Özel sektör çalışanı olmak ve delirme eşiği

Özel sektör çalışanı olmakla ne alakası var? Resmî kurumlarda bunlar olmuyor mu?

Olur elbette ama resmi kurumda özeldeki gibi gözünün üstünde kaşın var denip işten çıkartılmıyorsunuz. Özelde çalışmak ip üzerinde yürümek gibi.

Patron bana diyor ki: "falancaya mail at", atıyorum. Attığımı haber veriyorum, sonra beni yine arıyor "falancayı aradın mı mail gitmiş mi?" delireceğim, mailin gitmemesi gibi bi durum olabilir mi ya?? Mecbur arıyorum, mail ulaştı mı diye soruyorum, sonra falanca kişi bana telefonda geri zekalı muamelesi yapıyor HALİYLE YANİ, arıyorum gitmiş diyorum, telefon trafiğinin saçmalığına bak. Mesela birine bir iş veriyoruz ve ne zaman teslim edeceği bilgisini alıyoruz, atıyorum adam diyor ki "6 hafta sonra teslim ederim", patron 1 hafta sonra tekrar ara diyor işi ne zaman teslim edeceklermiş, e diyorum adam böyle böyle dedi zaten, illa yine ara diyor. Mecbur yine arıyorum, adam bana diyor ki: "hanımefendi zaten tarih vermiştik", bi geri zekalı muamelesi de öyle yiyorum. Zoruma gidiyor cidden imkanları maaşı bu kadar iyi olmasa alcam çantamı gitcem, gururlu insanım 7 kat elden bu muameleyi görünce sinirlerim zıplıyor.

Illustratorle çalışıyor, çıkan ürünleri bana atıyor fikir alışverişinde bulunuyoruz, yapan kişiyi ne bilirim ne tanırım yani kilimcinin köroğlu... bugün aradı diyor ki, falanca resimden şu kısım çıkarılacak x hanımla görüş, e diyorum ben o kişiyi tanımıyorum bilmiyorum ki siz bana attınız hep görüntüleri. Aldığım cevap "e sen bu işle hiç ilgilenmiyorsun ki..." saçımı başımı yolcam.

Var böyle tipler ama anormal değil, işini sağlama almak istiyor belli ki
Mail atarken patronunuzu cc ye koyun, iletiye önem derecesi koyun ve okundu bilgisi isteyin (Outlook ta böyle bir özellik var, karşı taraf maili açınca size okunduğu ile ilgili mail düşüyor). Onu cc ye koyduğunuz için karşı taraf maili açtığında ona da bilgi gidecektir.
Teslim tarihleri ile ilgili bir excel dosyanız olsun oradan takip edin, arada bir patrona da atın, tabloyu abidik gubidik renklendirin severler böyle şeyleri :)))
Kişisel algılamayın bu durumları bazısının çalışma şekli böyle, özel sektöre has bir durum değil, eşim devlette mesela ne saçma prosedürleri var görseniz oturup ağlarsınız. İş hayatı böyle, abartılacak bir durum yok, teknoloji ilerliyor ve bilgi akışı çok hızlı, gözden kaçabiliyor bazı şeyler ya da yoğunluktan atlanabiliyor, anormal bir durum değil yani

yani konuda zaten çok makul çözüm cevapları verilmiş. hiç sinir bozmaya gerek yok bazı insanlar böyle, maaştan ve genel anlamda işten memnunsak bunlara takılıp da kendimize dar etmeye gerek yok iş günlerimizi. başka yere de geçsen aynı şeyler hatta daha berbatları karşına gelebilir. profesyonel bir dil ve bakış açısı ile yaklaşınca geri zekalı hissinden kurtulmak mümkün. iş hayatımın ilk zamanlarında bi hata yaptığımda ve bu bana söylendiğinde kendimi kötü hissedip kendi kendimi salak konumuna düşürüyordum. sonraları şunu demeyi öğrendim, "söylediğin için /farkettiğin için teşekkürler" bu kadar. ne bir açıklama ne başka bişey. aslında her şeyin profesyonel bir kaçış yolu var :D

Adamın tarzı bu değiştiremezsin ve bence adamı yormadan artık huyunu öğrenmişsinz bu süreci size sürekli söylemeden siz devam ettirin. Güvenini kazanın uzun bir zaman sonra darlamayı bırakacaktır. İş yaptığınız kişiler de buna alışacaktır. Bana kalırsa sürekli sürekli patronunuzun tarzını sorguluyorsunuz iyi ki terslemiyor .:KK48:

