Ozellikle Bosanmis Hanimlar! Yardiminiza ihtiyacim var

Giovannetta

Your life is in your hands, make it beautiful!
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
373
381
23
Merhaba herkese

Esimle evliligimin basindan beri cok buyuk anlasmazliklar var ve ben evliligim boyunca mutsuzum, yalnizim.
Detaylara girmeyecegim. Konu acmamin sebebi evliligimle ilgili degil, bosanma karari aldim ve bundan sonraki atmam gereken adimlarda, "bosanmis" hanimlardan kilavuzluk istiyorum.
Su an esimin is yerinde yonetici olarak calisiyorum ama bosanma davasi acildiginda ya satilacak ya da bana hakkim olani vermek zorunda kalacak, o yuzden yeni bir is bulmam gerekiyor.
Sonrasinda kiralik bir ev bulup tasinacagim.
Ama kizlar korkuyorum acikcasi. Ya basaramazsam!
Maalesef bu surecte manevi yonden bana destek olacak kimsem yok. Herkes kendi dunyasinda yasiyor.
Bosanan hanimlar, siz yeni bir duzene tek basiniza nasil alistiniz?
Ne gibi zorluklarla karsilastiniz?
Keske bosanmasaydim diyeniniz oldu mu?
Bosandiktan sonra nelere hazirlikli olmaliyim?

Lutfen tum kalbinizle paylasin yasadiklarinizi. Beni dogru yonlendirin. Kendimi bir boslugun icine atiyormusum gibi hissediyorum. Ama bu adamla da daha fazla omrumu curutmek istemiyorum.

Bu saatte kimse kalmamistir ama yarina destek gelir...
boslugunu ve urkekligini tahmin edebiliyorum....
allah kolaylik versin

Çok kolay bir süreç değil ama en azından artık huzurlu ve mutlu olacaksınız bunu bilin yeter..
Taşınma ve diğerlerini hallederken aslında zaman daha çabuk geçecek..
Size iyi gelen arkadaşlarınızla vakit geçirin, çocuklarınızla vakit geçirin..
Dua edin..
Su akıyor ve yolunu buluyor..
Çok fazla irdelemeyin herşeyi..

Son 2 yildir beynim oyle allak bullak oldu ki, gitmekle kalmak arasinda bir yer ve o yer cok karanlik cok sancili gecti. Tipki dogum sancisi gibi. Bosandiktan sonra esimi ozleyecegim bir anim yok olmadi. Bu yonden gonlum rahat.
Hangi surec daha zor oluyor karar asamasi mi bosandiktan sonrasi mi?

Bence en zoru o kararı verebilmek..
Ben iki minik çocukla aldım kararı..
Önümü göremeyecek kadar da zor durumdaydım..
Çok ciddi borçlarla boşandım..
Ne kadar isteseniz de bir yuvanın yıkılması kolay değil..
Hep inandığım bişey var benim..
Mutlu anne=mutlu çocuk..
Evlatlarım mutlu olsun diye hep mutlu göründüm..
Sonra bir baktım ki ben gerçekten mutluyum, huzurluyum..
Ve böyle bir kararı alıp uygulayabildiğim için güçlüyüm de..
Beni birinin üzmesine, mutsuz etmesine izin vermedim..
Ve başarabildikçe kendimle gurur duydum..

Annemler boşandılar 33 yıl sonra.. siz ne kadarlik evlisiniz bilmiyorum ama her türlüsü zor olur tabi..
Çocukların destek oluyorsa daha çabuk atlatırsın. Ilk zamanlar cok sıkıntıli geçiyor ama insan nelere alışmiyor ki.. annemin en büyük korkusu yalnız yaşamaktı. Bosanacagi hayatta aklina gelmezdi ama ya kocama bir sey olursa yani ölürse ben naparim korkusu vardı. Korkunun ecele faydası yok derler yaşamlnacak varsa önüne geçemiyor insan.
Yalnızlik zor geldi tabi anneme ama biz uc kardes çok destek olduk. Sana destek veren çevre çok önemli..

Umarım sıkıntıli süreci çabuk atlatırsın...

Allah yardımcınız olsun benım sıze verebılecegım fıkır yok ama dualarım var.. Kımseye muhtac olmadan dımdık durmak nasıp olur ınsallah.. Cocuklarınızla birlikte guclu bir şekilde atlatmanız dileklerimle..

