Özelini anlatmak ,sormak

Nazendeyuregim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2021
575
455
23
29
Ortam vasıtasıyla tanıştığım bir kız var. Bir kaç kez aynı ortamda bulunduk ve hayatının tüm özelini bana döktü. Bana da sevgilin var mı hiç oldu mu, eee neden ayrıldınız gibi sorular soruyor. Yaşım 30 larda olunca kendimi savunmaya geçme gereğide duyduğum için evet sevgilim oldu, görüştüklerim de oldu deme gereği duyuyorum. Karşı tarafta şöyle bir önyargı oluyor evlenmemiş acaba hiç sevgilisi olmadı mı, hmm evlenmeyi çok istiyor ama iyi kötü bri de çıkmıyor gibi zannediyorlar. Açıklama yaptıktan sonra kendim lkötü hissediyor ama bulsam hemen evlenecekmişim gibi düşünceye kapılmamaları için açıklama yapıyorum. Bu kızla sık sık karşılaşıyoruz ve hayatımla ilgili sürekli bir detay sorma huyu var, kendisi her şeyini anlattığı için normal geliyor sanırım. Ben niye kendimi açıklıyorum bu kadar bunu nasıl önlerim. Bu durumla çok kez karşılaştım. 30 larda olup evlenmediysen karşına birinin çıkmasını canı gönülden bekliyor tek düşüncen, idealinmiş gibi konuşuyorlar.

Ortam vasıtasıyla tanıştığım bir kız var. Bir kaç kez aynı ortamda bulunduk ve hayatının tüm özelini bana döktü. Bana da sevgilin var mı hiç oldu mu, eee neden ayrıldınız gibi sorular soruyor. Yaşım 30 larda olunca kendimi savunmaya geçme gereğide duyduğum için evet sevgilim oldu, görüştüklerim de oldu deme gereği duyuyorum. Karşı tarafta şöyle bir önyargı oluyor evlenmemiş acaba hiç sevgilisi olmadı mı, hmm evlenmeyi çok istiyor ama iyi kötü bri de çıkmıyor gibi zannediyorlar. Açıklama yaptıktan sonra kendim lkötü hissediyor ama bulsam hemen evlenecekmişim gibi düşünceye kapılmamaları için açıklama yapıyorum. Bu kızla sık sık karşılaşıyoruz ve hayatımla ilgili sürekli bir detay sorma huyu var, kendisi her şeyini anlattığı için normal geliyor sanırım. Ben niye kendimi açıklıyorum bu kadar bunu nasıl önlerim. Bu durumla çok kez karşılaştım. 30 larda olup evlenmediysen karşına birinin çıkmasını canı gönülden bekliyor tek düşüncen, idealinmiş gibi konuşuyorlar.
O anlatıyor diye herkes herşeyini anlatacak değil ya bence mesafeni koy daha yeni tanıştığın biri hayatının herşeyini bilmesine gerek yok herkesin idealı evlilik olmak zorunda değil ne büyük aşkla evlenip 3 ay bir birine katlanamayanlar var bu iş nasip işi dşr ne zaman olacağı belli olmaz kimsenin de haddine değil sonuçta tekrar sürekli sürekli bişeyler sormaya çalıştığında kısa cevap verip konuyu değiştir bence

Başkalarının ne düşündüğünü bıraktığınız an öyle rahatliyorsunuz ki, müthiş bir özgüven geliyor ve o özgüvenle şu an kurduğunuzdan çok daha güzel bir cevap veriyorsunuz o sorulara, aslında cevap vermenize bile gerek kalmadan. Evlilik kurumu gittikçe tükenen bir kurum oldu malesef. Bosananlarin sayısı, evlenenlere yetişti. Şu durumda bekarligi tercih etmek çok doğal ve yaygın birsey. Günümüzde her mahallede, çevrede onlarca bekar yaşıyor kendinizi yalnız hissetmenize ve farklı görmenize hiç gerek yok.

