Özel sağlık sigortası hk.

Noraa89

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
2.854
1.309
373
36
Merhaba, yıllardır süren bir cilt rahatsızlığım var. Koltukaltı ve bacak aralarında, yani görünür kısımlarda yok. Birkaç özel hastaneye de gittim fakat genelde devlet hastanesinde tedavi oldum fakat hala hastalığım geçmedi.
Bilindik özel hastanelere gidip hastalığımın araştırılmasını istiyorum fakat özel hastane maddi açıdan beni zorlayacağı için özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum, bu konuda çok bir bilgim olmadığı için kafama takılan konular var. Yaklaşık 650 tl ödeyerek 10 kez hastaneye gidebiliyormuşum. Tahliller v.s sınırsız. Ben diyelim ki Medipol'e gittim muayene oldum hiçbir ücret ödemeyecek miyim yani? Özellikle rahatsızlığım için sağlık sigortası yaptırmak istiyorum. Bu durumda sağlık sigortasını yaptırmak mantıklı mı?

Merhaba, yıllardır süren bir cilt rahatsızlığım var. Koltukaltı ve bacak aralarında, yani görünür kısımlarda yok. Birkaç özel hastaneye de gittim fakat genelde devlet hastanesinde tedavi oldum fakat hala hastalığım geçmedi.
Bilindik özel hastanelere gidip hastalığımın araştırılmasını istiyorum fakat özel hastane maddi açıdan beni zorlayacağı için özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum, bu konuda çok bir bilgim olmadığı için kafama takılan konular var. Yaklaşık 650 tl ödeyerek 10 kez hastaneye gidebiliyormuşum. Tahliller v.s sınırsız. Ben diyelim ki Medipol'e gittim muayene oldum hiçbir ücret ödemeyecek miyim yani? Özellikle rahatsızlığım için sağlık sigortası yaptırmak istiyorum. Bu durumda sağlık sigortasını yaptırmak mantıklı mı?
geçmiş olsun
bu hastalıkla ilgili daha önceden teşhis aldıysanız özel sigorta (bahsettiğiniz tamamlayıcı sigorta sanırım) hastalığınızla ilgili masrafları karşılamaz.
bu sigortaları araç sigortası gibi düşünün.
hiçbir probleminiz yokken başlattığınızda bile hemen her şeyi kapsamıyor. bazı hastalıkların sigortalılık tarihinden 3-6 ay sonra ortaya çıkması koşuluyla ödeme yapıyor.
o sene poliçeyi ne kadar kullanırsanız seneye priminiz artıyor.
benim doğum sigortasını da içeren bir poliçem var. ilk sene 1150 tl idi, bu sene 1600 tl ye yakın oldu. 7 kere doktora gittim sene içinde. (10 hakkım vardı) bir sürü tahlil yapıldı hiçbirine ücret ödemedim. ama çok iyi hastaneleri kapsamıyor benimki. (acıbademi falan mesela) çünkü onları da dahil edince fiyat iyice yükseliyor.

siz yine de sigorta acentelerine danışın derim.

Teşekkür ederim cevabınız için. Hastalık teşhisini sigorta şirketine bildirmek zorundayım değil mi? Teşhis konuldu hastalığıma fakat zaten sadece bu hastalık için sigorta yaptırmayı düşünüyorum yoksa gereksiz olacak benim için.

Teşekkür ederim cevabınız için. Hastalık teşhisini sigorta şirketine bildirmek zorundayım değil mi? Teşhis konuldu hastalığıma fakat zaten sadece bu hastalık için sigorta yaptırmayı düşünüyorum yoksa gereksiz olacak benim için.

bana sordular teşhis konmuş bir rahatsızlığınız var mı diye
siz mutlaka bir acente ile görüşün bence bir yolu vardır.

Hastane 15 tl ücret alıyor
15 tl de eczaneden alıyorlar
Yani her muayene ve reçetesi için 30 tl veriyorsunuz

Hastane 15 tl ücret alıyor
15 tl de eczaneden alıyorlar
Yani her muayene ve reçetesi için 30 tl veriyorsunuz

Eczane benden o kadar almıyor sanki ya 3 ilaca kadar 3 tl fark çıkıyor sonraki her ilaç için 1 tl
Muayene ücreti de alıyor muydu acaba
Ben bi daha dikkat edeyim en iyisi

Bizim ailece özel sağlik sigortamız var.
Eşim gözlük kullanıyor ,biz sigorta yaptırmadan önce varolan bir durum olduğu için karşılamıyor ama acil hastalanıp özel hastanede 9 gün yatınca kuruş ödemedik,sigorta tamamını karşıladı. 2.5 senedir kontroller,tahliller de özelde yapılıyor,yüzde 20sini ödüyoruz.
Ben gebelik ve endokrinoloji için başka bir özel hastaneye gidiyorum,sigortamla hastanenin anlaşması gereği herhangi bir ücret ödemiyorum.
Kızımın da her şartta ömür boyu yenileme garantisi var,Allah korusun sonradan ortaya çıkabilecek hastalık durumlarında kapsayacak sigorta.

