Özel klinik mi mantıklı yoksa kurumsal özel hastaneler mi?

bscbcs

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
53
Puanlar
18
Arkadaşlar merhaba. Aynı özel klinikte 2. transferim için bekliyorum. İnşallah tutar ve burda öğrendiklerimi araştırmak zorunda kalmam ama bu süreçte tecrübesi olanlara sormak istiyorum. Doktorun birçok donanıma sahip, çoğu işlemi yapabildiği kendi kliniğinde mi başlamak daha mantıklı olur yoksa acıbadem bahçeci tarzı kurumsal bir hastanede mi? Maddi manevi çok yıpratan bir süreç bunu herkes biliyor. Paket de olsa bu hastanelerde her gittiğimizde muayene ücreti ya da tahlil ücreti ödüyor muyuz mesela? Ya da doktora olmasa da hemşirelere kolay ulaşabiliyor muyuz? Çoğu kişi laboratuvarın iyi olması en önemli konu diyor peki biz bunun iyi olduğundan nasıl emin olacağız?

Merhaba, öncelikle umarım ikünci transferiniz başarılı olur ve gerek duymazsınız. Ben bir kurumsalda başladım. Muayene ve onların istedikleri tahlillere ekstra ücret ödemedim. Ama ekstra bir işlem uygulanacaksa geçmiş sorunlara bağlı onlara ödeme yapılıyor ayrıca. Yani paket dedikleri aslında yumurta büyütme takibi ve hormon kan tahlilleri + opu + transfer ücreti oluyor.

Çok güzel bir konu açmışsınız. Ben kendi fikirlerimi söylemek isterim. Öncelikle şuna karar vermek gerek. Hızlıca bütün tahlillerimi yaptırayım, kurumsal bir çatı altında ilerleyeyim. Doktora hemen ulaşamazsam da olur. Sonuçta adı var labaratuvarda iyidir derseniz hastane mantıklı. Ama hayır bana yapılacak testleri söylesin ben kendim devlet hastanesinde ya da sağlık ocağında yaptırırım. Soru sormak istediğimde doktorla bizzat muhatap olmak isterim. İşlemlerin gerçekleşmesi için analştığı hastaneyi de araştırdım labaratuvarıda iyi derseniz de klinik. Ben kliniği seçtim. Doktoruma ulaşmak istediğim an ulaşabilmek beni bu süreçte en rahatlatan şeydi.

Valla ben doktorun kendi kliniğinde başladım istediğim zamanda ulaşabiliyorum yani özel ilgisini istediğim için böyle bi tercihte bulundum daha maliyetli bana kalırsa ama memnunum.

Cevabınız için teşekkür ederim. Hastanede muayene ücreti gibi şeyler de dahil oluyorsa doktor içimize sindiği sürece tercih edilebilir öyleyse. Pgt tarzı şeyler her yerde ekstra çıkıyor zaten.

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. Ben de hem tavsiye hem de sizin dediğiniz gibi ulaşabilme kolaylığı olduğu için klinikteyim şu anda. Sürecimin içine ameliyat vs girdi ve 1 buçuk sene oldu mesela her şeyimle ilgilenip haberdar olmaları ve bana özel olarak ilgilenebilmeleri beni de rahatlatıyor. Ama bu sefer de negatif olursa tekrar aynı yöntemle bir klinikte devam etmem yine aynı olumsuz sonuçları doğurur mu bunun ikilemindeyim.

Valla ben doktorun kendi kliniğinde başladım istediğim zamanda ulaşabiliyorum yani özel ilgisini istediğim için böyle bi tercihte bulundum daha maliyetli bana kalırsa ama memnunum.
İnşallah pozitif sonuç alırsınız ben de aynı düşüncedeyim. Hastanelere göre daha mı maliyetli bunu bilmiyorum sanki standart bi seviye var her yerde fiyat konusunda.

