Özellikle boşanmış anneler yardım edin

nrmn1987

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
95
21
288
35
Gaziantep
10 yıllık evliyim 2 çocuğum var. En büyük problemim hep eşimin ailesi oldu. Para yemeleri asalaklıkları zırt pırt rahatsız etmeleri bitmek bilmedi kalabalık aile. Birinin sorunu bitse diğeri başlar. Eşimde çocuklarını düşünür görünür ama kendi ailesinden başka hiçbirşey düşündüğü yok. Artık tıksindim midemi bulandırıyor bu zamana kadar belki düzelirçocuklarım babasız kalmasın diye uğraştım bekledim daha kötü oldu herşey sevgi saygı herşey bitti boşanmak istiyorum ben de memurum bulunduğum yer küçüöük bi ilçe. Tayin isteyip yazın tayin dönemibelli oluncada boşanma davası açıcam. Boşanmış anneler çocuk bakımı konusunda çok zorlandınız mı bana ne önerirsiniz çocuklarınız kaç yaşında velayeti siz de mi yardımvicoiı olursanız sevinirim

Bende eşimden ayrıldım ayrılık süreci ve ayrılık sonrasi biraz zor geciyor tabiki sonucta yuvaniz dağılıyor cocugunuz perisan oluyor 3.5 yasinda kızım var şükür velayeti bende ve benim yanimda onun her baba demesi bana cok koyuyordu hala da öyle mesela zaman gectikce alisiyorsunuz ama zaman herseyin ilaci rabbim kimsenin yuvasini dagitma asamasina getirmesin cok zor

Çocukların velayeti büyük ihtimal size verilir. Cevremde boşanan kadınların çocukları hep onlarla kaldı yani.
Bir de çocuklarınızın yaşına bağlı tabi. Eger bakmakta zorlanırsanız kreş ve ya bakıcıda bakabilirsiniz.
Hersey gönlünüzce olsun.
Demekki bazı seyler son raddeye gelmis. Siz boşanmayı kafaya koymussunuz belli ki.
Esinizin bundan haberi varmi peki?
Bu arada cekismeli boşanma sizi cok yipratabilir.
Onu da düşünün. Öyle karar verin..Tabi adam cirkefse cekismeye de gidilir..ben olsam öyle yapardım

Daha önce söyledim çocuklarımı alamazsın falan dedi muhtemelen çekişmeli olur tek tavizvermeyeceğim nokta çocuklarım nafaka falan da istemiycem bi tane arabamız var sadece onu da veririm gerekirse evden de bi çöp almaya niyetim yok. Çocukların biri beş buçuk diğeri 2 yaşında hayatımdan çıksın yeter konuşarak hiçbişeyi çözemiyıruz. Şimdi bişey söyleniycem tayinimi başka bi ike isteyip yazın belli olur o zaman alıp gidicem çocukları

Bende eşimden ayrıldım ayrılık süreci ve ayrılık sonrasi biraz zor geciyor tabiki sonucta yuvaniz dağılıyor cocugunuz perisan oluyor 3.5 yasinda kızım var şükür velayeti bende ve benim yanimda onun her baba demesi bana cok koyuyordu hala da öyle mesela zaman gectikce alisiyorsunuz ama zaman herseyin ilaci rabbim kimsenin yuvasini dagitma asamasina getirmesin cok zor
Kaç yıl oldu sizin boşanalı çalışıyor musunuz yalnız mı ailenizle mi yaşıyorsunuz

Daha önce söyledim çocuklarımı alamazsın falan dedi muhtemelen çekişmeli olur tek tavizvermeyeceğim nokta çocuklarım nafaka falan da istemiycem bi tane arabamız var sadece onu da veririm gerekirse evden de bi çöp almaya niyetim yok. Çocukların biri beş buçuk diğeri 2 yaşında hayatımdan çıksın yeter konuşarak hiçbişeyi çözemiyıruz. Şimdi bişey söyleniycem tayinimi başka bi ike isteyip yazın belli olur o zaman alıp gidicem çocukları
Madem tayin hakkınız var neden eşinizle gitmiyorsunuz?

Eşimle nereye gitsem aynı sorunları yaşayacağım memlekette değilim 500 km uzaktayım yinede ailesinden huzur yok biri giderbiri gelir sürekli onlarla ilgilenir sürekli onlara para gönderir enson 2 yıl önce 30 bin kredi çekip abisinin borcunu ödemiş ben bunu 1 yıl sonra öğrendim şu anda sadece evin kirasını veriyor zaten ben kendim yükkeniyorum her şeyi neden bu asalakları ömür boyu hayatımda tutayım

Kaç yıl oldu sizin boşanalı çalışıyor musunuz yalnız mı ailenizle mi yaşıyorsunuz
2 sene olucak mayis ayinda. Çalışmıyorum ama is gorusmelerim var insallah giricem. Yalniz değil ailemle yaşıyorum. Ailenizle yasadiginiz zMN bazi seyleri de sineye cekmek zorunda kalirsiniz bunu da unutmayin

