Özelde çalışmak ve izin alabilme ve suratlarını çekmek

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
832
268
103
34
arkadaşlar size bir şey soracağım şimdi ben 1 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum işletme müdürümüz var adamın sağı solu belli değil ve çok kaypak bugün mesela sabah geldiğimde günaydın dedim o da "günaydın " dedi daha sonrasında ise 15 dk sonra filan odasına girdim."Nasılsınız" diye sordum cevap bile yok elinde bir kağıt bilgisayara bakıp duruyordu ve biraz oyalandım acaba gerçekten görüyoru mu?,yoksa görmemezlikten mi geliyor diye sonrasında odasından çıktım sinir ola ola :/ :/ şimdi bir de benim şöyle bir yapım var izin alırken nedense çekiniyorum halbuki izin hakkım da var bu dediğim şahıstan çıkıyor izinler yani adamın suratına bakıp "bu adam bana izin vermez" diyorum yani bu durumu nasıl aşabilirim? şimdi adamın odasına girdim ve hal hatır sorduğum halde bana bakmadı ya "acaba izin verir mi?" diye hemen içime kurt düşüyor lütfen bu konuda deneyim,tecrübe ve bana nasıl hareket etmem gerektiğini paylaşır mısınız?

izin talebinizi resmi bir dilekçe ile odasına götürün derim mümkünse planladığınız tarihten en erken 2 hafta önce falan olsun.. yüz göz olmamış olursunuz. devlet dairesinde böyle yani, yüzyüze istemekten daha makul bir olay

iremveben yok izin olarak bugün izin almak için demedim normalde hani her zaman halini hatrını sorarım o insanın ama bugün nedense böyle görmemezlikten gelişi oldu diye düşünüyorum ve böyle davranışlarını neden ben izin alamazsam hani yarın birgün bu adamdan diye buna maal ediyorum

wolfro mesela ne gibi şeyler talep etmesinler diye? yani izinse ben gerek olmadıkça izin almıyorum yani bunu karşı tarafta biliyor ne yapalım yani hiç mi almayalım demi?

sonundaoldu yani adamın suratını görseniz sanki birisinden dayak yemiş gibi bön bön ve böyle yaparak ne elde etmeye çalışıyorsa

xpreiaz dediğiniz gibi ama bu adamın böyle davranmalarını neden izne maal ediyorum yani nasıl aşabilirim bu durumu?
burda bir çalışan müdüründen kınama cezası aldı üstelik saygızılık yaptı.bende senin gibi izin alırken nasıl yapacak bu adam şimdi sık sıkta izin ister hangi yüzle gidecek karşısına dedim vallahi bir hafta sonra annemi dr götürecem dedi ve aldı iznini çokta takmamak lazım isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü.

denizden gelen esinti hani ben adam suratsız olduğu zaman ya da böyle davrandığı zaman yarın bir gün bana asla izin vermez diyorum nasıl aşabilirim bunu ?

nasılsınız dediğinde cevap vermiyosa pat diye konuya gircen ne uzatıyosun.
yasal hakkın senin neyi vermiyo.

burcubahar0635 yok ben izin almak için değil hani öylesine sordum karşımdaki benimle muhattap olmamak istermiş gibi cevap vermeyince hani "bugün böyle davranan adam yarın bir gün izin istesem bana nasıl verir"diye hemen içim daralıyor bunu nasıl aşabilirim?

sonundaoldu yani adamın suratını görseniz sanki birisinden dayak yemiş gibi bön bön ve böyle yaparak ne elde etmeye çalışıyorsa

size çaktırmadan psikolojik baskı yaparak izin almamanızı sağlamaya çalışıyor. bizim burdada var. ameliyatım olacak adam ona bile burun kıvırıyor.ama sallamıyorum tabi.

iremveben Allah Allah öyle bir şey nasıl düşünür bu adam ya yani ben de insanım yasal hakkım var yok ya çatır çatır isteyeceksin vermiyor mu ona göre davrancaksın ama vermeyerek neyini ego etcek ki?

iremveben Allah Allah öyle bir şey nasıl düşünür bu adam ya yani ben de insanım yasal hakkım var yok ya çatır çatır isteyeceksin vermiyor mu ona göre davrancaksın ama vermeyerek neyini ego etcek ki?

sanırım işe başlayalı sizin fazla olmadı. bunlara şaşırmıyorum ben artık. yasal hakkı falan tanıyan yok. dişini göstermezsen izin falan hikaye.

Yılını da doldurmuşsun yıllık izin hakkın var neden çekiniyorsun ki istemeye? Bu izin konusunda patronların bu tavrını anlamıyorum sanki babasının hayrına izin veriyor bu zaten senin hakkın olan bir şey önceden bildirerek istediğin zaman kullanabilirsin. Şirkette izinleri ayarlayan bi birim yok mu? Örneğin ben muhasebeciyim izin kullanmak isteyen bana gelir dilekçesini veririm patrona götürür izin kullanmak istediğini beyan eder imzalatır bana geri getirir ben de işleme koyarım. Eğer öyle bi durumunuz yoksa kendiniz basit bi dilekçe yazın "şu şu tarihlerde yıllık iznimden şu kadar gün kullanmak istiyorum gereğinin yapılmasını arz ederim" gibi. Girin odasına nasılsınıza falan gerek yok. Kolay gelsin ... bey müsaitseniz birşey görüşecektim deyin o da evet? dicek, belirttiğim tarihlerde yıllık iznimden kullanmak istiyorum deyip kağıdı koyun önüne bu kadar basit.

Biliyorum öyle tipleri. Bizim devlet okulunda bile var.
Siz gereksiz tek kelime etmeyin derim bundan sonra, daha kıymetli olursunuz.
Kendinizden emin durun, yasal haklarınızı iyice öğrenin.

elif_yasin evet maalesef izin hakkım olduğu halde adamın suratı beş karışsa bundan asla izin isteyemem diyorum yani bunu nasıl aşabilirim? bugün odasına hani öylesine girdim izin istemek için değil normal sıradan nasılsınız demek için ama ya gerçekten görmedi ya da görmemezlikten geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…