Özel kurumda öğretmenlik mi banka mı?

Tekrar sınava girip din kültürü falan okumayı bike düşünüyorum ataması çok diye yani bizi bu hale getirenler utansın öğretmenlere bu belirsizliği yaşatanlara hakkım haram olsun

Kimsenin hakkı kimsede kalmaz diyorum ben de öyle rahatlatıyorum kendimi. Tekrar sınava gireceğim ben de iyi bir bölüm olursa okurum şu iğrenç döngüden çıkayım yeter.

Bence banka öğretmenlik devlette bir nebze rahat ama özelde çok yorucu üstelik yaş gurubunu bilmiyorum ben sınıfciyim valla insanin kafası şişiyor o yüzden rahat klimalı bir ortamda çalışmayı tercih ederim çalışma saatleri daha uzun olsun ama yeter ki ses olmasın muhtemel lise mat sin bankacılık düşündüğün için diyorum ygs stresi çok zor olur ergenlerle uğraşma derim gir bankaya yüksel calis kafan rahat olur

Banka diyorum. Özel okulda çalıştım. 21.00 dan önce okuldan çıkamıyorduk. Şimdi düşünüyorum o saate kadar ne yapıyorduk, hatırlamıyorum. Ama bekliyorduk. Her gün bir olay bir atraksiyon bir kaos. Onun için banka olsun. Maaşı yüksektir en azından.

Maasiniz gunu gunune yatar
Ozel saglik sigortaniz olur
Kurumsal bir yerde calismanin tum avantajlarini yasarsiniz
Butceniz tutarsa guzel prim alirsiniz
Ulke siralamasina girerseniz yurtdisi tatiline hak kazanirsiniz
Yemek ucreti var
Tum alacaklariniz tikir tikir zamaninda odenir
Ticari yada kobi gibi bir departmanda 5 sene calissaniz 8-10 bin gibi bir maas alirsiniz primlerle beraber ( bu istwnbul icin gecerli)
Kariyer yolu aciktir , isinizde iyiyseniz yukselirsiniz

Ama

Gec cikabilirsiniz
Cok cok cok stresli bir istir
Gece yataga girdiginizde 1 saat yasadiginiz gunu kafanizdan atmaya calisirsiniz
Eger bu stresi kaldirabilirim diyorsaniz bu ulkede calisilacak rn iyi kurum bankadir ( maddi ve sosyal imkanlari nedeniyle)

Edebiyatçıyım ama aynı zamanda kamu yönetimi mezunuyum banka oradan. Haklısınız ayrıca.

Girişte çok yüksek değil ama en azından daha düzenli bir iş.

Oldukça açıklayıcı bir yorum olmuş. Bankada çalışan tanıdıklarım var, mükemmel bir iş olmasa da ülke şartlarında iyi bir iş gibi duruyor.

bankada hangi pozisyonda başlayacağına bağlı. en alttan başlayacaksan ve seni satışa oturtacaklarsa kendini tart, yapabilir misin satış baskısı altında çalışabilir misin, bazı özel bankalar çat diye de işten çıkarıyor işine gelmeyince. öte yandan diğer seçenek de zor tüm hftasonunu öğretmenliğe vermek. bankada en azından oturursun ve ne kadar yoğun olsa da çıkış aatin belli olur 9 10 lara kadar eskisi gibi çalışılmıyor artık devlet ona sınırlama getirdi. çalışsan da mesaini alırsınvermek zorundalar

Oldukça açıklayıcı bir yorum olmuş. Bankada çalışan tanıdıklarım var, mükemmel bir iş olmasa da ülke şartlarında iyi bir iş gibi duruyor.
Getirisi de goturusu de coktur
Imkanlari cok cok iyi ama karsiligini da fazlasiyla alir banka stres ve cok calisma anlaminda
Severseniz de vazgecemezsiniz keyifli de bir istir
Hakkinizda hayirlisi olsun

Olursa gişe olacak, gişede de satış baskısı var ama yapabilirmişim gibi geliyor en azından denemeye değer diyorum yapamazsam dediğiniz gibi zaten onlar beni çıkarır. En azından özlük haklarım var dediğiniz gibi.