Neden hiçbişey istemeyeceksiniz, çocuklarınızın hakkı var neticede

Ya hayatımdan bir an önceçıksın hiç bişeyde gözüm yok
Bilemiyorum bizim arkadaş boşandı.
Çocukları büyümüştü artık ve eşi bayağı sorunluydu. İlk yıl çok pişman oldu, düzen sağlayamadı. Sonraki yıl çok şükür iyi ki boşanmışım dedi ama maddi olarak zorlanıyordu çok. O da eşinden bir şey talep etmemiş, kızı çalışmaya başlamış da biraz rahatlamışlardı.
Neden bütün yükü siz sırtlanasınız ki maddi manevi? Adam da gidecek çöpsüz üzüm gibi birini bulup evlenecek siz çocuklar için yaşarken. Ben yaşamadım böyle bir süreç ama sadece gözleme dayanarak konuşuyorum, maddi bir talebi olmayanlar genelde sular durulunca pişman oluyor.

Ya gerçekten normal bi maaşım varküçük eşyalı bir ev tutup bakarım diye düşünüyorum. Benim düşündüğüm şey maddiyattan öte çocuklarım çok etkilenir mi bu durumfdan. Sonuçta bu şekilde de huzursuzlyktan etkileniyorlar. Çocuklarımı düşünüyorum ama artıkona bir dakika daha katlanacak durumda değilim bu duruma gelmeden kaçdefa konuştum bak daha fazla birbirmize saygıöız bitmeden ayrılalım dedim onu da kabul etmedi ama yaptıkşarından da ödün vermedi ya tiksiniyorum artık o derece.

adamın bütün yükünü al boşan tayin iste ve git ,

adam kendine yeni birini bulsun mis gibi bekar bekar yaşasın , evlensin yeni çocuklar yapsın ,

sen yeni bir hayat kurmak için çocukların psikolojisi bozulmaısn die elinden gelının fazlasını yap ,
hayatını süpürge et , sevgi açlıgıyla ömür boyu yaşa ,

bu arada çocuklar büyüsün , akılları başlarına gelince BABAM da BABAM diye ortalıkta dolansın ,

ne hakla babamı görmeme engel oluyorsun diye senle kavga etsin boşanırken banamı sordun desin ,

ve hayatın bu üzüntüyle devam etsin ,

Ya gerçekten normal bi maaşım varküçük eşyalı bir ev tutup bakarım diye düşünüyorum. Benim düşündüğüm şey maddiyattan öte çocuklarım çok etkilenir mi bu durumfdan. Sonuçta bu şekilde de huzursuzlyktan etkileniyorlar. Çocuklarımı düşünüyorum ama artıkona bir dakika daha katlanacak durumda değilim bu duruma gelmeden kaçdefa konuştum bak daha fazla birbirmize saygıöız bitmeden ayrılalım dedim onu da kabul etmedi ama yaptıkşarından da ödün vermedi ya tiksiniyorum artık o derece.
Çocuklar ayrı olmanıza bir süre sonra alışırlar ama babalarının hayatlarından bir anda yok olması onlar için çok acı verici olur. Ben olsam ilk aşamada şehir değistirmezdim.
Çocuklarınızı düşünüyorsunuz madem bu süreci eşinizle birlikte atlatmak zorundasınız.
Çocuklari alıp götüreceğim lafınız çok acımasızca geldi bana, hem eşiniz hemde çocuklarımız açısından.

Çocuklar ayrı olmanıza bir süre sonra alışırlar ama babalarının hayatlarından bir anda yok olması onlar için çok acı verici olur. Ben olsam ilk aşamada şehir değistirmezdim.
Çocuklarınızı düşünüyorsunuz madem bu süreci eşinizle birlikte atlatmak zorundasınız.
Çocuklari alıp götüreceğim lafınız çok acımasızca geldi bana, hem eşiniz hemde çocuklarımız açısından.
Onu da konuştum aynı şehirde yaşayalım iki evleri olsun çocukşarın ortak velayet oösun istedikleri yerde kalsınlar dedim hiçbirşwyi kabul etmiuyor. Ama düşündüğü ne ben ne çocuklar. Sadece gurur yapıyor ailesine karşıküçük düşmek istemiyor. Bulunduğum yer küçük bi ilçe şehir merkezinde yaşarsam başka yerde daha az sorun yaşayacağımı düşünüyorum zaten çok düşünse çocujşarını o da venim olduğun yere tayin ister ayrı bir ev tutup çocuklarını görür. İnanın her yolu gösterdim değişir çocuklarını dülünür huzursuzluğu bitirir diye yıllarca bekledim hiçbiri olmadı

Cocuklariniza nafaka isteyin.zaten gidecekmissiniz dava cekismelide olsa yuzunu cok gormezsiniz.
Cocuklar baba diye aglayabilir ilk etapta yaslari cok kucukmus.en buyuk sknti bu olur sizin acinizdan bence

Bizimkiler bosandiginda ben 5 abim 13 yaşındaydı abime göre iyi bana göre kötü oldu. Bakım konusuna gelirsek eskiye gore hukuk suan kadinin yaninda ve memursunuz eger pskolojikman yiprandiysaniz esinize sevginizin kalmadigina tamamen eminseniz uzatmayın.

Back
X