• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel Üniversite

[Özel üniversiteye o kadar para dökeceğine (ailenin maddiyatı da orta halli ise) sınava bir sene daha hazırlanmanı öneririm.

Ben aslında hazırlanmak istemiyorum çunku hazırlansamda çalışamyacagımı biliyorum tembelim bn ders konuşunda aslında derslerim iyidir ygsden 310 puan yaptım amaa lys için kitap açmadım çalışmak gelmiyor içimden hazırlansam da değişmeyecek bir şeyler ben kendimi geliştirebilirim ingilizcem iyi çokta okurum ama artık bu maratondan sıkıldım tekrar hazırlanıcak enerjim yok

Ben 7tepe'deyim ve eğitiminden oldukça memnunum.
Evet, para ödüyorsun ama karşılığında gerçekten iyi bir eğitim alıyorsun. Mezun olan hiçbir arkadaşım da işsiz kalmadı.
Özel üniversitede parayı verirsin geçersin diye bir mantık çok geride kaldı. Zaten önemli olan kişinin kendini geliştirmesi.
İnşallah senin için hayırlı bir üniversite olur. ;)

arkadaşım inan ben üni ye gireli 10 yıldan fazla oldu.

puanım düşük ve tembelim çalışmam diyorsun ben anlamam puanlardan ama kimse kızmasın kimseyi kırmak için demiyorum da tembelsen, çok ta yüksek puanlar almamışsan kıytırık bir üni de mühendislik okuma. en dandik mühendislik bile zordur ve okurken yorar adamı. daha başka bölümleri araştırabilirsin belki veya en kötü bir sene daha çalış ama inan iş başvurusunda cv hemen elenir üniversite adına göre. ben 6 yıldır mühendislik sektöründeyim. hem de inşaat işindeyim yapma, boşuna parana, zamanına yazık.

abla tavsiyesi...

merhaba bayanlar özel üniversite okumayı dusunuyorum puanım yuzunden devlet okumaya yetmio aklımda birkaç tane üniversite var ama sizden de fikir almak istiyorum puanım okul puanıyla birlikte 230-290 arası olucak sonuçlar açıklanınca editler tam puanı söylerim sayısalım mühendislik istiyorum inşaat önceliğim olmakla birlikte endüstri makinada düşünoyum istanbulda bana önerebileceğiniz ilerde iş bulurken sıkıntı yaşamayacağım kaliteli üniversiteler önerir misiniz

koç'u tek geçerim :) belki sabancı ya da bahçeşehir. gerisi tırt.

merhaba bayanlar özel üniversite okumayı dusunuyorum puanım yuzunden devlet okumaya yetmio aklımda birkaç tane üniversite var ama sizden de fikir almak istiyorum puanım okul puanıyla birlikte 230-290 arası olucak sonuçlar açıklanınca editler tam puanı söylerim sayısalım mühendislik istiyorum inşaat önceliğim olmakla birlikte endüstri makinada düşünoyum istanbulda bana önerebileceğiniz ilerde iş bulurken sıkıntı yaşamayacağım kaliteli üniversiteler önerir misiniz

Arkadaşlar Bilkent koç Sabancı demişte onların puan aralığını bilmiyorlar demekki malesef 290la paralı bile okuyamıyosun oralarda ben Aydın mimarlık mezunuyum hocalarım da İTÜ yıldız teknik karmasaydı ve memnundum da kesinlikle tercih etme demişler de bence düşünebilirsin ciddi atılımları var çünkü okulun. Bide kültürü tavsiye edebilirim inşaat alanında kesinlikle çok başarılılar areli de kesinlikle düşünme. Bilgiye gelince onun da bildiğim kadarıyla puanları yüksek ama eğitim kalitesi de çok iyi. Haliç mimarlıkta okuyan arkadaşım var memnun değil çok ama mühendislik bölümleri hakkında bi bilgim yok. Başarılar arkadaşım inşallah istediğin bölüme yerleşebilirsin :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kesinlikle Yeditepe, Koç, Sabancı ve Bilgi en iyi özel üniversiteler. diğer özel üniversiteler kötü demiyorum, ama en iyileri bunlar. özellikle yeditepenin kampüsü enfes.

Puanlar açıklandı beklediğim gibi 290 geldi puanım şimdi ben devlette düşük bi bolum mu okusam yoksa özelde mühendislik mi b??

benim bir bayan arkadaşım sırf devlette okumak için maden mühendisliği seçmişti. halbuki özelde yarı burslu çok daha iyi ve kendisine uygun bir bölüm okuyabilirdi. kendide çok pişman oldu sonradan. ileride yapmak istediğin mesleğe göre karar ver, artık devlet özel ayrımı diye bir şey kalmadı. tabi bazı özellerden uzak dur arkadaşlar bahsetmiş ama bilgi, yeditepe, koç, sabancı iyidir. 290 puan kaç üzerinden canım? ben ona göre benim okulu bir check edeyim senin için.

Ben de istanbulda bir devlet üniversitesinde mühendislik fakültesindeyim.Önerim 1 sene daha hazırlanmanız.Çok özel okul var bir fikrim yok.Arel iyi değil diye duydum tabi içinde olmadıgım için bilemem.

benim bir bayan arkadaşım sırf devlette okumak için maden mühendisliği seçmişti. halbuki özelde yarı burslu çok daha iyi ve kendisine uygun bir bölüm okuyabilirdi. kendide çok pişman oldu sonradan. ileride yapmak istediğin mesleğe göre karar ver, artık devlet özel ayrımı diye bir şey kalmadı. tabi bazı özellerden uzak dur arkadaşlar bahsetmiş ama bilgi, yeditepe, koç, sabancı iyidir. 290 puan kaç üzerinden canım? ben ona göre benim okulu bir check edeyim senin için.

500 üzerinden canım

kesinlikle istanbul areli tavsiye etmiyorum. genelde giden arkadaşlarım var mezunlar ve memnun değiller.

Benim bildiğim ve iyi olduğunu düşündüğüm hatta seneye lisansı bitirince yüksek lisans için bende düşünüyorum.
istanbul aydın
beykent
ışık (bilgisayar mühendisliği okuyan tanıdığım var çok memnun)
istanbul teknik
bildiklerim bunlar

İTÜ devlet ünv. benim bildiğim.

Back
X