Benim patronum bir de benim haberim yokmuş gibi sor diyor :)
Ooo çözmüş o olayı.Huyunu suyunu öğrenip istediği şeyi önceden yapınca guven oluşuyor. Sormayı şıp diye kesmiyor yine de. Karşılıklı anlayış da gerekiyor. Benim çalıştığım yer oldukça büyük bir şirketti. En üst yönetim katıydı . Uzun bir koridorun bir ucunda benim odam bir ucunda onun odası vardı. TLF da 3 u tuslasa ben cikiyorum karşısına yine OZLEM diye bagrirdi ya kaç defa söyledim arayın Asalet bey diye. Bir gün misafirleri vardı yine bagriyor o gün de çok iş vermisti tepemin tasi attı artık. Yettiimm diye bağırdım.insanlar şaşırmış bakarken o gülüyordu. Ondan sonra hep arayıp söyledi.

Söylediğiniz şeyler bana çok normal geldi. Ben avukatlık yapıyorum, bizde evraklarda veya harçlarda en ufak bir eksiklik olursa talepler reddediliyor o yüzden patronlar aşırı hassas ve kontrolcüler. Süre takipleri için de aynı şekilde, patronlar bir işin yapılması için sürekli darlıyorlar, bazen bir iş yapıldığında onun yapıldığına dair devlet dairesinin normalde vermeye gerek duymadığı sözlü halledilen beyanları yazılı şekilde falan istiyorlar. Dilekçelerde bir söz eksik ifade edilse inatla düzelttiriyor patronlar… Maaşınız şartlarınız iyiymiş bence hiç takılmayın, bir şey olduğunda patronum titizdir kendisi böyle istiyor ben de emir kuluyum diyip kenara çekilin. Ben hep öyle yapıyorum.

Söylediğiniz şeyler bana çok normal geldi. Ben avukatlık yapıyorum, bizde evraklarda veya harçlarda en ufak bir eksiklik olursa talepler reddediliyor o yüzden patronlar aşırı hassas ve kontrolcüler. Süre takipleri için de aynı şekilde, patronlar bir işin yapılması için sürekli darlıyorlar, bazen bir iş yapıldığında onun yapıldığına dair devlet dairesinin normalde vermeye gerek duymadığı sözlü halledilen beyanları yazılı şekilde falan istiyorlar. Dilekçelerde bir söz eksik ifade edilse inatla düzelttiriyor patronlar… Maaşınız şartlarınız iyiymiş bence hiç takılmayın, bir şey olduğunda patronum titizdir kendisi böyle istiyor ben de emir kuluyum diyip kenara çekilin. Ben hep öyle yapıyorum.

işte ben şimdiye kadar hep rahat insanlarla çalıştığım için böyle oldu sanırım, insan alışmadığı bir tutumla karşılaşınca bocalıyor. bana da burda epey taktik verildi onlara bakacağım artık, gerilmem bu kadar diye umuyorum.

Tüm patronlar aynı

Sadece seninkine özgü değil.

İşi iyice takip etmeni , mail atıp bırakmamanı istiyorlar işte.

Yapacak bir şey yok

Ayrıca gerizekalı muamelesi falan da görmüyorsun.

İş bu ne derlerse onu yapıyorsun.

Bu arada şartları çok iyi demişsiniz.
Ne iş yapıyorsununuz ve şartları nasıl ?
Özelden yazabilirsiniz.
Merak ettim

6 ayda 1 ikramiye, istediğim yerden istediğim öğle yemeğini söyleme hakkı, yılbaşları macrocenter hediye çeki, christmas tatili, düzenli enflasyon zammı, istediğim zaman izin kullanabiliyorum hık mık eden yok. IT uzmanıyım ama başka işlerle de ilgileniyorum şirketteki.

Patron, taşı atıp, taş düştü mü diye kontrol edenlerden.
Sizin maalesef, çalışma tarzı böyle olan iş sahibi kişinin bu huylarını değiştirebilme ihtimaliniz yok.
Bu şekilde çatışılırsa, haklısınız, gerçekten çok yıpranırsınız.