O anlatıyor diye herkes herşeyini anlatacak değil ya bence mesafeni koy daha yeni tanıştığın biri hayatının herşeyini bilmesine gerek yok herkesin idealı evlilik olmak zorunda değil ne büyük aşkla evlenip 3 ay bir birine katlanamayanlar var bu iş nasip işi dşr ne zaman olacağı belli olmaz kimsenin de haddine değil sonuçta tekrar sürekli sürekli bişeyler sormaya çalıştığında kısa cevap verip konuyu değiştir bence
Kesinlikle size katılıyorum. Evliliği idealleştirmiş bir yapım yok, ne zaman olacak diye de 4 gözle beklemiyorum. Böyle de mutluyum. Ama bazı kadınlar zannediyor ki sanki tek dealimiz düşüncemiz evlilik olacak bu yaşta. Hiç birisi de mi olmadı diyen bile oluyor

Başkalarının ne düşündüğünü bıraktığınız an öyle rahatliyorsunuz ki, müthiş bir özgüven geliyor ve o özgüvenle şu an kurduğunuzdan çok daha güzel bir cevap veriyorsunuz o sorulara, aslında cevap vermenize bile gerek kalmadan. Evlilik kurumu gittikçe tükenen bir kurum oldu malesef. Bosananlarin sayısı, evlenenlere yetişti. Şu durumda bekarligi tercih etmek çok doğal ve yaygın birsey. Günümüzde her mahallede, çevrede onlarca bekar yaşıyor kendinizi yalnız hissetmenize ve farklı görmenize hiç gerek yok.
Kendimi yalnız hissetmek değilde bir eksik bir kusurmuş gibi algılanıyor olması beni üzüyor. Hiç birisi de mi olmadı diyene kendimi açıklarken kötü hssediyorum. Evlilik için yanıp tutuşan yapım yok ama karşı taraf istiyorum ama bir evlenemedim zannedyor.

Kesinlikle size katılıyorum. Evliliği idealleştirmiş bir yapım yok, ne zaman olacak diye de 4 gözle beklemiyorum. Böyle de mutluyum. Ama bazı kadınlar zannediyor ki sanki tek dealimiz düşüncemiz evlilik olacak bu yaşta. Hiç birisi de mi olmadı diyen bile oluyor
Ne kadar ayıp şeyler bunlar ya benim dayı kızlarım da hep bekâr biri 35 yaşında biri 31 diğeri 29 hiç sormam noldu var mı yok mu anlatmak istese anlatır kişi zaten hayatını bana açıklamak zorunda değil ki hayır belki istiyor da olabilirsin ama doğru kişiyi bulamamışta olabilirsin henüz sürekli bunu irdeleyip gönlünü kırmak olmaz ki istiyo olup bunun için üzülmene sürekli bunu hatırlamaktan falan zevk alması gerekir birinin yani insanlar başkalarının hayatlarına karışamamayı bir öğrenemedş emin ol evlenince de neden hala çocuk yapmadın bir sorununuz mı var yoksa tedavi oluyor musun falan diye soracaklar he de geç hepsine boşver 😄

Ne kadar ayıp şeyler bunlar ya benim dayı kızlarım da hep bekâr biri 35 yaşında biri 31 diğeri 29 hiç sormam noldu var mı yok mu anlatmak istese anlatır kişi zaten hayatını bana açıklamak zorunda değil ki hayır belki istiyor da olabilirsin ama doğru kişiyi bulamamışta olabilirsin henüz sürekli bunu irdeleyip gönlünü kırmak olmaz ki istiyo olup bunun için üzülmene sürekli bunu hatırlamaktan falan zevk alması gerekir birinin yani insanlar başkalarının hayatlarına karışamamayı bir öğrenemedş emin ol evlenince de neden hala çocuk yapmadın bir sorununuz mı var yoksa tedavi oluyor musun falan diye soracaklar he de geç hepsine boşver 😄
Evet istiyorda olabilirim, belki evliliğe karşı bile olabilirim. Zaten yakın gördüysem hayatımdaki detayları öyle paylaşırım.

Buralar evlenip göğe başı erenlerle dolu.Bekarlik güzel ,herşey zamanını bekler ,kismetsiz dayak bile yenmez vs vs vs..

özelimi anlatmak istemiyorum deyip geçebilirsiniz. konuştuğunuzda size bir şey katacak bir insana benzemiyor zaten düşünüp ne desem diye kafa yormanıza gerek yok bence.

Bazi insanlar her seyini paylasmak konusunda daha istekli oluyorlar.
Bazilariysa daha mahrem goruyor iliskilerini (arkadaslik, sevgililik, aile iliskileri vs) paylasmayi istemiyor.
Ya birilerinin hakkinda ne dusundugunu cok onemsemekten kaynakli bence ya yetistigi aile ortami kan kusup kizilcik serbeti ictik diyecegiz tadinda oldugundan ya yapi olarak daha mesafeli olmaktan.

