Özel hastanede doğum yapmak

iyisintabi

Guru
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
134
35
298
Merhaba hanımlar. Yakın bir zamanda özel bir hastanede doğum Yaptım. Doğumum sırasında açılma olup olmadığını son zamana kadar ebe takip etti. Doktor en son doğum anında ıkındırmak için geldi. Açıkçası bu durumdan rahatsız oldum. Özel hastanede doğum yapan var mi. Sizlerde de ebe mi takibi yaptı 10 cm açıklık olana kadar? Doktor an son doğum anında mi geldi? Neticede o kadar para veriyoruz.

Merhaba hanımlar. Yakın bir zamanda özel bir hastanede doğum Yaptım. Doğumum sırasında açılma olup olmadığını son zamana kadar ebe takip etti. Doktor en son doğum anında ıkındırmak için geldi. Açıkçası bu durumdan rahatsız oldum. Özel hastanede doğum yapan var mi. Sizlerde de ebe mi takibi yaptı 10 cm açıklık olana kadar? Doktor an son doğum anında mi geldi? Neticede o kadar para veriyoruz.

ben henuz dogum yapmadım ama galıba oyle oluyor yapalardan duyduklarım o yonde.

Zaten dogum isi ebenin isi. Sezeryan icin doktor gerekir tabi dogum aninda da. Ama bir ebe doktor olmadan da gayet iyi dogum yaptirabilir. Ben yurt disinda dogum yaptim. Özel hastane yok, devlet hastaneleri iyi hizmet veriyor. Sabaha kadar ebe bekledi basimda acilmama bakti. En son riske girdigim icin doktoru arayip sezeryana almak zorunda kaldilar.
Yani ebe zaten dogum icin doktordan daha önemlidir benim icin. Sizin kayginiz ne yöndeydi ki?

Zaten dogum isi ebenin isi. Sezeryan icin doktor gerekir tabi dogum aninda da. Ama bir ebe doktor olmadan da gayet iyi dogum yaptirabilir. Ben yurt disinda dogum yaptim. Özel hastane yok, devlet hastaneleri iyi hizmet veriyor. Sabaha kadar ebe bekledi basimda acilmama bakti. En son riske girdigim icin doktoru arayip sezeryana almak zorunda kaldilar.
Yani ebe zaten dogum icin doktordan daha önemlidir benim icin. Sizin kayginiz ne yöndeydi ki?
Neticede özel hastane doktorun adı için seçiliyor. Doktor gelince insana güven geliyor.

Doğum zaten ebenin işi gayet normal.
Ebelerde bunun için eğitim alıyorlar:KK51:
Sezaryenle doğum yaptığım için hiç ebe ilgilenmedi ama rahatsız olmazdım normal doğumda.

Neticede özel hastane doktorun adı için seçiliyor. Doktor gelince insana güven geliyor.

Operasyon yapilmasi gerekmiyorsa dogum icin gayet normal ebeyle de sorunsuz dogum gecirebilirsiniz. Doktorun adi operasyon gibi durumlarda önemli oluyor tabi. Ama dogal halini seyreden saglikli bir dogum icin doktorun adinin da önemi yok. Yani biraz bosa para ödenmis oluyor. Sorunsuz saglikli normal dogumlarda ebeyle de sorunsuz dogum yasayabilirsiniz.
Doktorluk durumlarda zaten dediginiz gibi sonunda geliyorlar. Ama operasyon yapan doktorun zaten bütün gün dogum sancilari olan kadinin basinda acilmayi bekleyecek hali yok hersey normal ilerliyorsa. O is ebenin.Yani verdiginiz parayi hastanedeki konfora gitti diye yorumlayin iciniz rahatlasin. Daha ferah bir dogum olur en azindan.

Beni kendi doktorum dogurtmustu :) ebe izinliymis. Ama ben ebenin dogum yaptirmasindan yanayim.

Back
X