Özelde çalışmak ve izin alabilme ve suratlarını çekmek

Bu olay sadece özelde olmuyor ki devlet sektöründe de var.
Bir de hakkın olan bir şeyi isterken çekinirsen karşındaki de baskı kurmaya çalışır yani.
Nasılsın demen çok yersiz olmuş.
Günaydın dedin yeterli.
Gir odasına sizin içinde uygunsa şu şu tarihlerde iznimi kullanmak istiyorum de.
Bir de üyelere cevap yazarken @ işaretini koyarsan kime cevap verdiğini daha rahat anlarız.

pinoli anladım :) @ işaretini belirttiğin için çok teşekkür ederim :) ben bugün odasına izin almak için girmedim hani her zaman sorduğum gibi hal hatır sordum acaba her zaman sorduğum için mi kendini bir halt sandı adam da tabi beni ya gördü yada görmedi öyle cevap vermeyince işi hemen izne bağlayıp " acaba bu adamdan yarın bir gün izin istersem böyle yine suratıma bakmayacak mı" diye düşündüm

Rica ederim canım :)
Suratına bakmazsa bakmasın iznini versin de.
İnsanları çok fazla ciddiye alma.
Özellikle işyerinde.

pinoli değil mi? yani böyle davranınca "yarın bir gün izin istersem de böyle suratıma bakmaz da hadi cevap vermezde " diye düşündürdü beni

Öyle bir lüksü yok canım.
Sen onun çalışanısın kölesi değil.
Sosyal haklarını tabiki de kullanacaksın.
Yüzüne baksa ne olur bakmasa ne olur.

Sen izin kullanacağın zaman dediğimizi yap. Gir odasına konuş evrağı koy önüne. Sadece sözle izin istesen belki "hıı tamam bakarız"la geçiştirebilir ama izin kağıdıyla gidersen imzalatırsın. Havada kalmamış olur izin konusu. Çıkış dönüş tarihlerini de belirt altta. Sonra "yok sen şu gün gelecektin şu gün geldin" muhabbeti olmasın.

elif_yasin ben bugün odasına izin istemek için girmedim her zaman hal hatır sorardım bugün de sorum ilk defa tepki vermeyişi ve ben yokmuşum gibi öyle gözlerini bilgisayara dikmiş davranışıyla karşılaştım maalesef onun için yarın birgün izin istersem " bu adam bugün beni görmemezlikten geldi yarın birgün izin istersem o zaman da mı görmemezlikten gelcek,hiç cevap vermeyecek" diye içime kurt düştü ayrıca biz sadece izinleri bu adama bildiriyoruz yıllık izinleri vs personel müdürüyle kağıt imzalatıyoruz sadece izin istediğimi önce buna bilricen durum bu

Siz bu konuyu bayağı takıntı haline getirmişsiniz. Arkadaşlarınıza sorun, herkes o adamdan nasıl izin istiyorsa, siz de o yöntemle isteyin. Belki başka birine kağıt imzalatmak yeterlidir. Ya da farklı tarihlerde kullanacağınız izinler için bu adamın yanına bir arkadaşınızla gidin. En güzeli önüne kağıt koymak, duymama şansı yok. Kör değilse görür. Cevap vermezse, duymadınız galiba deyin. O yuzsuzse, siz daha yüzsüz olun. Ben de başlarda sizin gibi cekinirdim, şimdi izin vermeyecek olanın alnını karislarim

Gerisini de kafaya takmayın, vay baktı, bakmadı, selam verdi , vermedi. Sadece hedefe odaklanın. Ve kimseyle samimi olmayın. Gerekmedikçe konuşmayın

nerisona değil mi? ya ben bugün odasına izin almak için girmedim hani her zaman hal hatır sorardım bugün de öyle yaptım baktım tepki yok hani ben odada mıyım değil miyim salak ya ama dediğiniz gibi yapcam bundan sonra yıllık izin gündelik izin çatır çatır isteyeceğim ya ne yapacak duymayacak mı bana bir taktik verir misiniz? yani bu adamın suratı 5 karışsa ve benim izne ihtiyacım varsa bunu inanılmaz sorun yapıyorum nasıl aşabilirimi bu durumu? işyerinden bir kaç kişi "bence sen abartıyorsun " dediler