Hiçbiri kolay değil maalesef, insanın posasını çıkarmadan para vermiyor kimse kimseye. Hatta bugün bir başlık vardı ekşide "asgari ücret kaldırılsın" diye. Çin gibi ucuz iş gücü olmadan yarışamıyorlarmış falan da filan. Yani hala verdikleri üç kuruşta bile gözleri var. İnsani çalışma koşulu yok ki hiçbir yerde. Umarım gönlüne göre bir yer olur. Ben başarılı olacağına inanıyorum zaten bir kapağı atsan. Çünkü heveslisin, verimli olmak için çabalıyorsun, önceki işine başlarkenki konularını hatırlıyorum hala. Çok vicdansız be insanlar. Tüm işlerin yolunda gitsin dilerim ki.

Özel bankada çalışmayı tavsiye etmem tam bir emek sömürüsü. Kamu bankaları olmazsa bankaya bulasmaya değmez. Bu arada eşim bankacı ordan biliyorum

kalbinizde hangisi varsa onu değerlendirin derim.

ayrıca birşey söylemek istiyorum, yanlış anlamayın sizinle alakası yok ama banka neden öğretmenlik mezunu birini işe alır? ne alaka yani? eğitim sektörü çalışanı nerdeee banka çalışanı nerede... her kurum kendi alanıyla ilgili mezunu alsa belki bu kadar fazla işsizlik olmayacak. herkes kendi işini yapmalı en azından kurumlar bu yönde personel almalı. benim burada tepkim öğretmenlik ya da fen edebiyat mezunu birini yani çok alakasız eğitim almış birini almakta sakınca görmeyen bankalar... banka buna izin verirse insanların başvurması gayet normal yani sözüm kurumlara. o zaman ben de gideyim doktorluk ya da mühendislik yapayım.

iibf mezunları da ücretli öğretmenlik yapabiliyor, onları da çok spesifik alanlar dışında almamaları lazım mesela muhasebe mezunu biri meslek lisesinde ücretli muhasebe hocalığı yapabilir ama çevremden duyuyorum bilmem nerdeki okula ingilizce öğretmeni alıyorlar sözleşmeli, iibf mezunu gidiyor. e bu iibf mezunu insan ingilizce biliyor olsaydı özel sektörde işsiz kalmazdı büyük ihtimalle.

5 sene ücretli öğretmenlerle çalışmış biri olarak yazıyorum; tam bir kaos onlarla çalışmak. Alanından mezun olup alanda derse girenlere sözüm yok ama turizm mezununun fizik dersinde işi ne? Tesisat hocasının İngilizce dersinde işi ne?

tam olarak bunu demek istiyorum işte. eğitim fakültesi ya da fen edebiyattan banka ile alakasız bir yerden mesela Kimya gibi bir bölümden mezun insanın bankada ne işi var?
tıpkı verdiğiniz örneklerin de eğitim sektöründe ne işi olduğu gibi...

Daha az para verdikleri için alıyorlar bence bu kadar alakasız insanı.

Iibf mezunu ogretmenlik yapmasin

Ama ogretmenlik mezunu bankaci olur cunku bankacilikta univ.de ogrenilen bilgilere ihtiyac yok , ik gorusmede karsindakinin kisiligine bakar , insan iliskisi nasil , ikna edici mi , guleryuzlu mu vs vs eger kisilik ozellikleri bankaciliga uygunsa zaten bankalar universiteden iyi egitim veriyor emin olabilirsin , kendileri egitip ogretiyorlar o yuzden 4 senelik univ.mezunu olmasi yeterli

Jeoloji muhendisi bankaci bile gordum ben :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…