özel kurumlarda is sözlesmesi bi bakin lütfen

seherrrvakti

olacak biliyorummmm
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2012
656
1
48
Elazığ
selamlar ben özel bir kurumda egitimci pozisyonuna basvurdum. bana söylenilen su: 1 yil sözlesme olacak ve 1 yil dolmadan ayrilamayacagim.aksi taktirde tazminat ödemek durumunda kalirmisim.
hukuki boyutu nedir? ben daha önce böyle bisey duymamistim? bunu red etme gibi olanagim var mi? tskler
 
slm tatlım anladıgım kadarıyla bı dersaneye falan başvurdun.bende o işin içindeyım.öğretmeni veya personeli yıl boyunca kurumda tutmak donem ortasında işten ayrılarak kurumu öğrencılerı ve velıyı magdur etmemen için böle soylenıyor. e sözleşme imzaladıgın için hukukı boyutu var tabı.isterlerse eger işleme koyabılıyorlar.ama gereklı ve gecerlı bı bahane sunarsın mudurune oda genel mudurluge bıldırır.yenı personel gelene kadar çalışırsın sonra ayrılırsın.yanı tatlı dille ayrılacagını solersen kımse bıse yapamaz ama nankörluk edıp ben çantamı alıp çıkıyorum eyvallah dersen e adamda haklı olarak imzaladıgın sözleşmeyı yasal olarak kullanır.
 
merhaba, cevabiniz icin tsk ederim. dershane degil okul öncesi kurumu. ben daha önce hic böyle calismamistim. acikcasi kaziklanmak gibi bisey bu. böyle birinin kölesi gibi olup nasil verimli olabilir insan. tabi ki baslayinca insan uzun süre calismayi dusunuyor, ama hadi diyelim hastalik oldu,hamilelik oldu,tasinma oldu...sözlesme geregi hos görmek istemeyebilirler yine tazminat isteyebilirler. is hukukuna göre aykiri degil mi? netten arastiriyorum bulamiyorumböyle bisey.
 
Back
X