Bence de abartıyorsunuz ama sebep sanırım yaşınız küçük ya da bu işlerde yenisiniz. Ben de öyleydim. Duymazsa açık açık "duymadınız galiba" deyin. Fazla gülümsemeyin. Gereksiz konuşmayın. İşinizi yapın. Ve hakkınız olanı isterken tedirgin durmayın.
Tekrar soruyorum bu izin istemenin tek şekli bu adamla konuşmak mi? Bunu bir araştırın. Yazılı yapılıyorsa yazılı yapın. Mesela eşimin işyerinde bu işler bilgisayar üzerinden yapılıyor. Müdürle muhatap olunmuyor. Müdür bilgisayardan onaylıyor.

nerisona çok haklısınız ben 1 yıldır çalışıyorum benim izin konusundaki hassaslığımı ve gerekmedikçe izin almadığımı bilirler ama almayınca noluyor madalya mı takıyorlar yok ama bana öyle bir akıl verin ki ben bundan sonra o adamın suratına bakıpta izin istmemezliği yapmayım çatır çatır isteyim ve versin

nerisona yok önce bu şahısa bildiriyorsunuz o da izin verirse sıkıntı yok yıllık günlük izinleri yıllık izinleri de bildiriyorsunuz o da personel müdürüne yönlendiriyor

nerisona izin kağıtlarını personel müdürüyle hallediyoruz buna sadece önceden bildirip sonra bu personel müdürüne yönlendiriyor yıllık izinler için diyorum sonrada persnel müdürü yıllık izni evrağa döküp buna getirip imzalattırıpğ tekrar persnel müdürüne veriyoruz iş bitiyor

ben sizi meşgul etmek de istemiyorum yani bu adamın tipine bakıp izne maal etmemek için ne yapmalıyım?

Dik dur ( her zaman)
Gülümseme ( bundan sonra hiçbir zaman)
Gereksiz konuşma ( bundan sonra hiçbir zaman)
Cevap vermezse, duymadınız galiba de
Bilet alacağım cevap bekliyorum de
Baktın hala cevap alamıyorsun bir üst amire şikayet et, kayıtsız kalıyor sorularıma de.
Ay bizim memur da böyleydi, ezik gördüğünü eziyordu, şimdiki aklım olacak bak neler derdim, artık duruma gore.
Sen bunu adam yerine koymuşsun diye bunun totosu yükselmiş, benden söylemesi.

bu olayı unut.. patronları idare ediyoruz biliyorsun.. zıtlaşmanı önermem, tabii kendini de ezdirme.. herzamanki gibi davran, günaydın de ama nasılsın demeyi bırak artık.. o sana sorarsa sorarsın.. izin alacağın zamanda olabildiğince erken haber vermeye çalış, işin garanti olsun, gider söylersin "şu tarihler arası iznimi kullanmak istiyorum, size de uygun mu bu tarihler" dersin.. tarih vurgusu önemli ama.. bu cümlede şu var; "benim yıllık iznim var haha, evet napıcaksın var yani, bunu kullanıcam, sadece bu tarih sana uyar mı diye soruyorum, benim yıllık izin hakkım vaar" ee adam bakacak ve şöyle diyecek; "evet izin vermem gerekecek zaten, bu tarihler uygun mu, tamam uygun, tamam verdim gitti" gözünde büyütme, basitleştir olabildiğince.. yanına gitmeden dua oku.. ben izin istemeden önce dua ediyorum hep.. hep de alıyorum iznimi çok şükür..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…