Öncelikle çocuklarınız büyük olmaları işinizi kolaylaştırır. Zira yeniden başlamak ,benim için çok zor olmadı kızım şu anda ünide oğlumda lise 1de 7 yıl önce boşaldın .Çocuklarımın hazır olmasını bekledim yıllarca.... 16 yıllık evliliğimi çocuklarımdan destek alarak bitirdim .Ailem önce beni red etti, umrumda olmadı .Zorluk çektim yi tabiki çektim ama yılmadım .Ailem şimdi beni anlamaya başladı .Manevi destekler her zaman, inanın olmasalardı da umrumda çok olmazdı .Şimdi ise mutlu muyum çok mutluyum .Mücadele var mı , tabiki her zaman var .Çevrenin lafına kulağınızı tıkayın .En doğru kararı siz verirsiniz .Eksilerle artıları yazdığınız zaman hepsi ekside olsa huzur attıysa bile değer .Huzur kadar güzel bir şey yok inanın .Kafam rahat .Eski evliliğimi unuttum sildim beynimden .Şimdi ise 3 yıldır hayatımda değerli bir insan var orda dursun .Evlilik yok istemem çocuklarım ile böyle daha mutluyuz. 3 kişilik bir hayat kurdum . Allah ım büyük yardım ediyor ,inan yeterki dürüst ve doğru olun .

Allah cocuklarinla huzurunu arttirsin arkadasim.

Manevi yonden insan destek ariyor ister istemez. Beni bu evlilige iten annem bile ben artik yaslandim benden bir sey bekleme diyebiliyor. Halbu ki benim tek istedigim manevi destek... Kizlarimdan buyuk olani benim en buyuk destekcim diger ikisi benim tek basima basarabilecegimden suphe ediyorlar sanirim o yuzden pek sicak bakmiyorlar bosanmama.
Ama mutsuz bir evliligin icinde daha ne kadar dayanabilirim. Dahasi herkes evlenip kendi yuvalarini kurduktan sonra ben babalariyla nasil yasarim dort duvar arasinda. Zaten cocuklarim icin biraz buyusunler dedim sabrettim.

Bol bol dua ediyorum. Rabbim kimseyi yalniz ve caresiz birakmasin.

Çok sağol arkadaşım...Cesaretini kırma sakın , kız kardeşim dahi bana inanmamıştı .Sokaklara düşersin acından ölürsün demişti .Şimdi maalesef o duruma o düştü. Mesleğin var mı canım arkadaşım ?

Meslegim yok canim ama bekarligimdan beri cesitli islerde calistim. Deneyimliyim pek cok alanda bu yuzden is bulmam sorun olmaz yasadigim yerde.

Anlıyorum canım ...Herşey gönlünce olur inşallah.Biraz ara ver düşünmeye kafanı dağıt , kafandaki sıkıntılar bir kenara koy sonra çağırırsın tatlım.

Bende anneme çok boşan dedim ama bisanmadi. Evlendim yine evde kavga gürültü yaşıyorlar evde. Onceden evin icindeydim en azından bir ses bir nefesim vardı. Sonra babam evi terk etti. Dava açtı anneme. Annenin maddi gücü evi var. Ama bazen eşim ve çocuğum ile gülüp oynuyorum sonra saate bakıyorum akşam 10 ben burda ailemle gülüp oynarken annem tek başına ne yapıyor diye bütün tadım tuzum kaçıyor ve sessizce oturuyorum yerime.

Sonra düşünüyorum. Babam varken de annem teki hemde daha kötüsü. Sürekli kavga aşşağılanma. Hasta olsa umursamayan bir eş kadar acı bişey olamaz. Babam zırt pirt şehir dışına gezmeye gidip gelen iyi zaman geçirmeyi bilen bunu yaparken annemin parasını da alıp gittiği için evde yalnız oturan bir kadın dı yine. Her Açıdan zor aslında. Evlendim gittim diyemiyor çocuklar. Anne baba bisanmasi her yaşta zor onu anladım. Bosanmasi ayrı dert. Evli kalması ayrı dert o mutsuzluk içinde.

Eviniz kendinizin değilmi. Mallar zaten ortak bolusulecek.

maalesef cok ince fikirliyim marlysss'cim keske biraz dusunmeyebilsem. Ben adim atana kadar ve yeni hayatima baslayana kadar hatta hersey rayina oturana kadar da takmaya devam edecegim.
Keske hersey basindan dogru insanla baslasa ama kader mi diyelim yoksa kaderi biz mi yaratiyoruz bilemiyorum.
Allah herkesi dogru insanlarla karsilastirsin. Yas oldu 45 buruk bir cesaretle ciktim bir yola gidiyorum. Sonumuz hayrola.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…