Sizin teşhisiniz konulduysa sigorta maalesef karşılamayacaktır halihazırda varolan hastalığın tedavisini.
Ayrıca her hastanede aynı oranda karşılamaz. Benim yukarıda anlattığım gibi.
Sigorta paketleri de değişiyor kademe kademe,en düşük paketle en yüksek paketin iceriği baya farklı oluyor.

Bizimde saglik sigortamjz var. Her sene sirket olarak baskasina geciliyor. Dr rahimde polip var demisti. Operasyon icin ozel sigortama baktilar. Sansimada daha o hafta baska ozel sigortaya gecilmisti. Ilgilenen bayan yeni gecmis karsilamayabilir dedi. Yani bir onceki sigortam zamaninda teshis koyulmustu. Ama bayan yardim ederek demistiki. Obur ay gel suan kanamam var diye bildirrlim simdi teshis konuldu dersek karsilar demisti. Yani bir sekilde odemesi icin kilif uydurmak lazim. Yaptirmadim ameliyt ama yinede caresi var sanirim. Siz bide yeni yaptirmak istiyorsunz. Bence bununda kademesi vardir. Suan olan hastalik icin yaptirjlir belki. Tum sigortalardan bilgi almanizda fayda var. Gecmis olsunn

merhaba gecmıs olsun yasadıgınız sehri bilmiyorum ama türkiye geneli hospıtal park dıye hastaneler toplulugu var benim yasadgm yerde de 2 tanesi var ordan kart alıyosun sartı vs yok bir yıllık 500-600 gibi.doktor tahlil rontgen vs sadece 15 tl oduyosunuz. sayısı yok. sadece bazı özel 3 boyutlu röntgen yada dısarıya gıden tahilillerden fark alıyolar falan.onu arastırabılırsınız. benımde kadın hastalıgı kıstım var her ay gdııyorum bu karttan aldm keske ılk bastan alsaydım dedım

Bizimde saglik sigortamjz var. Her sene sirket olarak baskasina geciliyor. Dr rahimde polip var demisti. Operasyon icin ozel sigortama baktilar. Sansimada daha o hafta baska ozel sigortaya gecilmisti. Ilgilenen bayan yeni gecmis karsilamayabilir dedi. Yani bir onceki sigortam zamaninda teshis koyulmustu. Ama bayan yardim ederek demistiki. Obur ay gel suan kanamam var diye bildirrlim simdi teshis konuldu dersek karsilar demisti. Yani bir sekilde odemesi icin kilif uydurmak lazim. Yaptirmadim ameliyt ama yinede caresi var sanirim. Siz bide yeni yaptirmak istiyorsunz. Bence bununda kademesi vardir. Suan olan hastalik icin yaptirjlir belki. Tum sigortalardan bilgi almanizda fayda var. Gecmis olsunn

esse seni polip konusundan hatırladım
vaz mı geçtin aldırmayacak mısın?

esse seni polip konusundan hatırladım
vaz mı geçtin aldırmayacak mısın?
Canm.kendj dr gittim o ben suan dusunmuyorum oyle bisey takip edelim dedi. Polip adet bitince ilk 3 gun icinde gel bakalim.anca ozaman goruruz dedi. Cuma adet olucam inss olmam olursam bitince gidicem varsa kendi doktoruma aldiririm yine

Canm.kendj dr gittim o ben suan dusunmuyorum oyle bisey takip edelim dedi. Polip adet bitince ilk 3 gun icinde gel bakalim.anca ozaman goruruz dedi. Cuma adet olucam inss olmam olursam bitince gidicem varsa kendi doktoruma aldiririm yine

benim de adetin 3. günü baktıklarında polipim yok olmuştu (ya da küçülmüştü, görmedi doktor) umarım senin de yok olup gider ;)

benim de adetin 3. günü baktıklarında polipim yok olmuştu (ya da küçülmüştü, görmedi doktor) um:oops:arım senin de yok olup gider :KK66:
Inssssss cunku adetten sonraki 10. Gunden sonra baktiklarinda birj var dedi. Kendi dr yumurtalarin bu zamanda buyur catlamak icin boyle gorulur dedi. Inss yanlis gormusturr yoktur senin gibi

Mrb hastalığınız için öncelikle geçmiş olsun eski bankacıyım ben sigorta işlerimize başkası bakardı ancak az çok bilgim var konuyla ilgili özel sigorta yapmak istediğinizde acenteye herhangi bi hastalığım yok deseniz dahi sistemden hangi gün ne için hastaneye gittiğiniz ne teşhis konulduğu ile ilgili tüm verilere ulaşabiliyorlar bundan dolayı özel sigorta yapsanız dahi karşılamayacaktır bilginiz olsun sağlıklı günler dilerim

Back
X