- 5 Ağustos 2016
- 2.017
- 1.641
- 83
- Konu Sahibi barajnehir
-
Neden huyundan vazgecesin haklıya haklı demek kötü bir şey değil. Ama buna yorum yapmama gerek var mı bununla uğraşmak istiyor muyum diye kendinize sorun?34 yaşındayım .Tartışma ortamı olduğu zaman kendımle alakalı konuda dozunda konuşurum.
Yakın ve akrabaların arasındaki meselelerde direkt dahil olmadığım ama ucu çekirdek aileme dokunan olaylarda, bilgi sahibiysem kendimi olayların ortasında buluyorum.
Boş konuşmuyorum ama neden avukatlık yaptığımı anlayamıyorum.
Fikirlerimi söylemekten çekinmiyorum.Haklıya haklı haksıza haksızsın.
Tartışma ortamından sonra "konuşulmasa da olurmuş"kendi kendime diyorum..adım diye geçsın ..laboum da bunları bize dedi diye demesinler.bu yüzden pişman oluyorum.
Sonuç olarak;
Susacağım ya da yorum yapmayacağım diyorum atmosfere kapılıyorum .
.Nasıl çözeceğim?Nasıl susuluyor?
Gerektiği kadar az nasıl konusuluyor?
Teşekkür ederim deneyeceğim.bu istek büyük bir disiplin ve çaba gerektiriyor,
aynı duyguları geçmişte bende yaşadım, şu anda istediğim gibi susabiliyorum ama kendimi tutmaya başlamam son 4 yıldır (evlendikten sonra yeter artık dedim)
ben şöyle çözdüm. gelecek için hedeflediğim şeyler var, yapmak istediklerim var ve susmak istediğim yerlerdeki insanlar bu hayallerin parçası olmadığından benim dostluğumu hak etmiyorlar. Bunu beynime iyice yerleştirdiğim için sessiz kalabiliyorum, kafamda hep kendi işlerim var çünkü, çoğu zaman günlük hayat dilinden başka konuşmalara veya sohbetlere ihtiyaç duymuyorum, yanımda olmasını istediğim insanların yanında ise tüm konuşma ihtiyacımı karşılıyorum
umarım cevabım işinize yarar
İşte bu girdaba düşüyorumNeden huyundan vazgecesin haklıya haklı demek kötü bir şey değil. Ama buna yorum yapmama gerek var mı bununla uğraşmak istiyor muyum diye kendinize sorun?
Bir süre sonra yoruyor beni..yaş aldığım için mi acabaHer şeye eyvallah da susmaya asla.
Yerli ya da yersiz hiç farketmez, içimde patlatamam düşündüklerimi.
Siz de gelişine vurun, politik olacağım diye şekilden şekile girmek pek mantıklı değil.
Yaşla beraber şöyle bir süzgeç geliyor insana ‘bu insanlar ne dediğimi anlar mı ya da hakediyorlar mı konuşmamı’ bu sorulara cevap evetse, aynen devam.Bir süre sonra yoruyor beni..yaş aldığım için mi acaba
Cevremdekılerin arasında ben sahnede kalıyorum.onlara göre bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.onlar da konuşşun istiyorum ben niye bu kadar yıpratıyorum.haklarını niye savunmuyorlar?Mevzu cekırdek ailemse konusurum, bırı haksızlığa ugruyorsa konusurum, haksızlık ediliyorsa bana konusurum gerekirse hıc susmam.
Arkamdan ne dedikleri hıc umrumda olmaz.
Gelip Yuzume soyleyen olursa, ozaman da konusurum.
Ne demisler, ınsanlar konusa konusa..
Haksızlık karşısında eğilmeyiniz, zira hakkınızla beraber serefınızı de kaybedersiniz
-hz ali-
Bana dokunmayan yılan bin yıl yasasın diyerek yasattıgınız yılanların bir sonraki hedefi siz olursunuz diye bir soz de var.Cevremdekılerin arasında ben sahnede kalıyorum.onlara göre bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.onlar da konuşşun istiyorum ben niye bu kadar yıpratıyorum.haklarını niye savunmuyorlar?
Asıl kendini savunması gerekenler susarken onların namına haklarını savunan cengaver mi oluyorsunuz? Yanlış mı anladım? Eğer öyleyse o anda aklınızı başka bir şeyle meşgul etmeye çalışın, hatta mümkünse bir bahaneyle ortamı terk edin, tamam haklıyı haksızı söylemeyi ben de severim ama haklı hakkını aramazken benim arkama sığınıp susup pısıp bir şey demezken, üstelik sonrasında savunduğum kişi o kişiyle canciğer kuzu sarması olup hak savunduğum halde arayı bozmaya çalışan karaçalı muamelesi görürsem ipler kopuyor.Cevremdekılerin arasında ben sahnede kalıyorum.onlara göre bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.onlar da konuşşun istiyorum ben niye bu kadar yıpratıyorum.haklarını niye savunmuyorlar?
Yani laf atilan kisiler ortamda onlar susuyor sizmi savunuyorsunuzCevremdekılerin arasında ben sahnede kalıyorum.onlara göre bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.onlar da konuşşun istiyorum ben niye bu kadar yıpratıyorum.haklarını niye savunmuyorlar?
Evet bazen bu duruma da düştüğüm oluyor..Asıl kendini savunması gerekenler susarken onların namına haklarını savunan cengaver mi oluyorsunuz? Yanlış mı anladım? Eğer öyleyse o anda aklınızı başka bir şeyle meşgul etmeye çalışın, hatta mümkünse bir bahaneyle ortamı terk edin, tamam haklıyı haksızı söylemeyi ben de severim ama haklı hakkını aramazken benim arkama sığınıp susup pısıp bir şey demezken, üstelik sonrasında savunduğum kişi o kişiyle canciğer kuzu sarması olup hak savunduğum halde arayı bozmaya çalışan karaçalı muamelesi görürsem ipler kopuyor.
Birkaç kere öyle savundum savundum baktım ki hakkını yedirmem dediğim kişiyle diğerinin arasından su sızmıyor, sivri dilli olan ben olmuşum valla bıraktım, artık yalnızca kendi hakkımı savunuyorum.
Yüzlerine konusmaya gelince dilleri tutuluyor sanki..ben savunuyor gibi oluyorum.olay anında buyuk resımde nasıl rol oynadıgımı Kım ne yapıyor ne diyor sonradan düşününce anlıyorum.Yani laf atilan kisiler ortamda onlar susuyor sizmi savunuyorsunuz
Laf laf laf ..bir yere kadar..maruz kalmak istemiyorum artık.sakın sessiz hayatlarini sürdüren aileler yok mu acaba ..bizimkiler mi böyle ..düşünmeden edemiyorum.Valla hicte kendinizi bosu bosuna elestirmeyin cekirdek aileme soylenen hersey bana soylenmistir savunmuyorsam haklilarsa elbette kendimj karaktersiz bulurum
Ha karsi taraf lap lap konusupta beni kiracabilecegini dusunemiyorsa yada kaldirabilecegimi umit ediyorsa bi zahmet karsiliginda duyduklarinida kendi kaldiracak hic umurum olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?