- 21 Ağustos 2015
- 939
- 901
- 103
- Konu Sahibi Giovannetta
-
Amin canim Allah daha buyuk acilar vermesin. Kanser olan parmagi kesip atmak en dogrusu. Cesaret basarinin yarisidir. Benim de cesarete ihtiyacim var ama sizlerin sayesinde daha da cesaretlendim. Hepinize tesekkurler paylasimlariniz icin.Bütün aileme rest çekerek evlendim babam beni sildi sonrasımı tam bir kabusun içinde buldum kendimi 5 aylık hamleydim kapının önünde buldum kendimi o beni silen babam gecenin 3ünde geldi aldı beni.Sonrasını ilk zamanlar boşlukta gibiydim zaten çok duygusalım hamlelik beni dahada duygusallaştrmıştı.Günler geçtikçe o boşluk duygusu yavaş yavaş kayboluyo.Evinde huzurla yediğin iki lokma kuru ekmek en büyük mutluluğun oluveriyo.Doğumdan çok korkardım biliyormusun kendi başıma asla yapamayacağımı düşünürdüm.Onsuz başaramam diye düşünürdüm.Öyle bir oluyormuşki.Kendi başımada doğurdum.Ha doğum hanenin önünde bekleyen diğer bayanların eşlerini görünce biraz garip gibi oldum ama sonra anne ve babamı gördüğümde içimi huzur kapladı tekrardan şükrettim Rabbime.Demem o ki insan istedikten sonra en korktuğu şeyleri bile başarabiliyor.Kendine inan ve kendine güven.Allah daha büyük acılarla sınamasın bizleri.
Senin adina sevindim canim allah daha da mutlu etsin.Evet öncelikle en zor olanı başarmışsınız karar vermekle ben 20 günlük bebekle bu kararı verdim ve ayrıldım iyi ki de böyle bir şey yapmışım ama tabi ki ailem sonuna kadar bana destek oldular.Şimdi kızım büyüdü ve gerçekleri anlattım hepsini biliyor babasını da tanıdıkça bana iyi ki ayrılmışsın anne diyor. Çok şükür meslek sahibiyim işim var kızım bana destek.Size gelince büyük kızınız sizi anlıyor diğer kızlarınız da zamanla size hak verecekler korkmayın hiç kimseye kulak asmayın çünkü çevreden bir sürü saçma sapan baskılar geliyor duymayın yaşantınıza kızlarınıza ve huzurunuza bakın.
Merhabalar ben boşanan biri değilim ama annemle babam ayrı olduğu için belki faydam olur diye yazmak istedim . annemle babam 23 yaşında evlenmiş ve 40 yaşında boşandılar annem ev hanımı 40 yaşına kadar hiç çalışmadı düşünün sizin yine işiniz varmış ne kadar güzel . direk bir yerde garson olarak çalışmaya başladı o yaşta düşünün ama onu hiç o kadar rahatlamış görmemiştim . Yani şunu demek istiyorum eğer gerçekten mutsuzsanız hiçbir şey size engel olmasın lütfen her şey yoluna giriyor ben kendim yaşamadım ama 1. dereceden şahitim buna . Hayata yeni başlamış gibi olucaksınız. iş deneyimiziniz var bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum iş konusunda bu çok önemli bir şey bence. Boşandıktan sonra biz babam tarafından, ailesinden çok laf duymuştuk sizin eşinizin ailesi nasıl bilmiyorum ama illa ki ederler laf hiç umrunuzda olmasın bir süre sonra onlar da susuyor kabulleniyor durumu böyle aklıma bunlar geldi umarım her şey gönlünüzce olur :)Merhaba herkese
Esimle evliligimin basindan beri cok buyuk anlasmazliklar var ve ben evliligim boyunca mutsuzum, yalnizim.
Detaylara girmeyecegim. Konu acmamin sebebi evliligimle ilgili degil, bosanma karari aldim ve bundan sonraki atmam gereken adimlarda, "bosanmis" hanimlardan kilavuzluk istiyorum.
Su an esimin is yerinde yonetici olarak calisiyorum ama bosanma davasi acildiginda ya satilacak ya da bana hakkim olani vermek zorunda kalacak, o yuzden yeni bir is bulmam gerekiyor.
Sonrasinda kiralik bir ev bulup tasinacagim.
Ama kizlar korkuyorum acikcasi. Ya basaramazsam!
Maalesef bu surecte manevi yonden bana destek olacak kimsem yok. Herkes kendi dunyasinda yasiyor.
Bosanan hanimlar, siz yeni bir duzene tek basiniza nasil alistiniz?