Otuzlarimdayim ben de, ikinci kategoridenim.
Bircok sebebi olabilir bunun, bilmiyorum. Hayatima dair cogu seyi cok samimi oldugum arkadaslarim dahi bilmezdi hatta kardeslerim bile ki biz arkadas gibiyizdir aslinda.

Biz birkac senedir kardeslerimle aile evinde neler yasadigimizi anlatip rahatliyoruz.
Onu bile paylasmamisiz birbirimizle.
Hepimiz boyleyiz yani.

Ben en buyuk cocugum, ilk evlenenim haliyle, neler yasadigimi coook sonra anlatmaya basladim kardeslerime bile.
Asiri mahremiyet koyduk biz bunun adini.
Simdi simdi aciliyoruz simdi simdi anlatiyorum ben.
Tersine ergenlik mi yasiyoruz nedir :)

Dolayisiyla eger siz anlatmak istemiyorsaniz anlatmayin.
Anlatinca olusan o rahatsizlik hissini bilirim.
Temkinli olmak da istiyor olabilirsiniz, yapiniz da bu olabilir, kimin ne dusunecegini bilemiyor olmaniz da olabilir bilemiyorum ama her seyden onemlisi siz evlenmemis olmayi bir eksiklik gormuyorsaniz kimse gormez merak etmeyin.
Bu gibi seyler insanin hem aurasina hem de tavrina yansiyor zaten, aciklamaniza gerek bile yok.

Velev ki karsinizdaki evliligi bir basari bir statu goren biriyse zaten bastan notunu verin, bana boyleleri cok cahil gelir, mesafenizi koyun olsun bitsin.

Bir de boşandın mı diyenler oluyor haha

Şimdi bu tip meraklı insanlarla istemeden anlatmaya başlıyorsun ilginç bi şekilde :D Ama ben alıştırdım kendimi anlatmıyorum artık '' aman boşver benim özelim yok konuşmayı pek sevmiyorum bu konular hakkında '' deyince kapanıyor zaten konu. 25 yaşındayım benimde hiç sevgilim olmadı ''nasıl ya sen ciddi misin hiç miiiğğğ'' tepkileri ile başlıyor '' aşık olmuşsundur ama, kızlardan hoşlanmıyorsun dimi ahahha '' ile devam ediyor :D Yani öyle fesatlar ki demek ki hayırlı biri çıkmamış ya da kız sevememiş kimseyi istememiş demek asla akıllarından geçmiyor geçmezde zira ben anlatsamda üstünkörü yok gözleri fıldır fıldır neler geçiyor aklından görebiliyorum :D Hoş annem bile seni bi kişi bile istemeye gelmedi ben onu anlamıyorum diyorsa insanların merak etmesi az çok normalde :D

Bu durumu nasıl önlerim diye sormuşsun, bu kız ve bu gibilerden uzak durarak. Asla böyle insanları hayatıma sokmam direk kırmızı kart benim için. İnan bana daha bunların ne çeşitleri ne meraklıları var. Yaş, eğitim filan fark etmiyor sanırım kendilerinde hak görüyorlar başkalarının özelini didiklemeyi.

O kizin oyle dusundugunden nasil emin oldunuz? Size o kiz dediginiz gibi sorular yoneltmediyse bu sadece sizin bilinc alti duygularinizin sizi yonlendirmesi olabilir. Yani bizim kulturde daha yaygin ya 30 lu yaslarda 1 veya 2 cocuk sahibi olmus olmasi bir kadinin. Belki bu sebeple sizde kendinizi gec kalmis hissedip kesin bana o gozle bakiyorlar gibi hissediyorsunuzdur.
Bir kere 30 lu yaslar gec bi yas degil. Evlenmeyen kiside kendi tercih etmedigi icinde daha evlenmemis olabilir yada evlilige bu yaşta sicak bakmiyordur. Ama sizi yinede cok iyi anlıyorum cunku ben bile bosanmis bi anne olarak 8 senedir evlenmemis olmamin insanlarin gozunde nasil gozuktugunu yeni yeni dusunmeye basladim. Ama sonuçta cikan talipler aileme soyleyenler vs oluyor eli yuzu isi gucu düzgün olanlar vs ama insanin nasibinde yoksa gormek bile istemiyor. Sizdede durum boyle olabilir. Hersey nasip ve bi zamani vardir. Sizde takmayin. Evlenmek marifet degil gecinmek mutlu olmak asil amac. Oda gec olsun guc olmasin. Bir an once acele edip evlenip Mutsuz olmaktansa dogru zamanda olsun hayirli bir evlilik olsun.

Back
X