Ben sizin yerinizde olsam, patronumun alışkanlıklarını benimser, bazı işlerin takibini doğrudan yapmaya başlarım. Örneğin ben peşinen : Maili yolladım, X beyi de arayıp maili aldığını konfirme ettim" derim. Ya da ikinci örnekte, ben kendi takip ajandama alırım siparişimi, bir hafta sonra karşı tarafı patron daha söylemeden arar, patrona da "Siparişi kontrol ettim, takvime göre ilerliyorlarmış, bir gecikme olmayacak diyorlar, haftaya tekrar kontrol edeceğim" derim. İllustratörü ararım, "X beyin ofisinden arıyorum, şu hususta şöyle şöyle talepleri var, bunun hakkında görüşmek istiyorum" derim, dalarım konuya.

Kolaylıklar dilerim.
Bu konu‘da bana bi ders verseniz mi? 🙈 aciklamaniz cok mantikli konu yazan kisi buna uygulanirsa bi sorun ortadan kalkacagi düsünüyorum

6 ayda 1 ikramiye, istediğim yerden istediğim öğle yemeğini söyleme hakkı, yılbaşları macrocenter hediye çeki, christmas tatili, düzenli enflasyon zammı, istediğim zaman izin kullanabiliyorum hık mık eden yok. IT uzmanıyım ama başka işlerle de ilgileniyorum şirketteki.
O zaman gözlerini yum vazifeni yap
Kendini geliştir bu arada başka işler de öğren
Zamanla daha iyi bir yere geçersin.
Veya kendi işini kurar
Bağımsız olursun.

O zaman gözlerini yum vazifeni yap
Kendini geliştir bu arada başka işler de öğren
Zamanla daha iyi bir yere geçersin.
Veya kendi işini kurar
Bağımsız olursun.

:D patronum musunuz acaba? Emredesiniz ya... Bu ne sertlik ne gerginlik. Ben öylesine canım sıkılmış derdimi paylaşmışım. Bi sakin.

8 hafta sonra bize bir malzeme teslim edilecekti. Anlaşmayı yaptık ve anlaştığımız firma malzemenin üretimine başladı. 2 hafta sonra arayıp ne durumda olduklarını, teslim tarihimizde bir aksama olup olmayacağını sordum. Bunu sorduğum kadın telefonda baya bi güldü ve dedi ki "Annwyl hanım o zamana kadar tabii ki yetişmiş olacak. Zaten size şu tarihe söz vermedik mi?" Ben de dedim ki peki o halde ben size şimdi bunu soran bir mail atayım, siz de bana bu şekilde yine mail ile cevap verin. Kadın bana acayip sinir oldu hissettim ama yapacak bir şey yok :KK48: Sonrasında anlaştığımız sürenin iki katında zar zor işi teslim ettiler. Ben düzenli olarak attığım ve cevap aldığım mailleri patronumla zaten paylaşmıştım. Sonuç olarak karşı taraf çok zor duruma düşmüş oldu. Telefonda bana gülen çalışana çok sinir olmuştum onu tekrar arayıp "ŞİMDİ KİM GÜLÜYO BAKALIM HAA" diye dalga geçesim geldi ama yapmadım tabii ki:KK48:

Sonuç olarak karşıda sizi salak yerine koyanlar, of bunun için aranır mı geri zekalı hissi veren arkadaşlar işin devamında rezil olabiliyor ve sizin işiniz aksamış oluyor. Patronunuzun çalışma tarzına uyum sağlayıp o demeden istediği şeyleri hallederseniz kafanız rahat olur. Şimdi patronunuz size "benim haberim yokmuş gibi ara" diye yönlendirmede bulunuyor mesela. Ben milleti arayıp arayıp daraldıklarını fark edince patronuma haberim yokmuş gibi aratıyorum :KK53: Rolleri değişin, rahat edin :KK53:

Benim müdürümde böyleydi.
Ben alışmıştım artık,o söylemeden yapıp bilgilendiriyordum. Atıyorum 10 gun sonra olacak bir iş var,arayıp ne durumda yetişiyor değil mi şu tarihe kadar diyip teyit edip,ona mail atıyordum sormadan o bana. Sonra bıraktı zaten sormayı.Arada unutup sorduğunda şu gün teyit etmiştim,size de mail atmıştım dedim geçtim.
Bazı insanlar garanticidir,müdahil olmayı severler fazlaca herkese.
Size kasıtli yapılan birşey olduğunu düşünmedim,evet yorucu ama siz o sormadan soracağına emin olduğunuz şeyleri teyit edip onu bilgilendirmekle başlayın işe. Zamanla azaltır,soracak,söyleyecek birşey bulamaz.