Hemen şimdiden olumsuzu düşünmeyin. Bizim erkek faktörlüydü. Bende de polip çıkmıştı. Erkek faktörlü olunca ürologumuz ünlü bir hastane de doktor önerdi. Gittik görüştük. Sonrasında ne ulaşabildik. Ne soru sorabildik. Polip ameliyatı basit bir şey inanılmaz bir fiyat istediler. 2 kez tüp bebek yaptırırım. Düşürebiliriz konuşalım bir dediler. 3 sene oldu arayacaklar bizi. Gidip kliniği olan bir doktorda 3 te bir fiyata ameliyatımı oldum tüp bebekte yaptık oğlum 10 aylık oldu bile. En basit bir ameliyatta bile bunu yaşadıysam sonrasını düşünmek istemiyorum dedim kendimce. Ne çekeceğim o stresi. He bir de asla doktora ulaşamıyoruz. Hemşire sana dönerse şanslısın. O da hemen yazmıyor. Klinikte doktor kendisi arardı. Ki klinikteki doktor prof. Hastanedeki operatör doktordu.

Kurumsal özel hastanelerin teknolojik donanıma yatırım yapıp laboratuvarı iyi olanlarına gitmek mantıklı. Yapay zeka, piezo elektrik... gibi teknolojileri donanımlı büyük kurumlar kullanıyor.

Ay çok sevindim maşallah sağlıkla büyütün bebeğinizi. Hangi şehirdeydiniz

Kurumsal özel hastanelerin teknolojik donanıma yatırım yapıp laboratuvarı iyi olanlarına gitmek mantıklı. Yapay zeka, piezo elektrik... gibi teknolojileri donanımlı büyük kurumlar kullanıyor.
Bunları biz mi talep etmeliyiz mesela. Doktorumun tek değişikliği yapay siklustu bu sefer doğal deneyecek sanırım... ya da birden fazla denemede sonuç alamadıkça mı bu tarz teknolojilere yönelmek istiyor doktorlar?

Bunları biz mi talep etmeliyiz mesela. Doktorumun tek değişikliği yapay siklustu bu sefer doğal deneyecek sanırım... ya da birden fazla denemede sonuç alamadıkça mı bu tarz teknolojilere yönelmek istiyor doktorlar?
Benim ilk 3 denememdeki kliniklerde böyle teknikler kullanılmıyordu. Üçü de negatif olunca son kliniğim özel üniversiteydi. Orada doktor ve embriyologlar kendileri durumumuzu değerlendirip sorunlarımıza uygun teknikleri önerdiler bize. Hepsinin ek ücreti oluyor biz de kabul ettik. O şekilde transfer oldum pozitif oldu çok şükür.

Çok şükür sağlıkla kucağınoza alın inşallah

İlk tedavimi küçük bir özel hastanede ikincisini de İstanbul’da Şişli Memorial’da oldum. Memorial’daki tedavi sürecim o kadar iyi geçti ki iki tedavi arasında dağlar kadar fark vardı. Evet kurumsal hastaneler daha kalabalık oluyor ama bu benim için büyük bir sorun olmadı. Doktorların ilgisiyle alakalı bir sorun da yaşamadım. Belki ikinci tedavim olmasının rahatlığından hiç doktora ulaşma isteğim olmadı ama hemşirelere rahatça ulaştım istediğim zaman. En önemlisi laboratuvarı çok çok iyiydi. Laboratuvarın iyi olduğunu o merkezde tedavi görmüş kişilerin embriyo sayıları ve kalitelerinden anlayabilirsiniz. Benim yumurtam fazla olduğu için zaten ilk tedavide de embriyo sorunum olmadı, 15 yumurtadan 8 tane 5. Gün embriyosu oluşmuştu. Ama Memorial’daki tedavimde yine 15-16 yumurtadan 12 tane 5. gün embriyosu oluştu. Bunlardan 6-7 tanesi de en iyi AA kaliteydi. İlk tedavimde sadece 1 tane embriyom AA kaliteydi o da negatif olmuştu zaten. Özellikle ciddi yumurta ve sperm sorunu olanlarda, az embriyosu oluşanlarda iyi bir laboratuvarın elzem olduğunu düşünüyorum. Eğer doktor iyi bir laboratuvarla çalışıyorsa klinik de tercih edilebilir ama ben şimdiki aklım olsa yine aynı merkezi seçerdim. İkinci transferinizin pozitif olmasını diliyorum inşallah yeni bir tedavi sürecine girmek zorunda kalmazsınız

Cevabınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim şişli memorial a hep denk geliyorum burda zaten çoğu memnuniyet. Birden fazla tecrübesi olanların çok soru işareti olmuyor zaten bu konuda da haklısınız.

2 yöntem ile deneyen biri olarak söylüyorum kesinlikle hastanede devam edin

`