• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel okulda öğretmen olanlar

Tamalya

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2024
167
46
18
26
Özel okulda çalışıp mobinge uğrayan,ayrica kendini yetersiz hissetme durumu yaşayan var mı?bundan nasıl kurtulurum. mesleğimi seviyorum ama sürekli diken üstünde olmak zorunda olunca aşırı heyecanlanıyorum ya da ne yapacağımi şaşıriyorum. Tecrübesiz olmama rağmen baya ilerlediğimi düşünüyorum birkaç veliden olumlu dönüş aldım ama gün sonunda hep kendimi sorguluyorum 🥺

Merhaba, ben de aynı durumdaydım şimdi nerdeyse 1 yılım dolacak. İlk 1 ay her gün istifa etmeyi düşünerek işe gittim. Ben hem üstlerimden hem de diğer öğretmen arkadaşlardan mobbing görüyordum ama gerçekten zamanla özgüveniniz yerine geliyor. Kendimi mesleki anlamda her gün geliştiriyorum diyip motivasyon kaynağı bulabilirsiniz

Merhaba. Sayısal branş öğretmeniyim. ilk mezun olduğum yıllarda bir özel öğretim kursunda çalışmaya başladım ve tüm sınıflar bana verildi çünkü branşımda tek çalışandım. Çocuklar soru getirecek diye ödüm kopuyordu.Tabi çözemediğim sorular da oluyordu maalesef. O sene öğrenci gibi sırt çantasıyla gidip geldim kuruma. Öğrencilere vereceğim tüm testleri önce kendim çözdüm. Onlara verilen kaynakların hepsinden kendime de aldım. Ekstra kuruma gelen kaynaklardan da seçtim. Her gün bu kaynakları eve götürüp konu konu çalışıp, tüm sorularını çözüp öyle gidiyordum. Babam diyordu ki sınava hazırlanırken bu kadar çalışsan uzay mühendisi olurdun😂 ilk sene böyle çalışınca çok şükür ki güzel bir ilerleme kaydettim. Bu da bana özgüven ve başarı olarak geri döndü.

Bol bol soru çözmenizi tavsiye ederim. Farklı kaynaklar, farklı soru tipleri görmek size çok fayda sağlar. Kendinize güvenin. Bazen çözemediğimiz sorular da olacak bu çok normal, insanız. Bazen yorgunluk bazen dikkat dağınıklığı nedeniyle basit bir soruyu bile çözemeyeceğiz. Öyle zamanlarda ben öğrenciye diyorum ki şu an bir şeyleri göremiyorum muhtemelen, istersen sorunu alayım tekrar bakıp sana döneyim. Ama mutlaka o soruyu çözüp öğrenciye tekrar ulaşıyorum. Kendinize güvenin, bu öğrenciye de yansıyor mutlaka.

Merhaba. Sayısal branş öğretmeniyim. ilk mezun olduğum yıllarda bir özel öğretim kursunda çalışmaya başladım ve tüm sınıflar bana verildi çünkü branşımda tek çalışandım. Çocuklar soru getirecek diye ödüm kopuyordu.Tabi çözemediğim sorular da oluyordu maalesef. O sene öğrenci gibi sırt çantasıyla gidip geldim kuruma. Öğrencilere vereceğim tüm testleri önce kendim çözdüm. Onlara verilen kaynakların hepsinden kendime de aldım. Ekstra kuruma gelen kaynaklardan da seçtim. Her gün bu kaynakları eve götürüp konu konu çalışıp, tüm sorularını çözüp öyle gidiyordum. Babam diyordu ki sınava hazırlanırken bu kadar çalışsan uzay mühendisi olurdun😂 ilk sene böyle çalışınca çok şükür ki güzel bir ilerleme kaydettim. Bu da bana özgüven ve başarı olarak geri döndü.
Sen ben misin 😂
Ayyy nasıl ugrasmistim ilk sene aman eksik kalmasın aman mahcup olmayayim, eksik anlatırsam cocuklara eksik bilgi verirsem diye 🤦🏻‍♀️
Bütün kaynakları çözdüm, farklı hocaları açıp dinledim, okudum, bu calismayi sınav döneminde yapsam nerelerde olurdum 😂😂

Sen ben misin 😂
Ayyy nasıl ugrasmistim ilk sene aman eksik kalmasın aman mahcup olmayayim, eksik anlatırsam cocuklara eksik bilgi verirsem diye 🤦🏻‍♀️
Bütün kaynakları çözdüm, farklı hocaları açıp dinledim, okudum, bu calismayi sınav döneminde yapsam nerelerde olurdum 😂😂

Evet evet, konu da dinliyordum YouTube’daki hocalardan🤦🏻‍♀️ çocuklara güncel takip ettiğiniz kanallar var mı diye soruyordum. Onların takip ettiği kanallardan ders dinliyordum. Öncesinde ücretli öğretmenlik yapmıştım. Konu anlatımında sıkıntım yoktu ama soru çözümü kanayan yaramdı😿

Back
X