:KK70: patronum musunuz acaba? Emredesiniz ya... Bu ne sertlik ne gerginlik. Ben öylesine canım sıkılmış derdimi paylaşmışım. Bi sakin.

Sizin sanırım ciddi bir algılama probleminiz var veya regl falan oldunuz gerginsiniz. Kadın size negatif ya da sert bir şey yazmamış gergin de değil gergin olan sizsiniz.

Öncelikli olarak patrona ben bu kişiyi bilmiyorum tanımıyorum denmez tamam diyip her türlü kanaldan o kişiyi ve iletişim bilgilerini araştırıp bulmalısıniz başkalarının sizi nasıl gördükleri de önemli değil gerekirse 100 kere arayıp teyit edeceksiniz

Sizin sanırım ciddi bir algılama probleminiz var veya regl falan oldunuz gerginsiniz. Kadın size negatif ya da sert bir şey yazmamış gergin de değil gergin olan sizsiniz.

ciddi bir algılama problemim olup olmadığına diğer dönütlerime bakarak siz karar verin ben olmadığına eminim zira. Ve evet polip ameliyatım sonrası ilk kez regl olduğum için bir tık daha gergin geçiyor olabilir, alınganım sert mizaçla karşılaşmaya tahammülüm yok ne yazık ki.

Öncelikli olarak patrona ben bu kişiyi bilmiyorum tanımıyorum denmez tamam diyip her türlü kanaldan o kişiyi ve iletişim bilgilerini araştırıp bulmalısıniz başkalarının sizi nasıl gördükleri de önemli değil gerekirse 100 kere arayıp teyit edeceksiniz
evet adını bile bilmediğim birinin iletişim bilgisini arayacağım deli gibi her yerde. patron bana maaş ödüyorsa ben de işini yapıyorum. bilmediğim şeye de bilmiyorum derim başımı mı alacak? patron da kendi yaptığını bilecek. patron değil de allahmış gibi yazmışsınız, siz öyle düşünün.

Anlattıklarınız gayet normal şeyler.
Ben birine mail attığımda arayarak ya da mesaj atarak bilgi veririm ve aynısı bana yapılmadığında çok sinirleniyorum. Her gün gelen onlarca maili sürekli kontrol edemem.

Ve maalesef insanları sıkıştırmadığınız sürece istediğiniz şeyin zamanında bitmesi çok zor. Siz nasılsa arayıp sormuyorsunuz diye sıkıştıranların işi hep öne alınır, siz de 6 haftalık işi 3 ay beklemek zorunda kalırsınız. Patronunuz bunu bildiği için 1 hafta sonra bilgi almanızı istiyor. Derdi bilgi değil aslında. Karşı tarafın işi boşlamasını engellemek.

"Ben x kişiyi tanımıyorum ki" demenizi de hayretle okudum. "İletişim bilgilerini gönderin arayayım" diyebilirdiniz. Aradığınız kişiye de kısaca kendinizi tanıtıp sormanız gerekenleri soracaksınız sadece.
İş bu sonuçta, kimseyi tanımanız gerekmiyor. Karşıdaki size "Ben sizi tanımıyorum bilgi veremem" diyecek değil.

Adam mantıksız davranmıyor yani aslında. Sadece işini düzgün yapmayan ya da kafası basmayan insanlardan yılmış ve önlem alıyor.
Olaylara bir de böyle bakarsanız kendinizi daha rahat hissedersiniz bence.

Eski müdürüm olabilir mi bu adam 😄 böyleleri insani çatlatır. Karsi taraf ustunde aşırı baskı kurdurtmaya çalışırlar. Kapinizin önünden her geçerken ayni sorulari sorup dururlar. Baskasi işini yapmiyor diye siz stres olursunuz. Size surekli "aradın mı, aradın mı" diye soran insan bi kere eline telefonu alip da karsi tarafa ayni baskiyi kuramaz sizi maşa olarak kullanir. Sabirlar diliyorum

Back
X