Özellikle avukat olanlar lütfen yardımmmmm

kaymaklisambali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2019
491
323
103
İyi akşamlar hanımlar.
Çok sıkıntılıyım. Sırf bu yüzden üyelik açtım lütfen bilgisi olanlar yazsın.
Ben Nişanlıyım ve nisanda düğünüm olacaktı. Fakat nişanlımın başına bir olay geldi. Kaç sene evvel passolig çıkarmış. Bir iki kere kullanmış daha sonra hiç kullanmamış, öyle cüzdanında duruyor. Gitmiyor maçlara.
2 ay önce falan nişanlımı çağırdılar karakola, nişanlım şaşırdı tabi daha önce bi sabıkası falan yok. Meğerse onun adına biri kullanmış passoligi. Ama asla kullanan kişiyi tanımıyor. İsmini ilk kez duymuş. Tabi kabul etmedi ben tanımıyorum dedi ama inanmamışlar Mahkeme açmış falan 100 lira ceza verdiler o önemli değil de şimdi Mayıs ayına kadar yani lig bitene kadar her hafta ctesi veya pazar,, maç olduğu gün saatinde imza atması gerekiyor karakolda .
Düğün de ctesi idi . Ya denk gelirse napcaz diye düşündük . Sorduk falan. Denk gelir de imza atamazsa 2000 lira cezası var. Onu göze alıyoruz da yine de cezayı da versek sicile işlenebilir dediler bize.
Napıcaz hanımlar stresten o kadar bunaldım ki ne olur bir yardım edin.. Şimdiden çok teşekkürler

Kapatılamiyor mu bu passolig ? Neden Mayıs'a kadar beklemek zorundasınız ?

O kişinin de adı soyadı vardır, polise şikayet edin, hem yüzlesin hem cezasını çeksin.

Kapatılamiyor mu bu passolig ? Neden Mayıs'a kadar beklemek zorundasınız ?

O kişinin de adı soyadı vardır, polise şikayet edin, hem yüzlesin hem cezasını çeksin.
Kartı iptal ettik de mayısa kadar bu şekilde olması lazımmış daha sonra kırıp atıcaz zaten kartı.
Kanıtımız olmadığı için süreç çok uzarmış, Nisan ayını her türlü geçermiş. Onu beklicenize mayısta bitiyor zaten dediler. :(

Hukuki olarak bilgim yok.
Madem kullanan kişinin ismi biliniyor, ona bir yaptırım olmadı mı? Nişanlınız o kişiden şikayetçi olmadı mı?

Iyide passoligi her yıl yenilemek gerekiyor diye biliyorum ben.kardesim her yıl yeniler.

Hukuki olarak bilgim yok.
Madem kullanan kişinin ismi biliniyor, ona bir yaptırım olmadı mı? Nişanlınız o kişiden şikayetçi olmadı mı?
Nişanlım burda, o kişi de olduğu yerde ifade vermiş. O kişi arkadaşım demiş. Ama isim verememiş çünkü o da nişanlım da birbirini tanımıyor.
Kabul etmedi işte mahkeme açtı böyle sonuçlandı Kabul etmeyip yine mahkeme açsa süreç bitene kadar zaten Nisan ayı geçiyor

Niye şikayet etmediniz ki süreç uzayacakmış. Peki bu kart kayboldu da bildirmediniz mi passolige kart kayboldu diye? Bu anlatımlarından hak kaybı yaşadığınızı düşünüyorum

Karakola gidip imza atmak maksimum 1 saatini almaz mı? Düğün günü de gidip imza verebilir. Farklı bir durum mu var?

Düğüne engel olmaz ki benim yeğenimde gidip imza atıyor orda isine cikip gidiyor. Imza taş Çatlasın yarim saatini alır. Düğününü de bildirirse hiçbirşey olmaz. Tüm gün boyunca orda kalcak değil ya

Niye şikayet etmediniz ki süreç uzayacakmış. Peki bu kart kayboldu da bildirmediniz mi passolige kart kayboldu diye? Bu anlatımlarından hak kaybı yaşadığınızı düşünüyorum
Kart kaybolmadı.. Kart her zaman nişanlımdaydı . Artık o kişi nasıl yaptı bilmiyoruz . Kopyaladı mı ne yaptı . Olay da zaten 2016 da yapılmış yeni dosya sırası gelmiş de haberimiz oldu.. Bu tip olay çok fazla olduğu için anca 2016 dan beri şimdi sıra gelmiş

Karakola gidip imza atmak maksimum 1 saatini almaz mı? Düğün günü de gidip imza verebilir. Farklı bir durum mu var?
Şimdi şöyle. 5 dk da sürer 2 saat de.. Orda bir işlem olup olmadığına bağlı.. İmza atmaya gittiğinde ona sıra gelene kadar bekliyor yapabileceği bir şey de olmuyor.. Ayrıca düğünde 1 saat olmamasını nasıl açıklayabiliriz ki

Düğüne engel olmaz ki benim yeğenimde gidip imza atıyor orda isine cikip gidiyor. Imza taş Çatlasın yarim saatini alır. Düğününü de bildirirse hiçbirşey olmaz. Tüm gün boyunca orda kalcak değil ya
Nişanlım 2 kere imza attı şu ana kadar.. Birinde 1 buçuk saat bekledi. İşlem varmış ve bitmeden alamıyormuş. 5 dklık olsa zaten sıkıntı olmucak ama onu da bilemiyoruz.. Bi de zaten düğün salonundan karakola da epey bi yol var gidiş dönüş.

Back
X