetinizi takdir ediyorum ama burada bu konulari takip eden bisuru hamile var. Onlar etkilenebilir

Yetişkin biri içeriği okuyup okumama kararını kendisi verebilir diye düşünüyorum. Buraya da birisi yazmış Aydın'da yaşıyorum ve bu hastaneyi de araştırıyordum diye. Haber olacak ki ortaya çıksın, insanlar bilinçlensin.

Allahim cok kötü oldum okuyunca:(:(

Rabbim aileye sabirlar versin,o masum bebege sifalar versin insallah.bu kötülüğü yapanlarinda tez zamanda belasını versin insallh.doktorlara ebelere guvenemiycek miyiz artik.moralim sifir suan.gunden gune korku aliyor beni bu konuda.bende ne yazikki gelismemis bi sehirdeyim.hastane sayisi bir elin parmaklarını gecmez.steril degil ustelik.en iyisi kendimizi bilinclendirip öyle doguma gitmek.körü körüne ebelere doktorlara kendimizi teslim etmemek gerek anlasilan

:) tahmin etmiştim inanın çok methini duyuyorum zaten oranın.. Gerçi 4 hafta falan kaldı doğuma kabul ederler mi bilmiyorum. Teşekkür ederim.
Ben 2 hafta kala gitmistım kabul ederler nuray hanımını tavsiye ederim elı çok hafif hastanede cok temiz ama doktorum cok iyi. Arka arkaya sezeryan olmama ragmen aci cekmedim dúşünun

Back
X