Özelde çalışmak mı devlette çalışmak mı?

sessia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
195
5
46
İstanbul
Kızlar bugün özel bir şirkete iş görüşmesine gidince herkesin ne kadar stresli ve gergin olduğunu hem gördüm hem de hissettim. Ve bu daha şimdiden moralimi bozdu. Önceki bi işimden de bu yoğun stresi kaldıramadığım için 2 ay zor dayanıp ayrılmıştım, orası da özeldi ve ayrılmadan önce psikolojik destek görmeye bile başlamıştım.

Şu an aöf işletme 3.sınıftayım. Hem özelde çalışıp hem de aöf derslerimi idare edebilir miyim sizce? Bitirip kpssye girmeyi düşünüyorum, kpssye de çalışırken hazırlanabilir miyim?

Sanki tüm hayatım bitecekmiş gibi geliyor bu işe başlarsam, deli divane iş ararken ne olursa olsun çalışacak gibiyken, strese karşı ne kadar dayanıksız olduğumu hatırladım ve çok kararsızım... Sizce çok mu abartıyorum?

Devlette olup da hayatından memnun olan var çevremde ama; Özelde olup da mutlu olan var mı aranızda?

canım sakın hayatına özele bağlama ben resmen hastalıklara kalmıstım özel yuzunden.Bırde özel de calısıyorsan kımseye guvenmeyeceksın. sırtından vururlar haberın olmaz. bu arada mmasın dusuk olur zam ıstemek bır yana dursun patron yanında maas konusu acılsın hemen agzının payını alırsın. gece bıle evınde ıs yada işinden cıkamazsın. tam bır rezalet.

Tabii ki şartlar bakımından devlet üstün söz konusu bile olamaz özelle kıyaslanması
Bende işletmeden mezun olacağım bu dönem
Her ne olursa olsun devlet olmak zorunda demiyorum ama önceliğim bu
Okulunu bitirmeye bak bu süreçte de kpss hazırlan B den girersen 80 alır atanırsın
Ben önlisansta 80e yakın aldım ortada kaldım bölümümden alım yoktu
Ama işletmeden atanmak çok daha kolay
Mezunu çok ama alımı en azından iyi
77leri rahat görüyor son atamada...

Siz zaten devlet istiyorsunuz KPSSye hazirlandiginiza gore. KPSSyi kazanip atanacaginizin garantisi var mi? Eger varsa ozele baslamayin. Ama ya yoksa o zaman mezun olup cok az/hic deneyimle is ilanlarina deli gibi basvururken bulacaksiniz kendinizi ve oyle veya boyle deneyimin ne kadar onemli oldugunu anlayacaksiniz. Hic uretmemekten daha iyidir stresli bir is. Ben ozel sektorde calisiyorum. Cok sukur iyi bir isim, duzenli bir maasim var ve en onemlisi yaptigim isi cok seviyorum. Dedigim gibi en onemlisi de bu zaten eger seveceginiz bir is bulursaniz stresi bile guzel geliyor.

kesinlikle devlet. Ben de 35 yaşındayım ama en azından belediyeye kapak atayım diye uğraşıyorum. :) özellikle bir bayan için mutlaka devlet diyorum. Yüz kızartıcı bir suç işlemedikten sonra işiniz garanti. Kimse canı istediği için gönderemiyor sizi. Tüm haklarınız güvence altında. Daha özgürsünüz ayrıca. İstediğiniz zaman tayin ister gidersiniz yerleşmek istediğiniz yere..

Canım, A daha zordu galiba değil mi ?
B düz memurluk muydu ? Hep karıştırıyorum.

özelden kpss ye hazırlanmak amacıyla istifa etmiş biriyim.

ben devlet diyorum.

ha özelde insana çok şey katıyor. mesela ben dünyada kimseye güvenmemeyi öğrendim.
paran varsa arkadaşsındır, dostsundur.
tabii bu benim iş yerime has birşeyde olabilir.

herkesin hakkında hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…