Ne gibi zorluklarla karsilastiniz?
Keske bosanmasaydim diyeniniz oldu mu?
Bosandiktan sonra nelere hazirlikli olmaliyim?
Lutfen tum kalbinizle paylasin yasadiklarinizi. Beni dogru yonlendirin. Kendimi bir boslugun icine atiyormusum gibi hissediyorum. Ama bu adamla da daha fazla omrumu curutmek istemiyorum.
Kesinlikle katılıyorum . Ben de size mutluluklar dilerim :)Destegin icin tesekkur ederim melegim :)
Ben de 23 yasimda evlendim ama 45 yasimda aldim bu karari. Zararin neresinden donersek kardir. Yeter ki sonunda huzur olsun.
Annene ve sana mutluluklar dilerim.
Allah kolaylik versinEn yakinlarimla konusmayi kestim uzun bir suredir. Kendi yorumlarini kendilerine saklasinlar.
Senin adina sevindim canim allah daha da mutlu etsin.
Elalemin lafini inan hic takmiyorum. Annem elalemin lafindan kacarak bana attigim soz yuzugumu tekrar parmagima takip beni bu gunlere getirdi zaten.
Kimse bizim hayatimizi yasamiyor annemiz bile olsa.
Annemin de surekli soyledigi klasik soz; ickisi yok kumari yok. Onlarda olsun tam olsun bari.Allah kolaylik versin
Herkes der ki siddet mi var aldatma mi? Sanki bu ikisi yokken evli kalmak zorundaymisiz gibi
Ailen destek olur mu sana? Mesleginde kolay is bulabilirsen sorun yasamazsin kendi kendine yetersin
Tavsiyem kendi evini tutman, maddi gucun yerinde olursa zaten karisanjn gorusenin olmaz
Para malesef ki herseyin yerini tutuyor
O kismina hic girmeyecegimi daha once de belirttim canim. Anlasamadigimiz uyusamadigimiz noktalar cok fazla. Ortak yanimiz yok denecek kadar az.Sıkıntı nedir?
Bir bilinmeyenini içine girdim ama Allah hep yardım etti.Evet çok sıkıntılar çektik ama yarınlar huzurla ve gülümseyerek bizleri bekliyor korkma hiçbirşeyden.En büyük korkumu yendim kendi başıma.Dualarım seninle.Amin canim Allah daha buyuk acilar vermesin. Kanser olan parmagi kesip atmak en dogrusu. Cesaret basarinin yarisidir. Benim de cesarete ihtiyacim var ama sizlerin sayesinde daha da cesaretlendim. Hepinize tesekkurler paylasimlariniz icin.
Bilinmeyen insani her zaman korkutur ama bir adim atmaya bakar hersey. Icine girdikten sonra Allah bir sekilde yardim ediyor. Hepimizin yarinlarinin huzur dolu olmasi dilegiyle.
Bu yazdiklarini sindire sindire okudum. Cok tesekkur ediyorum destegin icin.Ben bitirme kararı aldığımda tüm yüklerimden kurtulduğumu fark ettim. Hafifledim. Kaldı ki benim oğlum 8 sınıftaydı ve babasına çok düşkündü. Yokluğundan değil yaptıklarından çok etkilendi. Ama o da atlattı. Pişmanlığım oldu mu..Evet oldu. Neden bütün bunlara bunca zaman katlandım, neden yıllar önce boşanmadım diye çok sorguladım kendimi.
Ayaklarınız üzerinde durabilecek kapasitedesiniz. Çocuklarınız birer yetişkin olmuş. Onlar sizin desteğiniz olduğu sürece başka hiç kimseye ihtiyacınız yok. Onaylanmanız gerekmiyor. Yorum yapanları, özellikle yargılayanları hayatınızdan çıkarın. Sizin ne yaşadığınızı sizden başka kimse bilemez.
Bir de boşanmış veya boşanmakta olan tüm hanımlara söylediğim gibi geçmişi silin. Ne kendinizde hata arayın ne de eşinizi suçlayın. Geçmişe değil geleceğe odaklanın. Tek başına yaşanacak o kadar çok keyif var ki.. Kitabınızı alıp bir cafede oturmak.. hayatınızın kontrolünün elinizde olması.. Kimseye hesap vermeden arkadaşlarınızla hafta sonu bir tura katılmak.. Bütün gece film izlemek.. Tadını çıkarın özgürlüğün, huzurun, sükunetin. Sonra.. Sonra bir bakmışsınız başka kapılar açılmış önününüzde...
Korkmayın, endişelenmeyin. Dimdik durun. Boşanmak son değil yeni bir başlangıç..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?